Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

21:19 | October 24, 2017

Bröllopssnack – Vår dukning och små detaljer under hela helgen // Wedding Talk – Our table decoration and small details during the weekend

Jag tycker inte att jag och J la något överdrivet mycket tid på små detaljer kring bröllopet, det finns ju verkligen precis hur mycket som helst att göra men det viktigaste för oss var att hitta små personliga saker att väva in i det hela. Vi försökte helt enkelt få till lite smått och gott som gästerna skulle kunna uppskatta från oss. Det är ju så himla roligt om gästerna får med sig härliga minnen hem från lite små detaljer som vi lagt ner lite tid på. Vi såg tex till att allt från save the date till fotobås till menyer till välkomstext hade vår logga på. Sådant knyter ihop allting så att det blir väldigt smakfullt tycker jag men det kanske inte är något som gästerna minns, who knows.. därför la vi ner lite tid på annat också.

Dukningen för mig var ganska viktig och jag ville att den skulle vara väldigt mycket ‘Sanne och Jacob’ Vi gifte oss på ett ganska pampigt slott i sig och vår middag pågick i den så kallade Slottssalen som i sig är så himla vacker och maffig så att jag ville skala ner dukningen lite och göra det lite simpelt, precis som vi är. Ingen av oss är “the more the better” så vi ville att bröllopet skulle kännas väldigt mycket som oss, på alla sätt. Jag ville att dukningen skulle gå i vitt och grönt med inslag av lite naturfärgat papper på namnskyltar och sådant. Jag letade runt på nätet efter roliga bröllopsdekorationssidor och hittade Bröllopsdekorationer och fick kontakt med Anna där vi inledde ett litet samarbete. Hon var till stor hjälp och såg till att jag fick svar på alla mina frågor och att leveransen kom fram som den skulle i tid. Så glad för det! Genom att vi beställde det mesta därifrån blev allt väldigt enhetligt. Låt mig visa er vad vi hade för smått och gott under denna helgen som ni kanske kan inspireras av!

Kvällen innan hade vi en griffeltavla som vår familjevän Lena hjälpte oss med, det var även hon som gjorde våra menyer och inbjudningar. Vi ville hälsa gästerna välkomna på ett lite personligt sätt så den stod precis vid ingången där vi höll till. Jag dekorerade den med lite murgröna samt rosor då det var något jag hade både i brudbuketten och vid middagsdukningen.

Under fredagen kom vårt fotobås som blev en riktig succé! Vi beställde det i samarbete med Eventomatic – tips!! Vi hyrde fotobåset i tre dagar där vi valde egen design så vi tog enkla vita bilder med vår logga högst upp i ljusgrått samt vår hashtagg längst ner. Vi hade även hyrt med rekvisita så här inne gick folk loss ordentligt båda fredagen och lördagen. SÅ kul! Vi var sjukt nöjda. Den användes av båda unga som äldre. Eventomatic levererade den på fredagen vid lunch och hämtade den på måndagen, vi behöver inte involvera oss alls, så smidigt.

När alla gästerna checkade in (vissa dagen innan bröllopet och vissa samma dag) så låg det små “survival kit” på varje hotellsäng på deras rum ihop med en liten välkomsthälsning från oss med lite schema och information om helgen. Detta fick jag ingen bild på men det var DESSA påsarna från Bröllopsdekorationer vi hade (små gulliga godispåsar) som vi fyllde med resorb, ipren och shotsfalskor (fisherman)… Haha. Bra kombo? Allt du behöver skulle jag säga.

En rolig grej tyckte jag var att köpa fina morgonrockar till mina tärnor som jag gav till dom kvällen innan för att vi skulle bära när vi skulle göra i ordning oss tillsammans. Jag köpte våra på Boohoo och jag bar en vit med texten “Bride to be” på länk HÄR och tjejerna fick somriga, blommiga som det står “Bridesmaid” på, länk HÄR. Det är sådana saker som kan göra det lilla extra om man tycker sånt är kul. Dom fick även baddräkter i ljusrosa som det stod “Bridesmaid” på bara för att dom var rätt så fula, haha, tänk er Baywatch baddräkter, riktigt härliga!! Det var mest på kul och eftersom vi hade tillgång till badtunnor tyckte jag det var klockrent. Länk till baddräkten HÄR.

Inför vigseln hade “Brudblomman” som hon kallas, vår familjevän Malin hjälpt till att göra det fint vid vår vigsel, förutom blombågen vi stod under hade hon lagt ut rosblad, hon började att pynta med oäkta och sedan strödde hon äkta över altarets gång. Dom oäkta rosbladen var superfina och dom kommer också från Bröllopsdekorationer, ni hittar dom HÄR.

Efter vigseln var det dags för mig och J att göra entré för första gången som Herr och Fru Josefson. Innan vi gjorde entrén hade gästerna fått ta varsin strut som delades ut i korgar med ännu fler rosblad i, vi beställde ca 500 rosblad. Både dom små strutarna (som matchade godispåsarna som låg på rummen) och rosbladen beställde vi från Bröllopsdekorationer. Strutarna hittar ni HÄR och rosbladen HÄR.

