HOTPOT.

For the very first time. Jag hade hört talas om att äta hotpot tidigare och senast jag var här köade vi till ett ställe men gav upp när kön var så lång, hade jag vetat hur gott det faktiskt är hade jag stått kvar i kön kan jag tala om..

Det går alltså till så att du får in en gryta som man låter koka på bordet, man kan välja smak och styrka. Jag tog någon mindre spicy (man vet aldrig vad spicy betyder här!) gryta med lite smak av tomatsås. Den såg i princip ut som vatten med en massa buljong och grönsaker i.

Sedan beställer man in massa olika kött, skaldjur, grönsaker, nudlar och så slänger man i det är sugen på i grytan, det kokar jättesnabbt så när jag slängde i kött så kokade det och blev färdigt på bara några sekunder.

Sedan till det bästa, du gör din egna lilla sås innan. Jag hade i en massa pressad vitlök, purjolök, chili, sesamolja, sesamfrön och lite soya. SÅ gott! Så när du tar upp kött eller grönsaker ur grytan doppar du i din sås och så äter man. Det var helt otroligt gott och jag kan inte vänta till nästa gång! Det finns tydligen ett ställe i Stockholm på Birger Jarlsgatan som serverar hotpot, måste kolla upp det. Om ni funderar på att prova vet ni att jag rekommenderar det starkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.