Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

23:10 | July 30, 2017

Bröllopsresa, första stoppet Sorrento! // Honeymoon, first stop Sorrento!

På vår honeymoon hade vi alltså bestämt oss för att bila runt i Italien. Vi var övertygade om att det var dit vi ville åka. Italien är så himla romantiskt och vi ville så gärna knata runt på kullersten i små fiskebyar, äta hemlagad italiensk mat, dricka goda rödviner på vingårdar, äta gelato, spela hög musik på italiens vägar, dricka Aperol spritz i solnedgången och känna av både lugnet på kusten och pulsen inne i Rom. Eftersom vi hade några platser vi ville bocka av under våra 10 dagar så tog vi hjälp av Ticket som hjälpte oss att skräddarsy vår resa och lösa allt med flyg och hotell så att allt var klart och betalt när vi kom ner.  Jag har gjort en kategori nu som heter “Honeymoon” där ni hittar allt från resan om ni vill kika tillbaka. Vi rekommenderar verkligen alla par att åka på den här resan, så himla romantiskt. Vi älskade det och kände att Italien är vårt land <3

Så, vårt första stopp var Sorrento. Vi landade i Neapel och plockade direkt ut vår hyrbil som vi förbeställt och gasade till första destinationen. Vi hade bokat ett hotell som heter Maison De la Minervetta. Ett litet hotell men endast 8 rum. Helt fantastiskt designhotell med grym service och världens gulligaste tanter som lagade frukost åt oss. Rekommenderas! Sorrento var mysigt, vi höll oss endast till i vår lilla fiskehamn och spenderade två nätter där. Vi åt faktiskt en av våra bättre middagar på hela resan här. Restaurangen Bagni Delfino var helt magisk. Rekommenderar deras skaldjursrisotto, herregud. Vi åt även en grym fisklunch i hamnen som ni ser på bilderna nedan.

Eftersom detta var vårt första stopp så försökte vi mest komma ner i varv här, det var lugnt och skönt och trots att vi var helt speedade efter bröllopet så försökte vi innerligt att ligga still och vila. När vi blev uttråkade knatade vi runt och en dag hyrde vi trampbåt ett tag. Vi både är rätt dåliga på att ligga still men vi gjorde vårt bästa. Båda dagarna på hotellet försökte vi snabbt komma in i Italiernarnas traditioner och körde Apertivo på hotellet, som var anordnat från kl 17 varje dag. Vi drack Aperol Spritz, njöt av utsikten och laddade inför middag.

Mycket två härliga första dagar och ett perfekt lugnt och skönt ställe. Många bor här för att det möjligtvis är lättare att bo i Sorrento och sedan bara åka till Positano. Trots att vi hade 300 trappsteg nerifrån stranden upp till hotellet så var Positano svårare att ta sig runt i, det är verkligen bara trappor överallt. Som ni förstår nu var Positano vårt nästa stopp, det ligger bara 40 minuter ifrån. Det var faktiskt vår favorit och det får ni läsa mer om i nästa inlägg! <3

Jag bar en bikini från Nakd och en långklänning från Bershka.

// Our first stop on our Honeymoon was Sorrento. I put everything that I write in the category ‘Honeymoon’ if you ever wanna look back. So, we stayed at a hotel we really recommend. It was so cute, the service amazing and the view even more amazing. We stayed at Maison De La Minervetta and we would so go back. We were just in Sorrento for two days but that was enough we think, we really tried to relax but we had such hard time because all we could think of and talk about was the wedding but since it was such a relaxed place we didn’t have much to do which was good. When we got too bored we rented a paddle boat. What we did a lot the entire trip was to eat and the restaurant Bagni Delfino was one of the best restaurants we visited on the entire trip. Amazing food and you sit right by the water. We tried to be as much Italians as we could so we did Apertivo at the hotel which was set up everyday at 5 pm, Aperol spritz and some italian snacks was awesome before dinner. Next stop I’ll write about was my favorite actually, Positano.
1 kommentarerEn kommentar om “Bröllopsresa, första stoppet Sorrento! // Honeymoon, first stop Sorrento!”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här