Känner mig inte riktigt ensam längre // Not feeling lonely

Igår när jag stannade hemma i soffan och såg Buffalo spöa Washington med 3-1 (yay!) så kände jag mig inte ensam. Jag hade det så mysigt och lille F sprattlar runt som en fisk och sparkar mig under naveln ibland, jag känner ju ofta var han är, på vilken sida eller om han är mitt under. J frågade mig här om dagen om det kittlas när han sparkar till mig för att jag alltid gapskrattar men det är bara det att jag inte vet hur jag ska hantera situationen haha, så jag börjar alltid tokskratta!! Det känns ju så konstigt?! En liten fisk inuti mig sparkar till mig känns det som haha. Nu är han ändå typ 18 cm så jag förstår ju att han kan kännas. Nu är det så olika när man känner rörelse och sparkar, det kan variera massor precis som allting annat i graviditeten men min barnmorska sa åt mig i vecka 12 att jag nog skulle känna rörelser tidigt och det är precis vad jag gjort. Första gången jag kände att något ”svepte förbi” och det var på planet hem från LA då skulle jag precis in i vecka 15. Det var som min systers kompis beskrev det, känslan när man är i en pool och någon bredvid en tar ett simtag, då känner man det själv, så kändes det i magen första gången.

Några ”sparkar” eller riktiga ”pickar” skulle jag vilja kalla det kände jag i vecka 17. Men det är så olika!! <3 Man ska inte jämföra graviditeter och förlossningar utan bara se det mer som att det är roligt att höra på andras stories, så känner jag! Jag vet inte riktigt hur min livmoder ligger, jag vet att det har betydelse för när när man kan känna rörelser och sparkar, jag ska fråga det på nästa ultraljud. Nu förstår jag att dom riktiga sparkarna kanske inte har börjat än, dom när man kan se igenom magen för det kan jag inte göra men J lyckades känna en liten spark här om morgonen när F väckte mig. Det var coolt!

Igår kväll hade jag en liten mage som putade ut, den är lite mindre nu idag på morgonen men den kanske putar ut framåt kvällen igen. Mysigt <3 När kände ni något röra sig första gången? Och när kände ni era bebisar sparka?

// I don’t feel lonely anymore when Im by myself. Last night when I watched the game from the couch I felt little F kicking me. So cozy!! It’s just so unreal and J asked me the other day ”Sanne, is it tickeling you?” and I said No i just can’t stop laug when he kicks me, I don’t know why I just don’t know how to handle it haha. Its so unreal and I just start laughing as soon as he kicks me. I can totally feel where he is, if he’s on the left, right or in the middle just under my belly button. It’s so different when you start feel movement, I felt it the first time on the flight back to LA, it felt like something was moving in a way that if someone would swim next to me, how the water feels when someone passes me in the water, that was the feeling. So wierd. My doctor said I would feel movement early, I don’t know why. I know it has a lot to do with how your uterus, Ill ask next time. But, what I know is that we should never compare other pregnancies and deliveries, it’s all so different which makes it more beautiful. I just think it’s fun to hear about other experiences. Now when Im 18 weeks I get that I don’t feel the real kicks yet, like when I can feel it from the outside but I feel him kick from the inside, it’s such a cool thing. When did you feel movement for the first time? <3

7 reaktioner på “Känner mig inte riktigt ensam längre // Not feeling lonely”

  • Cam skriver:

    Min bebispojke är utanför magen nu, kan ej förstå att han är 13mån! Första gången jag kände tror jag var i vecka 18, minns ej exakt tid men minns exakt när 🙂 innan jag skulle sova så var det något som puffade till :).

  • Josefine skriver:

    Hej Sanne!
    Tänkte bara inflika lite fint med att det är moderkakan som man kollar hur den ligger på ultraljud. Har man den t.ex framtill känner man ofta sparkar utanpå senare, ligger den bakåt känner man oftast tidigare (som du) och ligger den på något annat sätt (t.ex neråt, väldigt ovanligt) kan det påverka förlossningen och man får ofta göra kejsarsnitt.
    Och på tidigare inlägg skulle jag verkligen rekommendera Bamba.se och Newbies kläder från Kappahl!
    Och sen, nu med lite tid över, njut!! Jag saknar något extremt att vara gravid och är så besviken att jag inte tog vara på det mer och bara tyckte det var jobbigt sista termistern. Hoppas på att få en till chans att återgälda det nån gång 😀
    Kram!!

  • Josefin skriver:

    kände buffar i vecka 17 kommer jag ihåg:)

  • Frida skriver:

    Jag kände första sparkarna i vecka 22 och kommer ihåg det så väl. Var lite stressad över att det tog sån tid innan jag fick känna sparkarna! Men min moderkakan låg fram så därför tog det tid. Men efter det var det full action i magen resten av graviditeten ?

  • Sara skriver:

    Jag har haft moderkakan i framvägg båda mina graviditeter så för mig tog det ganska lång tid innan jag kände ”riktiga” sparkar. Regelbundna kanske i v22 med första och några veckor tidigare med andra. Små fladder och så tidigare förstås. Du har säkert moderkakan bak eftersom du känner så tidigt. Mysigt! Det som var skönt med moderkakan fram har varit att den dämpar så mycket, så jag har i princip aldrig haft hårda sparkar som gjort ont osv. Det är mer mot slutet av graviditeten när bebisen är stor och trycker ut armar, ben och rumpa som det liksom töjts ut i magen och gjort lite ont. Mer obehagligt kanske än ont iofs. Åh, herregud. Vi ska inte ha fler barn säger sambon. Kanske måste övertala honom om några år, haha. Kram! <3

  • Annika skriver:

    Jag minns första gången jag kände det där fladdret (som jag kallade det) och insåg att jag hade känt det tidigare men då inte fattat vad det var 🙂
    Dock hade jag som Sara skriver, moderkakan i framvägg så jag kände det också sent.

  • Kejtis skriver:

    Jag kände av tydligt fladder från v 16, egentligen hade jag känt av något i livmodern sedan v 11 men min barnmorska sa att det var omöjligt (även om jag har hört flera sedan dess som upplevt samma). Känslan var nästan som om någon kittlade en inifrån. Men visst, kan lika gärna ha varit nerver som dragit eller nått 😛 Buffar och sparkar kände jag v 18-19 och v 21 lyckades jag fånga första rörelsen på film. Så coolt när man kan se dem utifrån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.