SHOPPING.

Jag har under dom senaste två åren blivit ganska duktig när det kommer till shopping, för några år sedan impulsshoppade jag ständigt för att stilla något behov. Sedan jag träffade Mr har jag börjat fundera över vad jag shoppar, just för att han är väldigt eftertänksam och shoppar med kontroll. Han köper färre saker men med bättre kvalité och jag vet inte hur många gånger jag gått och shoppat bara för att och så har det hängt kvar i garderoben med prislappen kvar för att det inte var något jag egentligen ville ha eller behövde. Dumt & slarvigt.

Jag är fortfarande inte någon expert, långt ifrån, jag vill fortfarande bli bättre, jag vill bli ett shoppingproffs för att ibland händer det att jag impulshandlar och så känner jag kanske inte i efterhand att kanske inte var det smartaste köpet. Men, däremot så försöker jag tänka efter innan jag handlar och lägger ofta undan plagg för att tänka lite innan jag slänger fram kortet. Mycket bra tips för att många gånger drar jag mig ur och struntar i att hämtar ut det just för att det inte var så bra som jag kanske tyckte just där och då i butiken när den låten spelades, när jag var på just det humöret och allt bara kändes givet. Jag får ju feeling ganska ofta och bara kör, när det gäller det mesta faktiskt och det betyder en del impulsiva beslut och alltså en del impulsshopping. På gott & ont.

MEN, trots att jag blivit bättre och varken shoppar lika ofta eller impulshandlar lika ofta så är det en sak jag inte kan komma ifrån och det är att shoppa utomlands, det är ju det roligaste, det har jag nog fått från min mamma, shopping är alltid en del av hennes semestrar och jag har alltid fått följa med =)  Precis som jag skrev är det där med att få feeling något som ofta sker på semestrar, jag vet ju att jag gjort helt sjuka köp till exempel i Thailand när jag köpt någon sarrong jag tror jag ska använda hela sommaren eller någon konstig klänning jag känner mig stenklar i på semestern men som jag aldrig i livet skulle sätta på mig hemma. Men det är det som är det härliga med att shoppa på semester på något vis, det finns ett litet minne i varje plagg tycker jag och det är en lite mysig aktivitet när man är på semester.

Nu i Spanien fick jag inget semesterryck och handlade massa kraffs utan handlade med kontroll, vuxenpoäng? Jag köpte ingenting från början utan väntade, tänkte och sedan gick jag tillbaka och handlade. Kitet nedan däremot vet jag inte när jag ska använda men jag kunde inte låta bli, jag tror dock att jag kommer känna mig superfin när jag använder det och blir det en ”once in a lifetime outfit” så blir det väl det för detta kunde jag inte motstå, jag tänkte ju i alla fall på det i några dagar och kunde bara inte lämna det hängandes där.

Vad mer jag handlat (med eftertanke =)) i Spanien får ni se här i bloggen i dagarna, lägger upp lite plagg då & då.

Hur shoppar ni? PUSS!

 

1 reaktion på “SHOPPING.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.