Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:25 | April 1, 2016

ANSWERS

Emma
När kommer bikinin på bilden in och hur ser din hudvårdsrutin ut? :)

Hej Emma!
Här är ett inlägg om mina hudvårdsprodukter jag gjorde nyss. Bikinin kommer i sommar, håller på och jobbar på den nu. Kram!

Roosa
How much do u weight? And whats your height? And what does your diet look like? :) you are in a great shape!

Hi Roosa!
Thank u! Im 5,4 and I’m 115 lbs. My diet is pretty clean. I eat a lot of greens, proteins and good fat. Thinking 80 % healthy food and 20 % what ever I want. Thanks!! Xoxo

Sara
Jag är nyfiken på ekonomin… Jag vet att du inte vill prata pengar, men kanske i runda slängar? Är själv sugen på att ”kasta mig ut” med eget företag inom design, säga upp mig från min fasta inkomst och använda instagram/blogg som marknadsföring – men känner mig bekymrad för hur det ska gå ihop… Jag förstår att du tjänar pengar på dina kläder och på bloggen, har du något mer ”inkomstdrivande”? Hur fördelas det proportionellt (typ %)? Hur gjorde du för att ”våga”? Hade du något sparat kapital för att ”leva för” sedan tidigare? Känner du någon stress över att dra in pengar för att betala räkningarna? När övergick bloggen/design av kläder m.m. från en hobby till ett jobb? Hur upplevde du den?
Många frågor, men jag hoppas att du förstår att jag inte är ute efter att snoka om din privatekonomi utan mer få tips på hur andra vågar satsa på sin dröm! <3

Sara
Hej!
Ja nej, inte så pepp på att prata pengar men ska försöka svara så gott jag kan. Jag förstår! När jag startade eget bolag hade jag en lön från bloggen varje månad samt att jag extrajobbade som servitris på Scandic för att kunna jobba kvällar när jag ville jobba med mitt företag på dagarna. Jag jobbade i princip dygnet runt, även på somrarna när många hade semester. Jag krigade på ordentligt mitt första år med bolaget, gjorde inget annat än att jobba så jag fick snurr på det ordentligt, visste att jag fick in pengar och att jag kunde köpa in nytt samtidigt som jag inte tog ut något ur bolaget utan jobbade på sidan av för att kunna leva privat. När jag flyttade till Stockholm (från Sundsvall, där jag hade kontor +  jobbade på Scandic) så började en massa samarbeten trilla in, jag signade ju med metromode i samma veva och det är egentligen inte min bloggstatistik jag tjänar pengar på utan det är mer samarbeten. Det är där pengarna finns för oss bloggerskor! Så förra våren i Stockholm tjänade jag pengar på bloggsamarbeten, lite på bloggstatistiken samt att jag modellada några ggr i månaden för Campadre så jag kunde leva. Så mitt tips är ju att ha något på sidan om, räkna med mycket jobb men det är vad som krävs för att få det att komma igång! Jag har absolut känt stress över att betala räkningar men har fått lov att lösa det genom att haka på lite olika jobb för att överleva. Förra året djade jag och Sharareh en del också vilket gav bra betalt så jag har gjort lite allt möjligt för att få det att gå runt, allt för att shopen ska leva vidare! =) Jag tar fortfarande inte ut någon lön från min webbshop utan satsar allt på den just nu och ser till att dra in pengar på sidan av. Så mitt råd till dig – se till att dra in pengar någon annanstans, med ett flexibelt jobb så att du kan dra igång ett bolag och se hur bra det kan gå innan du kan förlita dig på att bolaget rullar och du kan ta ut lön. Kram!

Sofi
1)Hur mycket ligger hyran på i eran byggnad?
2) Hur länge har jacob kvar av sitt kontrakt? Och vad händer efter det?
tack för en grym blogg!! :D

Hej Sofi!
1. Det är olika. Du kan spana in hemsidan HÄR.
2. Han har kontrakt nu till i juni så vi får se i sommar vad som händer. Förhoppningsvis vill Devils ha honom igen och erbjuder kontrakt! =) Vi tror och hoppas det men allt kan hända! Kram och tack!!

Hanna
Hej! :) Hur ser ditt träningsupplägg ut för en ”normal” vecka? Kan du inte lägga upp övningar du brukar göra? :)

Hej Hanna!
Det ser så himla olika ut men nu när jag har en PT har jag fått 5 dagars pass av honom med fokus på olika kroppsdelar så jag kommer att köra det nu i några veckor. Spännande! Kan dela med mig av det sen. Just nu kör jag lite allt möjligt, barre klass, cirkelpass, yoga, pilates och allt möjligt kul! Kram!!

Nicolina
Hej Sanne!

