GRAVIDSTATUS VECKA 16

Min gravidstatus vecka 16 (15+6) Nu har 40 % av graviditeten passerat, yay!

Mående: Jag mår fortfarande bra! Känner mig som vanligt och det är fortfarande overkligt att jag är gravid då symptomen inte är jättestarka. Jag ska verkligen inte klaga på någonting över mitt mående. Jag är verkligen lyckligt lottad som mår så himla bra, det känns liksom inte som så stor skillnad från innan mer än att jag funderar mer över vad som händer i min kropp och att jag börjar bli lite kvinnligare i kroppen typ?

Cravings: Fortfarande inga speciella, gärna lime och citron på det mesta jag äter. I och med att jag inte har några speciella cravings så borde jag inte äta så mycket onyttigt, jag ska försöka tänka på det men äter väldigt varierat så det är ingen fara så men det är lätt att unna sig lite oftare än vanligt.

Vikt och kropp: Jag har gått upp 2, 2-5 kg bara. Inte så mycket men lillen där i mår bra och jag också så det är det enda som är viktigt! Jag tränar på som vanligt, försöker få mina 3 barrepass i veckan och kroppen mår bra. Brösten växer på i en rasande takt, det känns som att dom ska explodera vissa dagar så att jag har köpt kokosfett jag tänkte smöra in magen med när den blir större men kanske ska köra lite på brösten med så att dom inte spricker haha.

Hormoner: Rätt vanliga, jag grät floder igår på Så mycket bättre men det hade jag nog gjort ändå? När jag grät pratade dom om relationen mellan en pappa och son och det berörde mig något enormt. Det kanske var lite gravidhormoner ändå haha! Mina hormoner måste spöka om nätterna? Jag drömmer så extremt mycket mardrömmar, typ bara mardrömmar, har detta med hormoner att göra?

Övrigt: Jag har insett att om 5.5 månad är det dags att få träffa lillen i min mage, hur coolt är det? Det är ju faktiskt inte så länge kvar ändå. Jag har insett att jag älskar lugnet här i Buffalo och jag ska verkligen försöka njuta och ta vara på den här tiden, sova ut när det passar, ligga och slappa vid brasan när jag behöver vila och bara må bra. Nästa gång jag är gravid (om jag kan bli det) är det ju inte bara jag och J så jag ska ta vara på tiden med bara mig och J också. Men något som jag måste ta upp är att jag blivit SÅ glömsk. Herregud. Helt otroligt jag minns ingenting! Jag kom till en hockeymatch här om dagen med förra veckans biljetter…

Såhär ser lilla babybumpen ut just nu. Jag kan inte förstå att han är 16 cm i morgon! Han växer på sig och lever på där i, jag känner honom på nätterna tror jag. Jag fick höra att på dagarna går jag och vaggar honom och på nätterna är han vaken, jag tror det är därför jag sover så dåligt. Har jag skrivit om detta? Ni ser ju, minnet..

 

8 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 16”

  • Jemlma skriver:

    Hej,

    Va fin du är, man ser verkligen en annan glow när personer är gravida? Hoppas du får fortsätta må toppen❤️

  • Jenny skriver:

    Mardrömmarna är nog hormoner, vanligt att man drömmer helt sjuka drömmar!

    Kan även rekommendera Bio oil att smörja mage och bröst med ?

  • Sofia skriver:

    Tips till dig! Palmers cocoa butter, hur bra som helst! Jag smorde hela grav, även innan magen ens syntes då jag läste att det var viktigt att bygga upp även innan. För mig funkade det kanon, jag fick inga bristningar, iof vet jag ju inte om det berodde på krämen men den kändes kanon, lindrade om magen kliade och lite hjälpte den nog till ändå :))!! Kram till dig..

  • Sara skriver:

    Haha, den där glömskan alltså! Under min första graviditet var det HEMSKT! Glömde bort allt! Sen kom minnet tillbaka lite grann men blev sämre igen när jag blev gravid på nytt. Helt hopplöst! Duktig du är som orkar träna! Bäst att passa på medan kroppen tillåter. Håller tummarna för att du orkar länge. Jag måste köpa träningskort och komma igång igen, men lillasyster tar så mycket tid och kräver mycket mammatid så får vänta lite till. Kram! <3

  • Johanma skriver:

    Kul att läsa att du mår bra 🙂
    Drömmar av alla dess slag har jag fått minst 5 dagar i veckan nu när bebis gror i magen så det är ingen fara iaf. Väldigt vanligt.

    Träna på så mycket du orkar. Sen jag slutade jobba för några veckor sen (i vecka 32) kunde jag trappa upp min träning (nu när energin finns) och det får iaf mig att må mkt bättre i kroppen.

    Som en annan skriver här så är Bio-oil också ett bra alternativ att smörja med för att huden ska bli något mer följsam och inte strama/klia lika mkt. Glöm inte bort att smörja låren också 🙂

    Lycka till med allt, kram!

  • Sascha skriver:

    Where is the blue velvet cardigan from? Love it!

  • Julia skriver:

    Please in English 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.