Tankar som snurrar och en lång todolist! // Thoughts and a long todo list.

Idag är det full rulle här hemma. Jag var uppe för telefonmöte efter att ha legat vaken lite då och då i natt, fattar inte varför jag vaknar hela tiden numera? Hur som helst, nu har jag bränt av ett telefonmöte med Sverige och ska dra igång en storstädning!! Vi får gäster i morgon och även fast det inte är så stökigt så blir jag väldigt engagerad när vi får gäster, nu har jag tvättat rent deras sängkläder och handdukar och tänkte dona med lite annat. Jag är en sådan som inte kan tex köpa toalettpapper och låta det ligga i plasten, jag måste ta ur rullarna och stapla upp dom. Haha, fix-idéer, jag gillar att ”piffa” och när jag väl är igång kan jag knappt sluta, tycker det är så mysigt.

Hur som, nu ska jag ta en genomkörare här hemma, gå loss med rengöringsmedel och dammsugaren sedan ska jag och träna Barre, jag missade mitt pass igår för att jag körde ut på motorvägen och hittade inte tillbaka HAHA. Jacobs min när jag kom tillbaka…. Och sedan ska jag förbereda några samarbeten, förbereda ett bloggutkast om en grej ni kommer att gilla och sedan ska jag på match!! Vi hoppas J är tillbaka till spel ikväll, han har varit skadad i över en månad så jag håller tummarna för att han håller inför kvällen <3 Gotta go!!!

PS. Har legat och funderat över det barnmorskan sa igår, överdrev hon? Hon påstår ju att han förmodligen kommer behöva komma tidigt pga hans storlek verses min men det känns som att min kropp borde ju förstå vad den skapar haha? Hmm. Har legat och funderat och vill ju såklart inte att han ska komma tidigt om det är dåligt för honom, vill ju bara att han ska må så bra som möjligt och få utvecklas färdigt i magen. Jag blir ju verkligen helst inte igångsatt tror jag? Jaja, ska sluta fundera över det nu, det ordnar sig och så ska jag prata med min doktor om det på måndag.

// Today Im pretty busy.. I just finished a phone meeting with some people in Sweden and now I need to clean the apt fast, we are having guests coming tomorrow and I want it to look all good in here. I just washed their bed sheets and towels and stuff so Im gonna go loco with the vacuum cleaner now!! Im one of those who just can’t buy toilet paper and leave it in that plastic bag, I need to take them out and line them up so it looks good haha. So silly! After I’ve cleaned Im going to a barre class and then I need to prepare some collabs Im doing and time some blog posts for you about some things I know you’ll be excited for! And the tonight, I hope J will be back on the ice. He I’s been injured for over a month so I hope he’ll be back tonight!! <3 Gotta go!!

Oh, and btw, I thought about what my doctor said last night, made me a little nervous. I want him to come when ever he wants to come, If I could choose I just want him to come when ever he wants to come out and just try to deliver him as natural as I can but what ever is best for him <3 It just made me thinking, I want him to have enough space, little one, I feel sorry for him haha.

10 reaktioner på “Tankar som snurrar och en lång todolist! // Thoughts and a long todo list.”

  • Amanda skriver:

    Grattis till graviditeten! Så kul att följa 🙂
    Tänkte höra om du har något tips på en (eller flera) herrparfym som luktar gott?

  • Jenny skriver:

    Åå så fin du är!
    Vart är din fina tröja ifrån????

  • Lisa skriver:

    Hej fina Sanne!
    När jag var gravid funderade jag på samma frågeställning som du. Jag är bara 155 cm lång och min läkare sa att små kvinnor brukar föda före tiden. Lillemannen i magen var stor i början och jag funderade mycket. Senare i graviditeten estimerades hans födelsevikt till ca 3,5. Han föddes i 37+2 och vägde 2990g. Du behöver inte oroa dig för att behöva sättas igång för att han skulle vara för stor för dig. Undrar om det verkligen brukar vara nödvändigt.
    Du ser väldigt lycklig ut 🙂 Kram!!

    • sannealexandra skriver:

      Heej!! TACK för att du delar med dig <3 det värmer och gör mina funderingar lite klarare! Vad bra, jag får lita på kroppen och låta den sköta jobbet. Det ska gå fint det här!! Än så länge mår jag superbra och lillen också så vi lever på som vanligt så får vi ta det lite som det kommer. Tack! <3 Stor kram!!