Vad kul med frågestund :-)
Jag har följande frågot:
1. Hur trivs du i NYC? hade du hellre bott i LA eller Stockholm?
2. Blir du ofta bortskämd/överaskad med presenter av din pojkvän?
3. Skulle du kunna tänka dig att bli bosatt i NYC för framtiden eller vill ta bo i Sverige när det är dags för familj?
4. Vika är dina bästa skönhetstips?
5. Hur skall man snabbt och hälsosamt gå ned lite i vikt?
6. Sommarplaner?
Tack för en bra blogg!/ Nicolina :)

Hej Nicolina!
Ja vad roligt =)
1. Jag trivs jättebra här! Just nu lever jag precis som jag vill göra. Jag har ingenting i mitt liv jag skulle vilja ändra på! Det har varit 7 superhärliga månader i NY och nu åker vi hem till Sverige om ett par veckor så det känns superkul. Vi hoppas på att åka tillbaka i September för då känns det som vi får det bästa av två världar! =)
2. Han är väldigt gullig när det kommer till sånt! Jag har nog aldrig blivit så uppvaktad tidigare. Han gör allt möjligt fint för mig, väldigt mycket småsaker som jag uppskattar också! <3
3. Vi båda skulle kunna tänka mig oss bo här med barn medan som är små men när det är dags att börja skolan skulle vi gärna bo i Sverige!
4. Mina bästa skönhetstips är att må bra! Mår du bra så kommer du utstråla skönhet =) Förutom det så mycket sömn, träning och en bränna!
5. Jag tror att det bästa sättet då är att skippa gluten, socker och mjölkprodukter och svettas lite extra på gymmet! =)
6. Vi har lite ströplaner. Vi ska eventuellt till Paris i Juni och kolla fotboll, vi har bokat in Håkan Hellström i Göteborg, vi vill åka till lägenheten i Spanien en sväng och vi vill även ner till J’s föräldrars sommarställe i Bovallstrand. Utöver det har vi inte planerat så mycket, vi får se!
Tack själv!! Stor kram, hoppas jag kunde svara på dina frågor!

A
Jag tänkte höra om du och Simon har någon kontakt idag(som vänner)?Jag själv gick ur ett långt förhållande och snabbt in i ett nytt. Så är bara nyfiken på hur andra gör när man endå skiljs åt som vänner och har många år av vänskap bakom sig.

Hej!
Njae, inte så mycket kontakt. Vi pratar lite då och då! Kram

Malin
Vad saknar du mest i Sverige?! Har du någon craving du måste ha när du åker hem tror du?
Berätta mer om din pojkvän! Hur är han som person? kram!

Malin
Jag saknar familj och vänner mest! JA, jag ska trycka en påse ostbågar så fort jag kommer till Arlanda. Haha!
Oj, det finns så mycket att säga. Han är väldigt lugn och trygg i sig själv trots att det finns lite action i honom! Han är väldigt väldigt snäll och omtänksam, han är alltid glad och så är han den enklaste personen jag träffat, det är inga krusiduller någonsin. Han dömer väldigt sällan någon och är väldigt positiv och odramatisk. Han har sjuk disciplin och är väldigt väldigt målmedveten! Superenkel att bo och vara tillsammans med och faktiskt romantisk! <3 Han kompletterar mig på precis alla plan. Cheesy men sant! Världens finaste kille. Vi samarbetar så bra ihop!! <333

Jessica
Hej sanne!
Jag har följt dig nu i kanske… tre års tid och jag vill bara säga att du verkar vara så lycklig med ditt liv hos J!
Min fråga är: Var du rädd att kasta dig in i ett förhållande och flytta över hela världen för att vara med honom?
Känner du någon gång att du ångrar ditt val? Tack för en underbar blogg! Det är så härligt att följa ditt liv i min egna drömstad, lev livet och var så lycklig du kan bli! kram !

Hej Jessica!
Åh vad roligt. Ja jag är väldigt glad och nöjd med mitt liv just nu! =)
Nej jag var inte rädd alls, inte ens 1 % han har aldrig fått mig att känna mig orolig, han lugnar ner mig så fort
jag är minsta orolig, vad det än gäller. Allt sedan dag 1 har bara känts så enkelt och jag har bara flutit med..
Nej jag vet precis vad jag vill och är väldigt lycklig! <3 Kram!

Sara
Kanske lite privat fråga men vad använder du för preventivmedel? P-piller eller minipiller eller ngt annat? :)

Hej Sara!
P-ring, det funkar fint! Kram

Laura
Hi Sanne !
At first I wanted to say that I love following you and you are a great person !
How do you like living in New York ? Do you miss Sweden ?
What are your hobbies and things you like to do when you have free time ? What makes you happy ?
What music bands are your favourites ?
Thanks in advance for your time and keep doing great work :)

Hi Laura!
Oh thank you <3 Makes me happy. I love living here and now when we are going back go Sweden I just realized I’ve been here for 7 months already so I guess I don’t miss it that much. I miss family and friends but thats it, I love it here! I love to eat great food, make dinners at home, work out, go to concert, hang out w friends, talk a walk in the sun. I love life haha!!=) I love being happy and healthy! My fave singer is prob John Mayer, i don’t ever get tired of his music and I listen to him every week. Thank u!!! <3

Rosanna
NÄR KOMMER KOLLEKTIONEN????

