Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:30 | September 28, 2017

BRÖLLOPSSNACK – MIN KLÄNNING, TÄRNORNAS KLÄNNINGAR & MARSKALKERNAS KOSTYMER // WEDDING TALK – MY DRESS, MY BRIDESMAIDS DRESSES AND BESTMANS SUITS

Då var det dags för något som jag tyckte var väldigt roligt, nämligen att planera vad vi alla skulle ha på oss och hur all styling skulle vara! Jag hade helt ärligt kunna jobba som bröllopskoordinator, gud vad roligt. Det kanske man ska satsa på? Det blev just mitt nya drömjobb! Hade ni anlitat mig? Ok det får ni avgöra efter ni läst inlägget! Jag kan ju på riktigt sitta i timmar åt vänner och leta outfits så att få göra detta inför mitt eget bröllop var ju superkul. Jag tittade tärnklänningar redan i September (vi förlovade oss i Juli 2016) men jag fick hejda mig tills jag hade hittat min egen klänning, vilket var snabbt efter. Mitt CV är att jag gjorde vårt bröllop på egen hand i alla fall!

Så, hur tänkte jag/vi? Jag skriver både jag och vi för att J ville gärna att jag skulle komma med mina tankar så ville han i princip säga ja eller nej, detta var inte hans största fokus, J’s största fokus var band och fri bar, haha. Hur som helst. Vi kom överens om att vi ville ha ett neutralt och klassikt färgtema så färgerna vi beslutade oss om var vitt, ljusgrått, blått och grönt. Jag tycker det ser så stilrent ut. Så efter att färgtemat var bestämt vilket var ett av dom första grejerna vi spikade så blev helt bröllopet så mycket enklare att planera, allt från inbjudningar som skulle ut till tärnklänningar till blomdekorationer. Allting måste hänga ihop tycker jag! Jag gjorde en hemlig pinterestmapp tidigt och där i samlade jag på mig all inspiration i den färgskalan jag bara kunde. Jag visste att jag ville bära en vit klänning och jag var helt inställd på att ha en klänning som var slät ner till och i spets över till efter att ha snubblat över DENNA bilden. Jag var helt fast! Så efter mitt letande av “The Perfect Dress” ni kan läsa mer om det HÄR så slutade det ju såhär.

Här står jag och provar min klänning för första gången på Kleinfeld på Manhattan, känns fortfarande overkligt att jag skriver detta?! Jag kom in där och provade ca 15-20 klänningar men denna kanske var den 3e jag provade och jag kunde inte släppa den, jag kom tillbaka till den varje gång. Det var något jag inte kunde släppa, den var bara så JAG.

Vad är det ens för klänning? Den är liksom, stilig, söt, romantisk men ändå mycket fast enkel? Förstår ni hur jag menar? Hur beskriver man den? Vissa tycker den är väldigt stilig och klassisk medans några andra beskrivit den som lite typ cool vintagekänsla. Jag älskade den i alla fall och efter att jag lämnat den kvar i butiken i ca en vecka gick jag tillbaka och slog till, det fanns ingen som kunde jämföra sig med den när jag väl hade den på mig, det var känslan jag fick när jag fick på mig den. Det fanns såklart miljontals säkert finare klänningar så men ingen kändes som denna på. Så såhär blev resultatet, denna klänningen är sydd helt efter min kropp. Till det bar jag slöja, det var inte tanken från början men jag trivdes så bra i det och tyckte det var så vackert ihop med klänningen. Jag bar vita skor i spets med sidenband från Aquazzuara. Länk HÄR.  Jag tänkte att sidenbanden matchade dom sidenband vi tjejer hade på våra blombuketter, det är så vackert med sidenband på buketterna när vinden blåser. Så fint! Jag gillar små detaljer.

Så efter jag valt min klänning blev det mycket enklare att leta tärnklänningar, jag visste att jag ville ha ljusgrå klänningar till mina tärnor så började letandet. Jag såg bilden nedan och fastnade för ljusgrå klänningar med lite skimmer i, jag tänkte att på min klänning skimrar det lite diskret i midjan så att det hade passat fint mitt i Juli, när solen (förhoppningsvis) skiner och det skulle reflektera så vackert. Jag tänkte att det kunde bli en rolig extra touch i och med att vi inte vill köra så färgglatt.

