Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

05:44 | February 26, 2014

HOTPOT.

For the very first time. Jag hade hört talas om att äta hotpot tidigare och senast jag var här köade vi till ett ställe men gav upp när kön var så lång, hade jag vetat hur gott det faktiskt är hade jag stått kvar i kön kan jag tala om..

Det går alltså till så att du får in en gryta som man låter koka på bordet, man kan välja smak och styrka. Jag tog någon mindre spicy (man vet aldrig vad spicy betyder här!) gryta med lite smak av tomatsås. Den såg i princip ut som vatten med en massa buljong och grönsaker i.

DSC_0354

Sedan beställer man in massa olika kött, skaldjur, grönsaker, nudlar och så slänger man i det är sugen på i grytan, det kokar jättesnabbt så när jag slängde i kött så kokade det och blev färdigt på bara några sekunder.

DSC_0351

DSC_0355

Sedan till det bästa, du gör din egna lilla sås innan. Jag hade i en massa pressad vitlök, purjolök, chili, sesamolja, sesamfrön och lite soya. SÅ gott! Så när du tar upp kött eller grönsaker ur grytan doppar du i din sås och så äter man. Det var helt otroligt gott och jag kan inte vänta till nästa gång! Det finns tydligen ett ställe i Stockholm på Birger Jarlsgatan som serverar hotpot, måste kolla upp det. Om ni funderar på att prova vet ni att jag rekommenderar det starkt!

DSC_0350

DSC_0356


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här