Here we go.. When I do everything I can to spread good energy and make people feel good about them selves..

Jag brukar inte försvarar mig här i bloggen över huvud taget men idag är det en sådan dag, hade jag på riktigt idag kunnat vara sjukskriven idag hade jag varit det men jag kan inte det, jag har så mycket jobb som måste in och jag ska skippa J’s match ikväll för att jag har samarbeten som måste fixas men tröttheten är enorm idag, alltså ENORM. Jag är dagligen så tacksam och glad över mitt yrke, jag tycker det är en sådant privilegium att jag kan få jobba med något som jag tycker är så kul och att min röst kan göra sig hörd till så mycket unga tjejer där ute, att tjejer runt om i landet mailar och talar om hur jag hjälpt dom till att tro på sig själva eller hur någon annan väljer att bära mina kläder. Det är verkligen superkul att jag kan få jobba med ett så stort intresse. Jag är är också så glad över att en dag som Internationella kvinnodagen kan jag skriva av mig och få skriva det jag själv hade behövt läsa när jag var yngre på en sådan dag som är så viktigt för feminismen. Jag är verkligen så glad och tacksam för det, jag lyfter gärna hellre hur grymt det är att kunna få jobba med något jag tycker är roligt än tvärtom. Men som idag när jag är så trött att jag inte vet vad jag heter hade jag gärna dragit täcket över huvudet och inte filmat eller fotat men jag har inte så mycket val för jag är ju min egen chef och det är ingen som gör något annat åt mig. Om jag inte får in dom där utkasten är det jag som blir boven. Material måste levereras till kunderna som väntar. Men, jag tycker inte synd om mig själv men vi alla har ju sådana dagar.

Det är så tråkigt att det är 2018 och att kvinnor inte kan hålla varandra om ryggen utan att vi ska försöka sänka varandra. Jag gör allt i min makt för att sprida bra energi här inne, försöka få unga tjejer att bli peppade på livet, tänka positivare, våga utmana sig och jag försöker alltid få alla i min närhet och folk omkring sig att känna sig bra med sig själva, jag har aldrig medvetet försökt dra ner någon eller någons energi. Så kommer en sådan här kommentar som man blir så less på efter att jag ”beklagat mig” över att det var ett tufft beslut att tacka ja till Playmakers. Natalie, du har nog inte förstått alls hur mitt yrke funkar..

Natalie
Inte så men majoriteten av kvinnor med “vanliga” jobb kan inte vila. Tänk på att gravida sjuksköterskor, lärare, personliga assistenter, kontorsarbetare inte bara kan ta det lugnt pga att man är trött en dag.
Tycker att influensers många gånger beklagar sig över att vara såååå trötta och stressade osv samtidigt som de inte behöver gå upp 06.00, pendla och jobba 8 timmar. Bara som ett exempel. Utan typ gå upp 09, träna, äta frukost, ta bilder till Instagram. Så snälla! Glöm inte att de är vi icke-influensers som utför riktiga arbetsuppgifter, hjälper människor och bär upp samhället! Vi kan inte gravid-lyxa oss och strunta i våra jobb för att vi är lite trötta.

Samt;

Absolut att man gör sina egna val. Men ur ett samhällsperspektiv; på vilket sätt löser vi samhällsproblem med influencers? Och kategorisera det som ett “yrke”?
Vi behöver lärare, socialarbetare och vårdpersonal mfl. Är därför ytterst kritisk till denna frammarsch av “influencers” och att det nu är högsta målbilden för ungdomar.
Så tack till alla andra som bär upp världen! Tack alla som sliter! Tycker influencers helt för sällan missar den vanliga världen och vad “vi” gör!
Räddar liv istället för att gå på en pressfrukost. Tar hand om de gamla istället för att designa ännu en jacka. Med mera med mera.

