KICK ASS MONDAY.

Nej nu är det dags, jag är helt totalt slut i kroppen och huvudet idag för att jag ligger efter med sömnen efter den här helgen men jag ska fasiken haka på mamma till gymmet ikväll, if you want something, you need to fight for it. Jag vill ha en stark kropp och det kommer inte gratis! Jag tycker över lag inte att man ska pressa sig själv så att man mår dåligt, aldrig någonsin men jag är ganska bra på att hitta ursäkter, jag kan vara trött, ha lite huvudvärk och hit och dit och varje gång jag trotsat mig själv och gått till gymmet ändå säger jag alltid till Mr ”Hallå nästa gång måste du tvinga mig att gå dit, jag mår ju sååå bra efteråt” Och jag har då aldrig ångrat ett träningspass, man behöver ju inte köra så att man mår dåligt men det lilla är bättre än inget. Vardagsmotion över lag är ju extremt viktigt. Vi människor idag är lata, många av oss i alla fall och det gynnar oss inte.

Jag är sugen på att köra igenom hela kroppen idag, jag har verkligen en stark känsla i kroppen som säger att jag vill ta hand om min kropp, jag har inga speciella mål med min träning, inga tydliga i alla fall, jag lägger inte på mig när jag inte tränar- tvärtom men däremot vill jag känna mig stark och fit. Wow vad jag mår bra av det, jag känner mig starkare psysikt då också och jag tycker jag hanterar vardagsproblem och stress så mycket bättre när jag tränar regelbundet. Det är faktiskt helt sjukt så bra det kan kännas när man känner att man blivit starkare och att man kan rusa upp för trappor och vara aktiv i vardagen utan att känna att det är jobbigt och bli andfådd, så var det för mig ett tag när jag låg på latsidan. Inte en egoboost direkt. Jag tycker att man är smart och att man gör sig själv en tjänst om man tar hand om sig själv och sin kropp, att man äter nyttigt och tränar är en självklarhet för mig. Jag fuskar ju, absolut, jag personligen vill inte följa någon strikt diet utan jag vill kunna unna mig, det är viktigt för mig. Jag följer inte heller något stenhårt träningsprogram men jag har en väldigt sund inställning till mat och träning, jag tror det mesta har med inställning och vanor att göra. Det har jag inte alltid haft utan det har växt fram, kan jag, kan du. När jag var yngre och och gick dansgymnasium var jag helt extrem när det kom till träning och mat. Jag hade typ ångest när jag hade tränat 5 h en dag och åt lite choklad på kvällen.

Mitt bästa tips till att leva hälsosamt är att göra en plan för dig och ditt liv, en långsiktig plan som du kan hålla. Jag vet att för dom flesta har svårt att hålla extrema träningsprogram där knappat vanlig husmanskost är inräknad utan mest massa grönt och så får hjärnan gå på högvarv för vad du kan få äta och inte äta, arg blir man också för att man förbjuder sig själv för saker. Hitta något som funkar för dig och försök vara realistisk, våga börjar lite smått och maxa inte från början, det gör ofta att man tröttnar för att man inte klarar det.

Nu tycker jag vi alla klappar oss själva på axeln om vi tränat idag och vi som inte har gjort det tycker jag vi planerar en powerwalk eller ett träningspass, vi glömmer allt som varit för det leder ingen vart att grubbla över hur man behandlat sin kropp tidigare. Idag är din dag och du kan alltid förändra vanor och träningsupplägg, det är inte svårare än att göra och tyck inte synd om dig själv när du ska dra på dig träningsbyxorna och ska gå ut på en promenad, du kommer vara så nöjd efteråt. Slå på en podd eller en bra spellista och bara gör det, du har bara en kropp och att motionera och äta sunt är något du kommer tacka dig själv för i framtiden! Nu kör vi, här kör vi inte efter Nyår utan vi är redan riktigt hälsosamma och om inte? Då blir vi det idag, no excuses! =)

Varför skriver jag det här inlägget? Jo för att jag brinner lite för det här och blir väldigt peppad och engegerad när det kommer till ett hälsosamt liv, jag vill att man ska ta hand om sig själv, det är viktigt och det är allt för många som inte gör det, åt båda hållen, åt vissa (som för mig lite när jag var yngre) blir det lite för extremt med och andra struntar i det helt.

Det här är min favoritbild av alla modellbilder jag tagit och vet ni varför? För att jag kände mig så extremt stark här så jag minns precis känslan när vi fotade,  jag kände mig glad, tränad och nöjd och det har jag inte alltid gjort. Jag är jag och min kropp funkar precis som den ska! Vi alla ser vi olika ut och det kan låta som en klsycha men de finns nog en anledning varför det är det.. Du är unik så du ska lyssna på dig själv och din kropp, ingen annans och glöm inte, jämför dig aldrig. Att jämföra sig med andra är den största lyckotjuven av alla. Be yourself and love it!

 

5 reaktioner på “KICK ASS MONDAY.”

  • sandra skriver:

    du inspirerar mig alltid kvinna! du har hjälpt mig mycket genom din inställning till träning och livet..

  • Sofia skriver:

    Ett tips om du är i Eskilstuna är att Malin Berg håller ett 90 min yogapass på actic imorgon kl 13.00 🙂 har förstått att du gillar yoga och kom att tänka på det när du skrev om träning.. Blir mitt första pass efter att ha varit sjuk i två veckor!

  • mira skriver:

    det här är varför du är min favoritbloggerska, du skiljer dig från mängden. du pratar så gott om alla runt omkring dig och verkar vara en sån energispridare! älskar din blogg och det här inlägget fick ut mig på en promenad 🙂 tack! ps. när kommer podden?

  • kajsa skriver:

    Ville bara säga TACK!!! Tack, för att du skrev det här inlägget!
    Jag har vart i en dålig period nu sista tiden och inte haft orken att träna igen! Men nu blir det andra bullar!!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.