Lena hjälpte oss att texta vår bordsplacering på en stor griffeltavla. Hur skicklig? Vi var så nöjda. Denna lista stod först ute på champagneminglet efter vigseln och sedan flyttade vi upp den så att den stod precis utanför middagssalen. Detta gjorde att gästerna hittade sina bord enklare och att det inte blev sådan kaos trots att vi såklart hade namnlappar ute. Nu letade folk efter sitt bordsnummer istället för namn och vi ställde ut bordsnummer på varje bord som vi köpte från Panduro, hittar ingen länk till dom. Jag hittade båda griffeltavlorna på Shopsign.se och lånade farfars staffli att ställa tavlan med bordsplaceringen på.

Dukningen preppade jag, tärnorna och J kvällen innan, det var 150 gäster så det skulle tagit sin lilla tid att göra själv. Jag hade bestämt mig för att jag ville ha en simpel dukning som sagt och inte massa prål. Jag ville att servetten skulle ligga ner så att tjejerna på Sundbyholms Slott hade vikt servetterna innan åt oss som jag ville ha dom. När vi kom dit hade jag köpt med mig snöre i tjära, kändes passande eftersom vi var på ett slott vid vattnet och en fin hamn. Vi mätte upp så att vi hade 80 cm snöre per dukning (efter att ha provat oss fram) och så knöt vi snöret runt servetterna i en slarvig rosett kvällen innan samt fäste varje namnlapp i ena snöret på rosetten och la namnskyltarna enhetligt åt samma håll. Vi lade även våra festhäften samt menyer vi gjort till alla gäster under varje servett så att dom stack fram lite till vänster. Vi lade även ställt ut små vaser vi köpt från Ikea, hittar ingen länk. Allt detta preppade vi kvällen innan!

Namnlapparna kommer från Bröllopsdekorationer och matchade godispåsarna på rummen samt strutarna med rosblad i efter vigseln. Jag älskar ju när saker matchar! Ni hittar namnskyltarna HÄR. Jag valde att skriva alla namnlappar själv, jag köpte en skaplig penna och så skrev jag. Det är ju ganska kul tycker jag och det blir lite personligt då! Likaså hashtagskyltarna vi hade på varje bord beställde vi från Bröllopsdekorationer, länk HÄR. Jag textade även dom själv!


Under varje servett som jag nämnde låg fästhäften och menyer, festhäftet och menyn gick helt i samma stil som inbjudan. Samma papper, samma textstil, loggan osv. Vi lade ner lite tid på festhäftet så det var roligt att det uppskattades. Där i hade vi en tidslinje om hur vi träffades, bilder på oss, en text om varje gäst, festregler och en tack-text.


Så när den stora dagen var kommen och vi hade preppat det mesta kring dukningen dagen innan så hjälpte Brudblomman oss att dekorera med blommor. Vaserna fylldes med vita rosor, murgröna och brudslöja. På varje servett dekorerade hon med murgrönsrankor. Jag ville gärna blanda in lite grönt för att göra dukningen lite levande.

I slutet av middagen så delade våra toastmasters ut lysrör vi köpt till alla gäster, dom la bara alla lysrören på varje bord och sedan ställde sig David, Jacobs bror som var toastmaster och ropade ner ihop med alla gäster “3 – 2 – 1” och ALLA hakade verkligen på och när vi skrek 1 så började alla vifta med sina lysrör och servetter medan 3 blåskillar från bandet mötte oss uppe i middagssalen och vi körde ett tåg ner till festlokalen ihop med blåskillarna. Detta var ett sånt SJUKT kul avslut på middagen och folk viftade, stod på stolar och ljublade. Ni kan se ett klipp på det HÄR från Jacobs instagram, bläddra till nästa bild (video) och höj volymen!! Så jäkla peppat. Här var folk taggade på att festa vill jag lova! Ni hittar lysrören HÄR och dom var en sådan sjuk stämningshöjare.

När vi kom ner dansade jag och J brudvals men vi hade bett folk joina så fort som möjligt för att inte behöva dansa bara vi allt för länge, vi ville också dra igång festen!! Jag kan tala om att ljusrören följde med hela kvällen på festen.

Det var nog alla dom små detaljer och extra piff vi lade ner tid på. Hoppas ni gillar det och har fått lite bra tips till kanske er egna stora dag? <3 Om inte, hoppas det var en kul läsning ändå.


6 kommentarer6 kommentarer om “Bröllopssnack – Vår dukning och små detaljer under hela helgen // Wedding Talk – Our table decoration and small details during the weekend”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilket roligt inlägg, kul att se ännu fler detaljer! Vad fint allt var 🙂

  Reply
 • Ser ut som en magisk dag! Älskar bröllopsinspiration! Även om jag redan är gift, haha ?

  Reply
 • Hej!

  Vart designade ni era fest -haften? Sa fina 🙂

  Reply
 • Vi gjorde dom tillsammans med min mammas kompis, hon designade dom 🙂 kram!

  Reply
 • Håller på att planerar mitt bröllop nu och din blogg är en såååå bra inspirationskälla 😍

  Jag undrar kimonos ni hade. Beställde du dom till hem till Sverige eller tog du över som hit? Hur lång tid tog leveransen?

  Reply
 • Jag beställde, det gick hur fort som helst 🙂 några dagar!

  Reply