BARRE

Idag provade jag på Barre för första gången. Vad är barre? Barre-klass är inspirerad av dansarnas övningar vid balettstången men innehåller också sportigare inslag i form av funktionella styrkeövningar. Övningarna utförs vid en balettstång, en sk. Barre, och är enkla, graciösa och grymt effektiva.

Jag som dansade balett från jag var 3-21 var överlycklig, jag har glömt bort att jag kan alla balett-termer så när läraren stod där och pratade på om plié, relevé, grand plié så kastades jag rakt in i danssalen som liten, det sitter liksom kvar i kroppen och jag njuter så mycket av att dansa. När jag dansade balett körde vi ju mycket stångövningar och det var precis vad vi gjorde idag, vi dansade ingenting utan man tränar mer som dansare gör när dom inte dansar, stångövningar, kondition, styrkeövningar och stretch. Jag älskade den här klassen, det den absolut bästa klassen jag tagit sedan jag slutade dansa och längtar redan till nästa.

Jag har hittat min grej nu, så fort vi flyttar hem till Sverige över sommaren så kommer jag leta upp barre klasser i Stockholm. Ni måste prova! Och resultatet av att köra barre klasser? Det är träning för hela kroppen som tonar låren, plattar till magen, lyfter rumpan och formar armarna. På bara tio gånger kommer träningen att ha gett påtagliga resultat och din kondition, kroppshållning, smidighet och bålstyrka kommer att ha förbättrats märkbart. Inte så illa!

Let me know om ni provar och berätta vad ni tyckte. I love it! <3

// Tried barre today, loved it. Best work out since i quit dancing. Absolutely loved it! U need to try it if u haven’t.

1 reaktion på “BARRE”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.