Bulltävling med Kungsörnen!

Jag har blivit utmanad! I samarbete med Kungsörnen så tävlar jag nu mot Daniel Paris och Seoulsisters i vem som har gjort dom härligaste bullarna efter eget recept med inslag av vår kultur.

Jag är ju svensk men bor i Usa så att min touch på bullarna är alltså amerikanskt. Jag har bakat Sticky Buns på mitt eget vis och gått loss i köket med min kreativitet och dekorerat dessa smarriga kanelbullar med glasyr i amerikanska flaggans färger. Och så har jag även toppat dom med små fina vita pärlor! Jag älskar ju sådant här.

Vad tycks? Dom var faktiskt goda. Vill ni rösta på mig i denna tävlingen måste ni in på min instagram och gilla min bild. Vore så roligt om ni ville rösta fram mina bullar som vinnare, jag är ju ingen hejare på att baka så dessa fick jag kämpa med. I lördags åkte första bullsatsen ner i soporna men igår så fick jag nog till det, dom smakade fint i alla fall. På instagram heter jag @sannealexandra så jag skulle bli superglad för en like! Tack!

Självklart ska ni få del av receptet, hoppas ni gillar dom!!

“Sannes Sticky Buns” (12 stora bullar)

Du behöver;
35 g torrjäst
240 ml varm mjölk, ca 45 grader, tänk lite varmare än fingervarmt
1 ¼ dl socker
80 g rumsvarmt smör
1 tsk salt
2 ägg
9,5 dl Kungsörnen Vetemjöl Special (passar för söta degar)

Fyllning:
200 g socker
3 msk kanel
100 g smör

Glasyr:
125 g smör i rumstempratur
3,5 gram florsocker
80 g cream cheese
⅔ vaniljpulver


Såhär gör du:
Lös upp jästen i den varma mjölken.

  1. Blanda socker, smör, salt och ägg.
  2. Tillsätt mjöl och blanda väl.
  3. Knåda ihop till en del och låt jäsa 1h.
  4. Blanda farinsocker och kanel tillsammans i en skål och vänta tills degen jäst klart.
  5. Kavla ut degen till en rektangel på ca 53×40 cm (ca 0,6 cm tjock).
  6. Smeta ut smöret med en slickepott och strö över sockerblandningen
  7. Rulla ihop och skär 12 stycken (ca 4,5 cm breda) skivor och lägg 6 st på varje plåt.
  8. Låt jäsa i 30 min under en bakduk.
  9. Gör i ordning glasyren.
  10. Blanda ihop alla ingredienser väl. Den ska nästan vara lite rinnig.
    Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 10min. OBS de ska nästan vara ”undercooked”.
  11. Häll på glasyren så fort bullarna kommit ut ur ugnen.
  12. När glasyren har torkat ringla på blå och röd glasyr, här kan du vara hur kreativ du vill. Toppa med strössel, jag körde på vita pärlor!

Läs mer om Kungsörnens alla produkter på:
@kungsornen
kungsornen.se
FB Kungsörnen

VOILA!

2 reaktioner på “Bulltävling med Kungsörnen!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.