GRAVIDSTATUS VECKA 36 and 90 % is done!

Min gravidstatus vecka 36 (35+6) Nu har 90 % passerat och det är 28 dagar kvar till bf.

Mående: Jag har varit less, sovit dåligt, hur han än rör sig så är det obekvämt i magen och jag är trött om dagarna. En sådan vecka! =) Mitt humör var katastrof i två dagar, vi skrattar åt det nu. Men, att vara såhär höggravid i kombination med mycket jobb och lite prestationsångest på det hade nog gjort vem som helst lite stressad och grinig.

Cravings: Jag skojar inte när jag säger att jag drar i mig en apelsinjuiceförpackning om dagen!! MUMS.

Vikt och kropp: +10 kg. Ryggen börjar nu ta lite stryk, jag har ju mest en stor kula på magen, J tycker det är som ett bowlingklot mitt på magen så det känns att den sitter där, ryggen blir trött.

Hormoner: Som sagt, trött, mycket jobb och stress. Ingen höjdare men jag märker verkligen av det, känner verkligen hur stress påverkar mig negativt nu så nu ska jag få klart det sista jag måste få gjort när det kommer till jobb sen ska jag inte ta på mig lika mycket. Jag filmar ju även Playmakers och det tar också lite tid så vi insåg igår kväll att jag nu ska lägga upp det på ett smartare sätt när han kommer med blogg, playmakers, klädmärket och samarbeten som löper under tiden han precis kommit.

Övrigt: Jag har trott att det varit på gång flera gånger men massvis med vatten och ett bad har hjälpt varje gång. Jag vaknar på nätterna med kramp och ett tryck och jag är alltid lika förvirrad men försöker alltid bara somna om. J trodde jag låg och hade värkar i natt, han hörde hur jag låg och andades och jag hade någon slags kramp men det var lugnt. Det har gett sig varje gång. Det vi kommer veta är att när det inte ger sig är det nog dags! Jag har en känsla av att föda tidigt men vi får se, jag kanske sitter där 10 dagar efter bf och är helt uppgiven haha! Men, magkänslan säger att han vill ut tidigare…. Vi får se, jag uppdaterar er!

Förresten, jag är lite förvirrad över det där med slemproppen hur man vet att den gått? Kan det komma ut lite i taget och måste det vara blod? Hur upplevde ni det? <3

Här har vi BULAN, stenhård är den. Jag har sammandragningar typ 20 timmar om dygnet, hoppas jag har tagit lite av förarbetet när det väl är dags!!!

9 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 36 and 90 % is done!”

  • Lena skriver:

    Så kul att även få vara med på er bebisresa. Är en vecka efter dig, vårt andra barn.

    Jag fattade inte att det var slemproppen, då jag sprang på toa vid varje värk (varning för mycket info) o tömde tarmen( fattade inte varför det var så, förrän i efterhand då jag slapp avföring under förlossningen) o det var plötsligt blött i trosan o det kom lite blod. Blev jättenojig o ringde in till sjukhuset. Ville komma in och titta så att allt såg ok ut.
    Visade sig att jag var öppen 3cm och fick ligga kvar o allt såg toppen ut.
    Hade ingen aning om den där slemproppen innan, trodde det var vattnet som gått.

  • Stina skriver:

    Jag märkte att slempropppen gick just på grund av namnet. Den gick i två omgångar… först mindre sen mer en dag senare och vips så kom hon lilla skatten 🙂

  • Annie skriver:

    När min slempropp gick hade jag haft lite värkar av och till nästan ett dygn. Kom först bara lite typ som en liten men sjukt kladdig flytning, men jag var inte säker på om det var slemproppen. Ett par timmar senare kom det mycket mer och det var supertydligt att det var slemproppen som gått. Tror inte du kommer missa det.

  • Stina skriver:

    När de väl kom blod hemma, blev jag lite orolig och då ringde vi till BB för att få komma in och se hur de såg ut. Var säker på att bli hemskickad… men inte de! :). Åh så mycket spännande du har att vänta! 🙂 så sjukt när man får barn så får man ett känsloregister man ALDRIG haft. Tidigare. Känslor som de utan barn faktiskt inte kan förstå . De är så galet men galet härligt med! 🙂 de är sjukt ballt of!

  • A skriver:

    Har exakt samma BF som dig, men väntar andra barnet! Med första så hade jag haft lite ”magknip” på natten, sen när jag gick på toaletten på morgonen så kom det som en slemmig flytning med blodstrimmor i. Det var slemproppen. Grejade på som vanligt men vid 11-tiden började jag känna värkar, det kom lite mer blod och ringde förlossningen som sa att jag kunde komma in på en undersökning men förmodligen skulle få åka hem igen.. packade och handlade lite och vid 14.30 hade värkarna kommit igång ordentligt men det fattade jag inte då.. När vi opm fram var jag 10 cm öppen och några få timmar senare var han ute? Så det verkar väldigt olika, för vissa kan nog proppen gå och sen dröjer det dagar, medan för mig några timmar. Har verkligen tyckt att det varit så kul att följa dig med samma BF och tror det kommer bli lika härligt framöver! Kram

  • Frida skriver:

    Slemproppen gick i omgångar för mig under två dagar. Det var en genomskinlig och lite blödig slemklump. 2 dagar efter slemproppen gått satte förlossningen igång! Har hört att slemproppen kan återskapas igen så det är inte alltid ett tecken på att förlossningen är på G… hehe

  • Evelinw skriver:

    Hej! Med min första släppte slemproppen på riktigt som ett propp. Bara lossnade och trillade ut som en geggig klump. Med nr2 lossnade den som rikliga flytningar över flera dagar så de kan nog vara lite olika ?! Lycka till!

  • Anna skriver:

    Alltså det är så nära nu, så sjukt! Jag kommer sitta hemma och heja på er <3 Det är galet vad kul det är att få hänga med på er resa, när man följt dig sen Style by Tyra-tiden så känns det liksom helt overkligt…!

  • Emelie skriver:

    Min slempropp gick i omgångar och började flera veckor innan fl. Slemmig, som tjock flytning och sen ibland med blodstrimma i. Slemproppen kan ju återbildas så om den kommer redan nu kan den återbildas och komma igen sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.