GRAVIDSTATUS VECKA 20 OCH VI ÄR HALVVÄGS!

Min gravidstatus vecka 20 (19+6) Nu har 50 % av graviditeten passerat. Vi är halvvägs! Det firar vi med myskväll i soffan och pasta bolognese med extra mycket parmesan!

Mående: Jag har faktiskt mått bra, inga större krämpor alls i magen vilket har gjort mig glad, jag tror att förra veckans krämpor gjorde att kroppen stretchade ut sig lite, magen är lite större nu och jag tror lilleman där i har det bättre nu när han gjort lite mer rum åt sig! Energi-nivån har varit bra och jag har fått mer sömn än förra veckan, jag har kunnat sova hela nätter utan att vakna. Yay!

Cravings: Det fortsätter med citron och lime alltså. Jag väljer gärna allt som har med det att göra, så gott!! Köpte just en kasse citroner, jag tömmer kylen fort på lime och citron. Bubbelvatten som är syrligt smaksatt sitter också fint!

Vikt och kropp: 4 starka kg! Heja!! Jag har nu gått upp till 56 kg! Jag brukar aldrig lyckas väga över 55 oavsett hur mycket jag bygger muskler så det känns bra, jag sa till J att när jag kliver över 55 vet jag i alla fall att det händer grejer!! =) Jag trivs bäst i leggings kan jag tala om och vissa jag känner här borta kan ändå ana en liten liten mage. Woho!

Hormoner:
 Faktiskt i balans! Idag när jag var på baby shower för en av fruarna i laget så kände jag mig lite gråtfärdig dock, typiskt gravidhormoner. Tjejerna som anordnande baby showern höll i en lek för Dayna och Ryan där dom skulle få frågor om varandra och se hur bra dom kände varandra, det var så gulligt och när dom frågade vilket kön dom tror att det är på bebisen som kommer snart (dom har inte tagit reda på det) så visade dom upp att han tror en flicka och hon en pojke och jag kände att det började jobba i tårkanalerna, jag blev så exalterad för deras skull och kan inte förstå att deras bebis snart är här <3 Så fint! Vi längtar så himla mycket efter vår lille!! <3 Om 140 dagar senast får vi träffa honom, får tårar i ögonen bara jag tänker på det. Herregud, så sitter han där bredvid mig, mannen i mitt liv och tittar på en video om graviditet, han är verkligen världens finaste människa och jag blir så rörd av att tänka på att jag ska få dela mitt liv med honom och att vi nu ska bilda familj.

Övrigt: Jag kände av att igår när vi gick i många timmar och jag stod upp mycket så känns det litegrann i ryggen, det är nog så att dom 4 kg jag lagt på mig som jag tror mest är liksom på framsidan av kroppen gör det lite tyngre för mig och ”värre” kommer det att bli. Jag ska fortsätta träna på och i morgon ska jag på gravid-yoga det sa min doktor kan vara bra för mig! Roligt!! I övrigt så har nog faktiskt lillen lugnat ner sig lite i magen, min gissning är att han har lite mer plats så att det inte gör lika ont när han håller på. Jag känner honom precis i detta nu när jag skriver men det är bara mysiga små sparkar! <3

Såhär ser bumpen ut nu när 50 % av passerat! <3 Min lilla mage. Ser ni hur spänd den är? Jag har ju fått sådana där manliga streck ned till magen, J har sådana och jag har då aldrig haft så förut haha. Ser ni vad jag menar? Haha. Mycket som händer med kroppen!

7 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 20 OCH VI ÄR HALVVÄGS!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.