Jag vet inte hur mycket jag ska behöva förklara eller försvara för att du ska förstå mig men jag kan ge dig en liten inblick i hur jag ser på det. Du har skapat dig din tillvaro och jag har skapat mig min tillvaro, det finns fördelar och nackdelar med båda våra yrken, vad du nu än gör om dagarna. Jag vet inte vad det är för yrke där du löser samhällsproblem men vad det än kan vara som löser samhällsproblem är ju fantastiskt. You go girl! Jag tycker inte att det är fair att påstå att mitt yrke är mindre värt eller att jag inte är med och bär upp samhället, jag betalar skatt precis som du och har gjort det i Sverige sedan jag var 16. Jag har hjälpt en himla massa unga tjejer att våga tro på sig själva, våga ta för sig,  må bättre och varje dag tittar massor med unga tjejer in här, jag tycker jag har ett stort ansvar på mina axlar och det finns mycket jag kan göra och många jag kan hjälpa, vilket gör mig glad, att jag har ett yrke där jag får chansen att påverka. Influenceryrket är majoriteten kvinnor och bara där tycker jag att vi kan applådera för att så många tjejer vågat bygga upp egna karriärer, kanaler och personliga varumärken. Stora bolag köper ju reklam via influencers numera och bara där måste man förstå värdet i det. Våra röster blir hörda varje dag (intresset kring sociala medier är ju enormt om du inte märkt det) Oavsett om du vill leva kvar i att influenceryrket inte gör någon nytta så kommer du att behöva finna dig i det för det växer för varje dag. Det klart som tusan vi behöver sjukvårdspersonal och att det i sig är en viktigare uppgift än att jag designar en jacka men då måste du i så fall tycka att alla yrken som inte är inom vården inte är värda något? Vad är det som är så mycket bättre med att jobba med reklam isfåfall eller som mönsterkonstruktör? Det måste du ju tycka är lika värdelöst i såfall? Eller stå i en butik? Eller vara PT? Jag vet inte var du drar gränsen för vad som är ett riktigt yrke. Jacob undrade just hur du ser på hans yrke där han jagar en puck? Jag hyllar i alla fall alla yrken inom sjukvård, äldre omsorg, lärare, poliser m.m och tycker att dom alla skulle få bättre betalt! Utan sådana yrken hade såklart ingenting fungerat men alla kan ju heller inte ha samma yrke.

Angående kring att jag inte borde beklaga mig över att jag är trött och stressad så måste du ju inse att om du har ett sk ”vanligt jobb” så kan man 1. sjukskriva sig och 2. gå på föräldrarledighet. I mitt fall hade jag inte kunnat sjukskriva mig veckorna innan bebisens ankomst  i och med att jag då hade behövt bryta en massa avtal för ingen annan kan göra jobbet å mig och nummer 2. Gå på föräldrarledighet på så sätt att jag släpper allt mitt jobb. Jag filmar Playmakers från 1a Mars till 1a Juni, matematiken där kanske du kan göra själv, vår son kommer i April och jag kan inte bara sluta filma. Jag hade kunnat stänga ner blogg, mina sociala medier och inte sälja något på min webshop under tiden vår bebis är liten men tyvärr så hade jag då inte haft ett jobb att gå tillbaka till då när han börjar dagis. Vilket betyder – att jag måste underhålla mitt yrke och mitt bolag medan han är väldigt liten. Det känns stressigt och rätt jobbigt men jag håller nu på och kämpar för att kunna jobba mindre under denna tiden.

Hoppas du förstår då hur jag menade med att det känns jobbigt och stressigt med bebis samtidigt som jag tackat ja till en säsong 3. Kram!

16 reaktioner på “Here we go.. When I do everything I can to spread good energy and make people feel good about them selves..”

  • Sara skriver:

    Vilken sten lever såna som Nathalie under? Jag är inget proffs på sociala medier men bara det jag följer dagligen gör att jag inser hur mycket jobb det är att vara influencer idag. Man är ju aldrig ledig och man förväntas bjuda på sig själv på ett sätt som ”vi andra” aldrig behöver göra. Jag skulle vara jätteglad om nån ville följa mitt liv på sociala medier, om jag fick betalt för att testa grejer/resa/gå på events/dela med mig av min vardag. På många sätt superlyxigt. Men superlyxigt kan jag isåfall tycka att det är för alla personer som jobbar med nånting dom tycker är kul och brinner för. Oavsett om man är egen företagare eller inte. Alla bär vi samhället på olika sätt och drar vårt strå till stacken. Det är dags att dra upp huvudet ur sanden om man måste tjata om vad som är ett ”riktigt jobb” eller inte.
    Heja dig Sanne! Så himla roligt att få följa dig och kul att det blir en ny säsong! Kram! <3

  • Lovisa skriver:

    Varför inte glädjas åt alla de svenska egenföretagare vi har? Fler som betalar skatt innebär mer pengar till offentlig sektor dvs polis, sjukhus, skolor etc. Egenföretagarnas företag växer och de kan börja anställa = fler unga får arbeten och ännu mer pengar till samhället. Arbetsmarknaden/jobben har alltid utvecklats och förändrats, från tidningar till dagens influencers. Vad är felet i det? Jag tycker du är en toppenförebild Sanne – Keep it up!

  • Anna skriver:

    Heja dig Sanne! Nu har jag aldrig träffat dig, men via dina sociala medier och Playmakers så tycker jag att du sprider en så himla härlig energi! Jag upplever dig som väldigt äkta, just att du vågar berätta om de mindre glamourösa dagarna samt att du alltid har en så positiv inställning till allt. Jag (som ung tjej) blir otroligt peppad av dig, och är så glad att ha dig som förebild! Jag tycker att det är väldigt tydligt att du fått jobba hårt för att komma dit du är idag, och att det inte bara är något du halkat in på.

