GRAVIDSTATUS VECKA 35

Min gravidstatus vecka 35 (34+6) Nu har 87,5 % passerat och det är 35 dagar kvar till bf.

Mående: Jag har mått riktigt bra denna veckan. Jag sover sämre men jag känner mig lugn och glad, extremt lugn. Har sån harmoni i kroppen! Lite sammandragningar har jag lärt mig att deala med hela dagarna också. Längtar enormt och så ibland sköljer en våg in över mig där jag tänker på att vi snart ska bli föräldrar. Helt fantastiskt!! Det kommer som en vind och så säger jag rätt ut till J ”Kan du fatta? Kan du fatta att han är här snart? För alltid?”

Cravings: Apelsinjuice med is i!! Gud vad gott.

Vikt och kropp: +9,10 kg måste väga mig igen, glömmer bort det!

Hormoner: Faktiskt väldigt bra. J sa till mig igår ”jag hade hört så mycket om hur tjejers hormoner kan vara när dom är gravida så jag har varit så förberedd på det men du har varit så glad och lugn” Och sjukt nog så har jag nog aldrig varit så lugn och glad typ. Hmm.. Konstigt haha. Jag måste ju helt ärligt, peppar peppar, vara gjord för att vara gravid? Jag känner inte så många som tycker så mycket om det som jag. Jag har verkligen älskat det även fast jag börjar känna mig färdig vissa dagar nu.

Övrigt: Jag har insett att jag haft sammandragningar till och från sedan vecka 18 och jag börjar känna att mitt förarbete inför förlossningen inte går fort är det inte rättvist efter alla dom här krämporna haha. Herregud! Jag har vänner här som inte känner något alls, J kan känna utanpå min mage om jag har sammandragningar eller inte och så ibland när jag inte har det säger J ”Åh, känns magen bra just nu?” Och det är när den inte är så hård när jag har sammandragningar och då känns det så avslappnat och skönt. Lite ansträngande när magen spänner sådär men, ska inte klaga, vill kroppen göra sig redo på det sättet vill den det. Bara låta den jobba!

Annars så känns det så konstigt i magen nu, lillen känns som han har så lite plats, det bökas och bökas och bökas dygnet runt nästan. Ryggen, rumpan, armbågarna och hälarna trycker ut från magen. Ska bli spännande på onsdag att fråga barnmorskan om han ligger kvar fixerad, hoppas det, jag tycker det känns som huvudet är neråt men blir lite fundersam ibland eftersom han håller på så mycket där i och rör sig. Håll tummarna! Jag känner ofta hur det ilar ner i bäckenet när jag tror han rör huvudet. Aoch!

Jag har fortfarande inte packat bb-väskan, ska nog göra det i veckan kanske. Jag har beställt lite pyjamaser och sådant till sjukhuset, ska visa er!

4 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 35”

  • Effie skriver:

    So beautiful as always 🙂 I am week 30 now and +10kilos although I am doing sports, yoga etc…I know we’re all different but I cannot help stress about how much it’s going to be in the end :/
    Just ordered the same ASOS bra than you can’t wait to try it on 🙂
    <3 let him hang in there until week 37 and then he can arrive whenever hehe, looking forward to knowing about your midwife update. I could not really understand the swedish article you wrote with google translation, but will you try to give birth without the epidural?

    xxxx Effie

    • sannealexandra skriver:

      Yes but its all so different 🙂 Don’t think about it all as long as your measuring bigger every week it’s good, then the baby is growing.. 🙂 and there for you! I measure bigger every week even though I haven’t gained so much, I think Ill gain some now at the end, I dont know really… Wouldn’t care as long as the baby is healthy and growing! YES, I feel that too!! Yes, it’s so exciting now. Im excited for birth!! <3 I will try without. XO good luck with everything!

  • Sophie skriver:

    Hehe jag tyckte också att första graviditeten,med min son, va a piece of cake. Njöt och kände mig fin och mådde bra. Andra graviditeten, med min dotter, ja jisses. Att min man stannade kvar alltså ? lycka till inför förlossningen. Kommer bli så häftigt!

    • sannealexandra skriver:

      Kan tänka mig att min nästa inte blir lika mysig och lugn haha… 🙂 då kommer jag ha ngn mer att ta hand om och då blir det nog inte lika mycket sanne-tid! KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.