PROUD TO BE A WOMAN.

http://www.trettiotreanledningar.com/

Här ovan är trettio anledningar till varför feminism behövs! Jag mår dåligt och blir ledsen när jag läser dessa trettio punkter och vet ni varför? För att det är sant, för att verkligheten ser ut såhär och för att jag lider med många kvinnor som har utsatts för så mycket hemskheter, just för att vi är kvinnor!

För mig är det helt sjukt att som kvinna inte vara feminist, jag är verkligen feminist och tycker att ett jämställt samhälle ska vara självklart år 2014. Jag kan inte i min vildaste fantasi förstå varför 3 miljoner flickor blir könsstympade fortfarande varje år (det har minskat men det är fortfarande helt sjuka siffror) Jag kan heller inte förstå varför inte fler våldtäksmän inte sitter bakom stängda dörrar efter att ha våldtagit kvinnor här i vårt land och att en kvinna våldtas var 14e sekund i Sydafrika gör mig spyfärdig. Vi kvinnor ska inte behöva vara rädda och AKTA oss för att bli våldtagna utan män ska lära sig vad som är rätt och fel, vad som betyder ja och vad som betyder nej. Hur svårt ska det vara? Vad har vissa män för kvinnosyn? Varför skulle vi vara mindre värda än män? Vad är det för värd vi lever i? Precis som det står på en av dessa 33 anledningar, det borde vara lika självklart att kämpa för feminism som mot rasism, krig och fattigdom. 

Lite måndagstankar bara efter att ha snubbat över länken.

4 reaktioner på “PROUD TO BE A WOMAN.”

  • Elin skriver:

    Vilket härligt inlägg!!
    Feminism är en självklarhet eftersom vi inte lever i en jämställd värld!
    Heja alla oss kvinnor, tjejer och flickor 🙂

  • Sanna skriver:

    Bra skrivet och bra att du skriver om detta!

  • Frida skriver:

    Håller med till 100 %! Älskar detta inlägg 🙂 Dock tror jag att du i slutet menar ”kämpa för* feminism” och inte ”kämpa mot (!) feminism” för det är superviktigt att feminismen finns i dagens samhälle, inte att den försvinner. Undrar förresten när din trenchcoat och klänningen beatrix kommer in i S och XS igen? Vill haaa, så fina! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.