Denna bilden hittade jag på Pinterest, jag gillade inte själva klänningarna utan bara tyget.

Så letande började och jag ville att alla mina 4 tärnor skulle känna sig fina och bekväma, alla fyra har olika smak och olika kroppsformer så jag ville verkligen att klänningarna skulle passa alla lika bra. Så, jag skickade över en länk med ett par klänningar jag fastnade för från Asos Wedding Collection, dessa nedan.

Jag hade innan dess skickat ett flertal länkar men inget kändes 100 för någon av dom men så var vi enade om att dessa ljusgrå nedan skulle funka. Jag tyckte det skulle bli så vackert med det tyget och även så himla enhetligt att klänningarna är one shoulder. Snyggt när alla står uppradade! Såhär såg det ut, vi hade facebook-konversationer och whatsappgrupper och jag vet inte vad. Vi pratade ofta och jag hade lite tid över i Usa så jag bombade tjejerna haha <3

Så jag beställde tjejernas normala storlekar men även några extra för att vara säkra på att alla skulle få en som passade i fall dom hann ta slut. Jag kan tillägga att jag letade tärnklänningar som en tok och jag tycker inte det var ett bra utbud alls, flera tjejer jag har pratat med nu har varit lika besvikna på utbudet. Sådana typiska bröllopssidor tycker jag har så himla tråkiga tärnklänningar och det var inte mycket i dom färgskalorna jag letade så jag var faktiskt väldigt imponerad över Asos. Jag valde att beställa från Asos Wedding Collection redan i Oktober förra året för att vara säker på att ingen annan skulle köpa dom (eller hoppas på att vara säker) eller att någon gäst skulle dyka upp i samma. Det blev succé, tärnorna älskade klänningarna och kände sig så fina i dom och jag har inte sett en enda annan person i denna klänningen. Woho! Skor köpte jag tunna, nätta klackar från H&M, köpte även här flera storlekar så att jag bara kunde skicka tillbaka, vissa grejer online tar ju slut så fort.

Skorna syns knappt nedan men det var meningen att dom inte skulle ta så mycket fokus utan jag ville att dom skulle ha likadana skor så att det såg enhetligt ut.

Såhär vackra blev dom. I uppsättningar av Therese Frieberg och örhängen från Caroline Svedblom, länk HÄR. Jag tyckte det var fint att jag hade utsläppt och dom hade uppsatt. I och med att dom hade one shoulder klänningar blev det fint med örhängen som hängde ner lite på dom, dom syntes inte så mycket men när dom väl gjorde det såg det jättefint ut!

Och så till herrarna. J ville ha en marinblå smoking med svart revär, så snyggt! Jag ljublade åt hans val. Vi valde marinblått till alla killarna då det kändes fint mitt i sommaren + att det är så snyggt ihop med ljusgrått så som tärnorna hade men även till vitt. J hade en kostym från Tiger Of Sweden han gick och köpte när han var på roadtrip med laget i Montreal. Så stilig var han! Han valde den helt själv och han var så himla stilig min man <3 Ihop med det körde han smokingskjorta, svart fluga och lackskor.

Såhär matchade vi;

Hans grabbar körde på samma kostym från J Lindeberg så dom matchade och så bad vi dom ha på sig bruna skor. Alla killarna hade vita skjortor och så köpte vi ljusgrå flugor till dom för att matcha tärnorna. Så stiliga så det är inte sant, ellerhur? Sjukt stiligt gäng.

Och så här såg vi ut alla tillsammans <3

Hoppas ni gillar inlägget och att ni fick någon inspiration <3


3 kommentarer3 kommentarer om “BRÖLLOPSSNACK – MIN KLÄNNING, TÄRNORNAS KLÄNNINGAR & MARSKALKERNAS KOSTYMER // WEDDING TALK – MY DRESS, MY BRIDESMAIDS DRESSES AND BESTMANS SUITS”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Supeeerfin!!! ???
  Skulle du kunna tänka dig sälja din brudklänning? Bara nyfiken ☺️

  Reply
 • Nej aldrig 🙂 den bara måste jag spara som ett minne! <3

  Reply
 • Hej fina du!
  Den fina vita klänningen du hade på fredagen, märke o inköpsställe?
  Tack på förhand ?

  Reply