Gravidstatus vecka 33

Min gravidstatus vecka 33 (32+6) Nu har 82,9 % passerat och det är 49 dagar kvar till bf.

Mående: Började veckan rätt kasst. Efter en förkylning där jag låg hemma i sängen mycket och inte rörde mig så fortsatte jag lite i det spåret, det var som att jag blev trött av att ligga inne så mycket. Tre nätter denna veckan har jag sovit så extremt dåligt och tagit 2-3 timmars naps vilket inte hör till vanligheterna för mig, jag hade verkligen tre jobbiga graviddagar mån, tis, ons men sedan vände det. I torsdags när jag var som tröttast efter en nap lyckades jag pallra mig till gymmet och sedan dess har jag sovit som en stock och haft mycket mer energi. Jag tror att jag är så van vid att röra på mig och inte bara ligga inne så att jag tror att om jag inte hade varit gravid nu och legat inne som jag gjorde lördag – onsdag hade jag varit väldigt seg och känt mig trött i kroppen och slö så det var nog ingen större skillnad. Skillnaden nu är att jag ligger jag inne mycket så känns det på ett annat sätt i kroppen, jag får ont av att ligga still i ryggen och jag känner verkligen hur mycket bättre jag mår när jag har ork till att träna och hålla igång. Vi får se hur länge jag orkar det <3 Nu i veckan har jag också haft typ ilningar nedåt och stickningar neråt fiffi, det verkar som att det är nerver som kommer i kläm när lillen rör på huvudet så långt ner, väldigt speciell känsla haha.

Cravings: Grekisk yoghurt med bär och nötter!

Vikt och kropp: + 9 kg!! Woho. Nu är jag snart på 10 kg, det har varit mitt mål att nå till.

Hormoner: Faktiskt helt normala, jag har bara varit extremt trött. Och drömt mycket mycket konstigt….

Övrigt: Vad lustigt det är hur mycket magen kan ändra form, jag vet att han ligger med huvudet neråt men han rör runt på så mycket olika sätt med resten av kroppen så magen ser olika ut från timme till timme. Vissa gånger är den mindre, vissa större, andra spetsig och nästa minut rätt bred haha. Så roligt! Nu är magen verkligen stenhård och rätt hög så just ikväll kändes det som att det fanns noll space där i vilket gjorde att jag hade det lite tyngre att andas. Jag tycker magen nu är så himla mysig och klappar och pratar med den hela tiden. Jag tycker det börjar kännas väldigt verkligt nu, äntligen… <3

En fråga – någon annan som hade ett väldigt aktivt barn i magen? Det står ju att man ska tracka när dom sover just nu men då hoppas jag som jag sagt tidigare att han rör sig när han sover. Jag vet att jag är en av dom som känner honom extra mycket då min moderkaka inte sitter i framvägg men alltså, hur orkar han hålla på hela tiden? Han är helt tokig och rör sig och sparkar konstant upplever jag. En dag nu i veckan höll han på så mycket så att jag var helt slut, han härjade på höfterna, revbenen, ruckade på huvudet och putade ut med både knän och fötter ur magen. Igenkänning någon? Det är rätt obehagligt ibland för att han verkar inte ha så mycket plats och gud vad det kan dra till ibland på vissa ställen haha… och större ska han bli. Hoppas på att han inte sparkar sönder något revben för övar frisparkar känns det definitivt som han gör just nu.

Här är jag i morse innan jag skulle på yoga! Ni ser vilken kanonkula va!! Den kom till slut!

6 reaktioner på “Gravidstatus vecka 33”

  • Hanna skriver:

    Min dotter rörde sig också jätte mycket i magen, som du skriver så ändrade magen form hela tiden. Mest var den spetsig för hon låg och tryckte ut rumpan haha!! Hon var igång mycket på nätterna så jag trodde att hon skulle vara en bebis som var vaken på nätterna ? för dom säger ju att bebisen skapar ett mönster redan i magen men hon har sovit på nätterna sedan den dagen hon kom ?

  • L skriver:

    Vad mysigt! Fast jag förstår att du tycker att det är rätt obehagligt, jag tyckte också det var obehagligt med vissa rörelser fast mind dotter var en liten prick på 1,6 kg när hon kom i v. 36 och inte rörde sig speciellt mycket i magen.

  • Malin skriver:

    Förstår precis känslan! Min lilla tjej var också otroligt livlig i magen, mest om kvällen/natten när jag vilade så vaknade hon. Men också om dagarna. Mina revben var helt mörbultade sista veckorna och jag hade det väldigt obekvämt när hon sparkade sååå hårt. Men Har förstått nu efter hon föddes att hon gärna sträcker och rör sig i sömnen, så det kan nog stämma att de rör sig när de sover i magen också. Däremot sover hon redan hela nätter vid 2 månaders ålder. Så att de är vakna om natten i magen och första veckorna behöver inte betyda att man aldrig får någon nattsömn. Hehe

    • sannealexandra skriver:

      feel ya! <3 jag tror också dom rör sig fast dom sover.. bara lite trångt där i kanske! KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.