  • Cemilia skriver:

    Avundsjuka helt klart när folk säger skaffa dig ett riktigt jobb!!? Jag skulle vilja ha ett hittepåjobb alla dagar i veckan hellre än ett vanligt jobb!! Jag skulle ha skrivit bara för att inte du gör vad du vill i livet behöver du inte vara bitter på mig som får jobba med det jag älskar. Det är ett val man gör och det är inte försent för dig. Det Nelli kan tänka på och andra som klagar är att när man pekar ett finger mot någon annan, pekar man 3 fingrar mot sig själv. Vad är det som gör dig upprörd? Kan vi inte bara vara glad för Sanne och hennes man skull att de jobbar med det de älskar? Och nå fan måste hon få rätten att beklaga sig eller skriva att hon har det jobbigt! Man måste inte alltid jämföra folk. Då får ju ingen klaga! För det finns alltid någon som har det värre! Tänk på det Nelli nästa gång du klagar på att du är trött, sjuk, fattig, hungrig, ledsen eller har ont! Roligt att få ser dig isäsong 3!! Du är GRYM!!?

  • Frida skriver:

    DU ÄR GRYM! Låt inte någon annan säga någonting annat. Du inspirerar mig till 100 varje dag och har så oerhört fina värderingar och tankar om livet. Sluta aldrig vara dig själv och ifrågasätt inte dina fina tankar för att andra mår dåligt och sprider negativitet. Du är bäst! <3

  • Sara skriver:

    Onödig kommentar från Natalie, det är väl jättebra att det finns olika yrken/banor i livet att välja! Man behöver ju inte jämföra allt, självklart finns det både för och nackdelar med det livet som du och din man lever vs någon som exempelvis jobbar 8-5.

    Sen finns det en viss problematik med influenceryrket som jag kan hålla med om, visst har man som du skriver ett stort ansvar som influencer för man påverkar många unga tjejer. Oftast påverkar ni influencers yngre tjejer till konsumtionshets för egen vinning, eftersom det är vad ni influencer tjänar era pengar på. Så att vara influencer är ju inte bara att påverka människor positivt. Personligen tycker jag att det är ett okej så länge man reklammarkerar som man ska, något som tyvärr väldigt många större influencers fortfarande är väldigt dåliga på !

  • Lovisa skriver:

    Du är grym!! Man blir så matt av såna kommentarer som uppenbarligen inte har någon koll alls och oavsett så behöver man inte ens skriva en sån kommentar. Fortsätt ditt grymma jobb du gör!! Å så kul med playmakers, du borde ha en egen säsong där man endast får följa dig, de bästa är ju när inslagen om dig kommer i rutan 😀

  • Hanna skriver:

    Hej Sanne 🙂

    Du är en riktig grym person, du hjälper många, du inspirerar och du är en stark och självständig kvinna. Jag är imponerad av dig som orkar allt detta med playmakers, webbshoppen, graviditeten och allt annat du står i. Jag tror att den som skrivit detta är oerfaren inom yrket influenser eller kanske helt enkelt avundsjuk för vem vill inte kunna planera sin egen tid och ibland kunna välja när man vill gå upp på morgonen?

    Du har kämpat hårt får att nå dit du är idag och ingen liten avundsjuk människa ska få säga någonting om hur du jobbat mot dina mål. Fortsätt kämpa på och lycka till i framtiden med bebisen och allt annat. Jag älskar dina kläder och allt det du gör! Du får mig alltid på bra humör och inspirerar mig. TACK! Längtar tills det blir varmare här i göteborg och tills jag kan använda min sina gröna suede biker <3 kram Hanna

  • Denice skriver:

    Såklart att en person med eget företag både har fördelar och nackdelar när det gäller allt. tex att du är din egen chef och kan därför ta en ”tröttdag” men du kan heller inte som du skriver bara stänga ner när bäbisen kommer. Eller du kan, men det resulterar ju i noll inkomst eftersom du är ditt egna företag.
    Här förstår jag att du försvarar dig Sanne, och det ska du göra. Stå på dig och var stolt företagare!!!
    Jag kan samtidigt förstå frågeställaren, eller ändå inte men ändå jo det kan jag. Grejen är den, att vilken blogg man än öppnar typ så skrivs det om typ samma sak, alla dessa unga framgångsrika bruttor på sociala medier är så stressade. Allt handlar om stress, få tid, tårtbitar till olika delar i livet. Det skrivs om att man inte hinner sova för att man har så mycket på gång, man hinner inte göra det ena och det andra. Men samtidigt så målar man upp en bild i total glamour med en dyr livsstil. En livsstil som man själv valt, och därför känns allt detta ”gnäll” om stress och press rätt så falsk.
    Det är typ du Sanne och någon annan bloggare som inte målar upp denna livsstil, och här tror jag tyvärr att du Sanne fick ta smällen för gnället från många andra bloggare. Men stå på dig Sanne, och fortsätt som du gör…skönt att titta in i en blogg då och då utan en glammig fasad i massa olika tillrättalagda filter. Kram