  • Ida skriver:

    Hej fina fina Sanne!
    Vill bara dela med mig av min ”historia”. Födde min älskade lilla pojke den 3 oktober, han var beräknad den 8. Jag vägde innan graviditet 48 kg och är 1.63 lång. Gick upp allt som allt cirka 7 kilo. Barnmorskan sa ingenting utan att jag va väldigt ”fin” i kroppen men alla andra runt omkring mig påpekade varje gång hur liten jag var hela tiden och en kollega till mig ifrågasatte även om han mådde bra inuti magen och vad barnmorskan säger när jag är så liten om han växer som han ska. Ut kom en stor kille på 52cm lång och 3786 g. Så lita på din kropp! Jag hade mycket mycket onda sammandragningar som började tidigt, han ordnade sin plats i magen helt enkelt men va väldigt orolig att de va något fel när de gjorde ont och ”drog” nere i magen framförallt. Er fina pojk gör plats för sig och din fantastiska kropp förbereder<3 lita på din kropp och din läkare så lovar jag dig att hur det än blir när han vill komma ut så blir det de bästa för honom <3 stor kram och lycka till <3

    • sannealexandra skriver:

      Hej!! <3 Tack så jättemycket för att du också delar med dig, det betyder mycket! Vad "skönt" att höra att du också haft sammandragningar tidigare, inte att du har haft ont förstås, det önskar jag ingen men att det är normalt. Det är ju så mycket funderingar när man är förstföderska och så är ju alla graviditeter och förlossningar så individuella så att det är svårt att få rätt svar ibland.. Som du säger ska jag helt klart bara lita på min kropp, den är gjord för detta och det kommer att gå fint. Jag ska bara lyssna på läkaren nu och vara beredd på allt där i slutet, vill han komma ut så är det så och på ett eller annat sätt tar han sig ut haha. Stor kram och tack för att du skrev till mig <3 Och grattis till din lille!

  • Julia skriver:

    Jag vägde ca 54kilo och är 165cm, när jag födde min första så påpekade de flesta att jag hade sån liten mage men bm försäkrade mig om att kroppen ordnar den plats som barnet behöver, att man föder inte större barn än vad vår kropp är skapad för och hon hade aldrig hört om att man behövt ta ut ett barn utav den endaste orsaken, Isånnafall skulle det handla om brist på fostervatten etc.

    DOCK blev jag ändå igångsatt, men pågrund av att jag inte sovit på nästan 3 dygn…. gah.
    Men just i detta då så var det så bra, för att bli igångsatt innebär ju bara att de tar hål på dina fosterhinnor så vattnet går, och kanske ger värkstimulerande som dom gav mig för att hjälpa mina värkar på traven.
    I efterhand är jag tacksam att de hjälpte mig till en så naturlig förlossning som möjligt(naturlig men konstgjord på något vis)
    Du kommer alltså gå igenom samma upplevelser som vid en vanlig förlossning.
    Det jag nu i efterhand mår sämst över är att jag inte fick uppleva den där ”vidriga” tiden innan..
    När man mäter värkarna hemma, när vattnet går och man känner att NU är det dags..

    Är gravid med nr 2 nu och känner att jag vet ju inte alls hur det känns när det är dags, och det får mig att ångra mig något.
    Men annars, det är inget att vara rädd för.
    Planerat snitt, är ju något annat och det skulle jag vara 100 gånger mer skeptisk till.

    Lycka till och hoppas ni får den förlossning ni hoppas på❤

  • lina skriver:

    Låter ju lite överdrivet? Är det vanligt i USA?. Jag har fött 2 barn och jag är 150 och som mest under graviditeten har jag vägt 50kg.. Det har inte varit på tala om någon igångsättning?

    Mitt första barn fick vi gå på tillväxt kontroll men det var inget så speciellt.. Min son föddes i v41 på 3kg och 48cm och min dotter föddes 2 dagar över tiden också på 3kg och 48cm

  • Linda skriver:

    Hej!

    Jag va 22 år när jag fick mitt första barn som idag är 10 år 🙂 jag är 158 lång och vägde då 48kg. Hon vägde 4125g när hon kom ut och det va en rätt jobbig förlossning. Mina andra 2 barn jag fått de senaste 1,5 åren fick jag bli igångsatt pga av att ja inte ville föda ett stort igen och det va den bästa upplevelsen jag varit med om! Så igångsättning behöver inte va nåt ”dåligt”. Tänkte bara så du inte går och oroar dig för de. Mitt tredje nu skulle jag oxå bli igångsatt men hon ville komma tidigare o kom i v 36+4 men allt gick jätte bra trots att hon kom lite tidigare 😉 men för mig va igpngsättning det bästa! Men det är ju självklart olika för alla 🙂 kram!

  • Josefine skriver:

    Spännande att följa dig, jag är gravid i samma vecka ☺️Jag har också mycket sammandragniningar och värk. Är 159 cm, väger 48 kg och väntar tvillingar! Nervös hur detta ska gå ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.