Rosanna! SNART! =) Haha. Nej men det kommer ingen kollektion utan det kommer bara in en massa massa plagg med start från början av April, det kommer bara ramla in plagg mest hela tiden. Kul va? Kram!

Mikaela

Hej Sanne!
Jag vill först och främst tacka dig för all inspiration du delar med dig av och tack för en bra blogg!
Sen jag var liten har jag haft drömmar om att bli designer och ha mitt eget klädmärke, precis som du har idag. Den svåra biten där det känns som att jag sitter fast i är just att hitta en bra fabrik att sammarbeta med, som är pålitlig och man kan ha bra kommunikation med (hur man hittar dom utan att behöva åka ner och besöka länderna). Eftersom jag följer din blogg vet jag att du har bytt leverantör/fabrik ca 3-4 gånger, har du några kontakter du vill och kan dela med dig av? En hemsida till fabriken du sammarbetar med idag kanske? Det vore guld värt!
Hur många ex kan dom fabriker du har samarbetat med tillverka som minimum per plagg (cirka)? Är det då inräknad med olika storlekar i minimum per plagg? Hur mycket kostar samples att få fram (cirka)? Storleksguide/mått för olika storlekar är det något fabriken har en mall på eller måste man ta fram alla måtten för plaggen själv? Tillverkar även klädfabriken ”lables” lappen som sitter med märket samt vilken storlek?Kostnadsmässigt klarade du dig att använda dig av ditt aktiekapital när du skulle ta fram och köpa in din första kollektion eller var du tvungen att skjuta in mer pengar? När man skriver avtal med fabriken vad är extra viktigt att tänka på tycker du? Är det någon speciell miss du lärt dig av?Återigen tack för allt och tack på förhand, hoppas att du får en jättetrevlig helg! Kramar

Hej Mikaela!
Tack så hemskt mycket!! <3
Ja vad roligt! Go catch your dreams!!

Jag förstår. Man är väl kanske aldrig helt säker på att man hittat rätt om man inte så som jag nu, fick tillgång till Nakd fabriker som dom jobbat med tidigare och som är väldigt “stora” kända fabriker. Men, då ökade ju kvantiteterna rejält. Dessa fabrikerna vill inte jobba med småföretag egentligen så jag har gått via Nakd. Men… Innan dess hade jag ju egna fabriker. Jag åkte ju ner till Guangzhou i Kina och letade fabrik och hittade ett par jag klickade jättebra med. Det var ju en chansning, det blir ju så. Men.. man får se till att försöka göra det lite smart. Försöka få igång ett bra samarbete med fabriken samt inte betala för så mycket förväg. Jag fick en så bra kontakt med min fabrik så dom skickade alltid kläderna först och jag betalade efteråt. Jag hade en fabrik under två år tills nu när jag började jobba med Nakd då har jag fått deras fabriker vilket har gjort att jag nu tar in 300 som minimum av varje style. Hos mina gamla leverantörer tog jag in 100 som mest av ett plagg. MEN, den stora skillnaden. Om du vill börja på ett smidigare sett, för att se intresset hos dina kunder och  hur det skulle funka för just dig att driva e-handel om det är det du vill göra kan du göra som jag gjorde. Jag började med att köpa färdiga plagg från Kina som fabrikerna hade men så ändrade dom bara min label i till SanneAlexandra så att jag kunde se hur mycket jag sålde. I samma veva designade jag endast två plagg och tog in ca 50-70 plagg per style för att se hur mycket jag kunde sälja samt att jag inte hade så pass stort kapital till att designa alla plaggen för jag ville inte och hade inte råd att få in 10 olika styles med 70 pcs av varje. Jag tog in lite allt möjligt, min första kollektion var en Nyårskollektion vilket begränsade det lite, jag kunde endast ta in festkläder och satsade just på Sverige vilket var bra, det blev inte så svårt att sätta riktlinjer för vad som skulle in.

Jag har ingen hemsida till någon fabrik och har inte sett någon som har det heller utan har hittat kontakter på plats. Jag vet att vissa e-handelshoppar har handlat in från tex den HÄR sidan, sådana wholesalesidor och sedan beställt låt säga 10 av varje plagg till en agent i Kina som sedan löst så att någon annan sytt i labels i plaggen. Jag har gjort så en gång! Men, börja med att hitta en agent i Kina som kan hjälpa dig med språket om du kommer att köra på just produktion i Kina. I alla plagg jag beställt eller designat står storlekar i och fabriken eller agenten kan alltid lösa så att du får dina labels i kläderna. När jag var i Kina gick jag till någon liten gränd där det satt en man som gjorde labels, jag visade då hur jag ville att det skulle se ut så fick jag ca 20 000 labels för typ 1000 svenska kronor så sådant är superenkelt, bara agenten eller fabriken har dom så är det löst. Många fabriker kan fixa sådant åt dig!

