Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:31 | October 21, 2017

GRAVIDSTATUS VECKA 15

Jag har tänkt att börja med veckouppdateringar nu. Jag har ju mått väldigt bra fysiskt från att jag fick veta att jag var gravid i vecka 4 fram till vecka 12, det är dom veckorna som brukar vara jobbigast och så är det även dom veckorna man brukar vara tyst om det i och med att risken för missfall är större fram till vecka 12 (även fast dom flesta inte får det så oroar man sig)  Jag skrev ett öppet och ärligt inlägg till er om mina känslor fram till vecka 12, min ständiga oro och hur psykiskt påfrestande det var att dels gå runt att bära på en så stor hemlighet som kändes som hela min värld som jag inte kunde dela med andra. Jag hade faktiskt bestämt mig för att om det inte hade gått vägen för oss denna gången hade jag talat om det, just för att prata öppet om att det inte alltid är så lätt och att det är så himla mycket man inte kan påverka med en graviditet <3

Hur som helst. Nu är vi snart klara med vecka 15 och jag tänker att nu ska jag sätta igång med “Gravid vecka för vecka” och jag lägger allt under kategorin ‘BABY2018’ jag tror många av er kanske kan tycka att detta är kul? Samt för er som kanske googlar runt gravid vecka 16 säger vi och hittar hit för oj som jag googlat och läst runt om andras symptom.

Så gravidstatus vecka 15 (14+5)

Mående: Jag har mått och mår bra! Lite jetlag från LA så att i onsdags vilade jag väldigt mycket. Jag levde på i samma tempo som jag annars alltid gör i LA, jag lyssnade på kroppen och det gick fint! Jag var uppe tidigt och la mig när alla andra la sig, vilade ingenting utan bara levde på och mådde bra. Men tror nu i onsdags att jag hade lite energi att ta igen. Men så brukar jag fungera, om jag varit bland andra människor och tex rest där man får så mycket nya intryck och sånt brukar jag behöva ladda om batterierna! Jag har varit tröttare på morgonen denna veckan men det kan verkligen bero på jetlag. Lite “mensvärk” har jag dock haft, i allafall dom senaste två dagarna. Jag tror det jobbar på ordentligt där i magen just nu. I natt höll magen på som tusan, jag halvsov och kände hur det rörde runt, jag känner inga riktiga sparkar ännu (för tidigt) men känner hur det fladdrar i magen. Min barnmorska sa att jag förmodligen skulle känna rörelser tidigt och hon har nog rätt <3 Lille F är vild!!

Cravings: Inga speciella! Jag är fortfarande sugen på syrligt och surt, äpplen, lime, citron. Pressar gärna lime och citron på allt, i mitt té, på min mat, ja ni förstår.

Vikt och kropp: Jag har ingen våg hemma och mina vanliga kläder passar ännu, dom är kanske liiiite tightare i magen. Jag bar mina vanliga jeans från Rag & Bone igår och dom sitter som dom ska men det är inte så skönt när dom trycker i magen efter ett par timmar haha. Jag skulle gissa att jag lagt på mig 3 kg! Känns som så. Jag vet inte men brösten är större och magen är lite svullen då och då. Jag har liksom lite mage ibland men som i morse när jag vaknade (se bild nedan) så var den borta men den kanske kommer ikväll igen haha. Längtar enormt tills den är där hela tiden!

Hormoner: Jag drömmer mardrömmar! I natt var J otrogen med Zara Larsson. Han hade “nattat” mig och sedan smet han iväg med en polare och hängde med henne, schysst hahaha. Så i morse när han pussade mig hejdå så kände jag jaha så nu passar det… Så sjukt! Jag brukar aldrig drömma mardrömmar!!

Övrigt: Denna veckan har min puls ökat. Mitt hjärta har nu 20 % högre kapacitet, allt för att klara syretillförseln till mig och lilla F. Hjärtat slår nu lite snabbare, från ca 70-75 slag per minut innan jag blev gravid till 85-90 i slutet på graviditeten och blodvolymen fortsätter öka under hela graviditeten. Jag känner att min puls är snabbare ibland, jag blir lite mer andfådd ibland. Vi kan nu pricka av kubtest (gjorde vi vek 12) samt vilket kön det är på bebisen. Det känns jätteskönt att ha gjort kubtest trots att vi inte vet så mycket mer än att det ser “normalt” ut, man har ju aldrig några garantier men bebisen och jag verkar friska. Angående att vi tagit reda på kön är det något som vi var överens om att vi inte skulle göra innan vi blev gravida men så fort vi plussade så ändrade vi oss, för nyfikna! Det känns helt underbart att vänta en liten kille. I vår ska jag ha två grabbar i sängen, hur mysigt!!


3 kommentarer3 kommentarer om “GRAVIDSTATUS VECKA 15”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Love your blog posts! Where is this tracksuit from? I love it!

    Reply
  • ❤❤❤❤

    Reply
  • Så spännande tid ni har framför er! Är lite avis trots att jag har två underbaringar hemma ❤️

    Reply