  • Emelie skriver:

    Jag själv har aldrig förstått hur folk kan ta så illa upp över någon annans liv och sen sitta och skriva elakt/nedlåtande till personen som dom för övrigt inte alls känner..
    Jag läste detta inlägg innan inlägget om playmakers säsong 3, så när jag sen läste playmakers-inlägget kunde jag inte för en sekund förstå hur någon har kunnat skriva något negativt om det, alla gravida känner väll många gånger att dom bara vill dra täcker över huvudet. Jag själv har aldrig varit gravid så jag kan inte säga hur det känns men jag tror att jag kommer vara hemsk som gravid, är hemsk bara under pms haha.
    Nåväl, jag såg ingenting i det inlägget som något negativt. Tyckte mest att det var ett positivt inlägg med en input varför du först var lite osäker och varför man kanske kommer se en annan sida va dig i denna säsong , inget konstigt med det 🙂

  • Katarina skriver:

    Kan inte låta bli att fundera över hur denna person resonerar när hon verkar tycka att det är helt ok för henne att få ”beklaga sig” här. Men när du på DIN blogg delar med dig av dina tankar, känslor, jobb, vardag, värderingar etc. Med allt vad det innebär i olika faser av livet dessutom. Då är det inte ok längre! Alltså, kom igen!

    Tycker att du är en sån himla härlig person Sanne och jag är uppriktigt så glad över att kunna följa dig och dina kanaler. Vet inte hur många gånger jag i olika och lite mer jobbiga sammanhang tänkt: ”Ok, hur hade Sanne tacklat det här?” Och sedan försökt ändra inställning och attityd kring problemet. Det du gör är så himla värdefullt. Och jag kan nog tala för de flesta (utom en kanske, hehe) av dina läsare när jag säger det! <3 <3

  • Lovisa skriver:

    Vi borde lyfta varandra – alltid, oavsett. Vi är ALLA människor – i olika skepnader – men alltid, människa. Heja dig Sanne ✨

  • Hanna skriver:

    Tycker du är grym sanne ❤️ Fortsätt med det du

    Blir faktiskt lite ledsen över vad Nathalie skrev. Varför ska vi jämför varandra hela tiden? Vem är tröttast? Ven har rött till att va trött och inte? Såklart att vissa människor har ”viktigare” jobb än andra. Men om sanne jobbar som influenser och hon älskar sitt jobb. Är inte det en stor pusselbit i livet? Att hitta SITT drömjobb! Såklart att hon också känner sig trött ibland och speciellt nu när hon är gravid också.

  • Laura skriver:

    Du är absolut fantastisk Sanne <3 Har beundrat dig och det du gör redan länge och bara måste kommentera på detta inlägg, för tycker det du skrev var så bra. Jag hoppas Natalie (och sådana som tänker som hon) läser detta, och kanske funderar om på hur de tänker om saker.

    Ha en härlig fortsättning på våren! xx

  • Heja dig Sanne! Att vi tjejer inte kan ha större förståelse för varandra och backa upp varandra gör mig mörkrädd. De som kommer med kommentarer om att influencers inte är ett riktigt jobb kan ju försöka sig på att fota, redigera, driva bolag och säkerställa att alla kanaler är uppdaterade under en dag så skulle de nog förstå hur mycket jobb som läggs ner på sociala medier. Jag blir så trött på att tjejer inte kan unna varandra lycka och framgång, tror ni någon kille hade sagt samma sak till en manlig aktiemäklare på Wall Street? Nej jag skulle inte tro det, men dennes jobb är lika ”meningslöst” som ett influencerjobb enligt Natalies mening. Nu står vi upp för varandra tjejer! <3

  • Lisa skriver:

    Otroligt dumt att ställa två yrken mot varandra på det sättet. Ingenting är väl så svartvitt?!

    Jag är gravid i vecka 40 och har varit sjukskriven i nästan två månader. De flesta dagar har jag knappt klätt på mig ”riktiga” kläder och tanken på att gå upp(efter en sömnlös natt), göra mig presentabel, se glad ut och inspirera så som du gör(bland massa annat självklart), får mig att vilja gå och lägga mig..

    Nä, fy Natalie och you go Sanne!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.