Angående kvantiteter så är det olika beroende på 1. Om du designat själv, då ska fabriken öppna nya tyger och då vill dom ta slut på det vilket gör att det blir fler plagg eller 2. Vilken fabrik du jobbar med, dom jag jobbar med nu är det minimum 300 oavsett vad! Du kan hitta små fabriker som går med på att du kan ta in ca 50 plagg men dom flesta när du designar vill iaf sy upp 100 av varje plagg. När jag designat själv har jag valt hur många storlekar som ska göras av dessa 100 styles tex. Jag har gått på magkänsla men har nu via Nakd fått hjälp med hur många procent man borde ta in av varje storlek, dom har gjort lite undersökningar på sådant och vet vad som säljer. Jag var inte rätt ute själv! När det kommer till storlekar kan det bli väldigt fel. Dels när du köper in färdiga plagg som du bara sätter label på, kineserna är mycket mindre än oss så där har jag åkt på lite nitlotter. När det kommer till egendesignade plagg så hade jag problem med min gamla fabrik, dom hade nog inte jobbat så mycket med Europa tidigare och främst inte Sverige så det blev rätt smått. Nu när jag jobbar med en stor fabrik som jobbar mycket med Sverige redan har dom måttlistor för hur vi ser ut. Sådant kan man ta reda på, du skulle kunna hitta information om storlekar genom att prata runt eller ta ett möte med någon i branschen, storlekarna är viktigare och jag hade mycket returer pga dåliga storlekar och dålig storleksguide.

När det kom till att köpa in så använde jag mitt aktiekapital till mitt första inköp, fick tillbaka pengarna efter en vecka av sälj och köpte direkt in nytt och så höll jag på. När jag fick bra kontakt med min fabrik och dom började lita på mig lät dom mig ta in massa plagg och betala i efterskott vilket gjorde det enkelt för mig att kunna expandera. När jag sedan ville dra på lite extra lånade jag mer pengar från banken för att börja satsa! Nu när jag jobbar finansierar Nakd mig och hjälper mig att kunna växa! Sista frågan, jag har själv aldrig skrivit ett avtal med en fabrik utan har bara börjat köra, med alla olika fabriker jag kört med. Jag har just börjat jobba med Turkiet och vi har inte heller skrivit något utan kör bara på. Något du behöver tänka på? 1. Tänk på att det är business, alla vill tjäna så mycket pengar som möjligt så det finns inget utrymme för att vara snäll 2. PRUTA! Jag säger det bara. 3. Var noga med storleksguiden så att den är anpassad Europeiska mått.

mitt tips till dig? Åk ner till Guangzhou, gå på wholesalemarknader och köp in lite plagg, låt säga max 10 av varje (4 S, 4 M, 2 L) tex och hitta en agent där nere som vill hjälpa dig. Alla som ställer ut sina kläder på wholesalemarknader har en fabrik i ryggen så dom hjälper dig gärna. Ha gärna en tolk med, språket är svårt, anlita någon till att hjälpa dig om det behövs. Hitta sedan en fabrik och sy upp något enstaka plagg som är din design och prova hur det funkar så du inte går ut stenhårt och så tycker du inte att det gick som du tänkt dig. Man vill inte ha pengarna på lagret =) STOR kram och lycka till! Och glöm inte – det svåraste är att faktiskt göra, komma igång. Kör hårt! Kram

Sanna
Hello Sanne!

I wanted to ask you some questions about your webstore, for instance how many pieces do you normally order per model (1 color and style) and what is the minimum order you work with? Also, how do you disperse the sizes? E.g. if you would order 200 skirts, how many would be XS, S, M, L etc?  Thank you so much for taking the time to share:)

Hi Sanna!!
Of course. Ask whatever u want =) I need to take 300 pcs of each style, minimum. Thats because I work with really big and great factories right now through Nakd, they don’t normally work with small companies like me but since Im working with them now they gave me the opportunity to work with great factories where the minimum is higher than many other factories. I have a size guide from Nakd, they are very experienced with online shopping so I got their size chart, I was so wrong when I did in my self before so I’m glad i have them! Xoxo!


2 kommentarer2 kommentarer om “ANSWERS”

    Superkul att läsa dina svar! skulle heller aldrig tveka en sekund om jag fick chansen att hänga med utomlands sådär. Tror jag! hehe 😉

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här