SALMON WITH PESTO AND FETA CHEESE

Här kommer ett superenkelt recept som jag slängde ihop förra veckan. Jag har ju en fästman som reser en hel del så det blir många ensamma luncher & middagar! Det blir väldigt ofta home delivery men jag försöker att laga hemma också. Här borta är det på riktigt billigare att köra home delivery eller gå ut och äta än att köpa hem och laga. Det beror såklart på restaurang men om du går till en vanlig restaurang som inte är så fancy blir det samma i pris.

I förra veckan när jag var hemma så hade jag tinat upp två laxfiléer och så improviserade jag lite och det blev rätt gott så jag tänkte dela med mig till er. Nyttigt är det också så om ni inte vet vad ni ska laga någon kväll och gillar lax så – voila!

Detta recept är för 2 personer (jag åt resten dagen efter)
2 laxfiléer
1 burk pesto
1 paket fetaost
Grön sallad (jag använde bladspenat)
2 avocado
1 paket körsbärstomater
En citron
Salt & peppar

Såhär gör du;
Lägg laxen i en form när den är tinad om du inte köpt färsk lax, salta & peppra, smeta på pesto efter smak, smula sedan över fetaost och använd ena halvan av citronen till att pressa över laxen. Gör i ordning salladen, häll över olivolja eller avocadoolja, salta och peppra och avsluta med att pressa andra halva citronen här. Låt laxen stå inne tills den är färdig. Jag hade min inne i ca 20 minuter men skar i den lite då och då tills jag såg att den var färdig!

lax1
lax2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.