Mammor och gravida, I need you! // Pregnant women and moms, I need you!

Jag har precis slutat filma Playmakers (som har premiär 27e!!) och i och med att jag inte längre jobbar med Nakd så håller jag på att designa nya kollektioner och det jobbar jag en hel del med. Men förutom det och mina sociala medier så har jag en rätt lugn period just nu, jag känner att jag har mycket tid över!! Från att ha filmat sedan 1a September till nu gör stor skillnad. Vilket är riktigt härligt också, för första gången på länge handlar det inte om att släcka bränder utan jag känner att jag har full kontroll och att jag kan sitta ibland och nästan ha lite tråkigt, vilket alltid gör att jag blir kreativ. Love it!

Men, nu när jag har lite mer tid och väntar en liten bebis funderar jag ständigt över allt vi måste inhandla framöver även fast vi har mycket tid kvar. Jag kommer på lite saker då och då som aldrig slagit mig tidigare och så googlar jag runt och hittar massa roliga bebisprylar SÅ – Alla gravida och mammor.

Var hittar jag dom gulligaste och finaste snuttefiltarna? Mjukaste gosedjuren? Vilka är dom bästa babysidorna? Bebiskläder? Inredning? Ge mig allt! <3 Vi har redan spikat vagn och bilbarnstol då jag inleder ett samarbete med två grymma märken här efter jul. Men, resten, jag vill ha alla era tips!!!! <3 Jag har blivit helt besatt av snuttefiltar, gosedjur och gosiga pyjamaser och morgonrockar. Åh!

// Right now I have a lot of time. Im not shooting Playmakers anymore, the premiere is on Nov 27 and just finished shooting, feels so good!! Ive been shooting since Sep 1st. So, it feels like I have a lot more time now. And, since we are having a baby im always thinking of what we need to get for this little man so. All of you moms out there – Give me all of your best baby tips! What websites are the best? Nursery? Where do I find the cutest baby clothes? Where do I find the cutest baby blankets? Hit me! <3

 

53 reaktioner på “Mammor och gravida, I need you! // Pregnant women and moms, I need you!”

  • Emma skriver:

    Mysigaste pyjamasarna kommer garanterat från Livly. Jag har även köpt en jättemysig morgonrock till min dotter från Newbie, som också har väldigt fina och mjuka plagg för en lite billigare peng. Men inget slår Livly tycker jag! Så bra och fina saker där.
    Annars har vi handlat mycket på Jollyroom och babylove.se.
    Hoppas det var till någon hjälp! 🙂
    Stor kram!

  • Julia skriver:

    Du måååste kika på Livly, de har de absolut mjukaste, sötaste små kläderna! Kvalitén är överlägsen!
    Även deras snuttefiltar och gosedjur är att föreslå!
    Dom arbetar till större del med 100% pima bomull.
    Hoppas du hittar massa fint. kramkram

  • Sara skriver:

    Rekommenderar detta ”kuddfodral” som snutte filt. Har det till min dotter i rosa och även köpt det till min son i blå, som kommer i början på mars. Den är så otroligt mjuk och min dotter älskar den! Jag tycker personligen den liknar mer en snuttefilt än ett kuddfodral. Skickar med länken???
    https://tictail.com/likalyx/pillow-case-1077366

    Kram och ta hand om dig!

  • Ida skriver:

    Den elefanten på bilden kommer från Ikea. Supermysig. Min lilla lär sig sitta med den.

  • Amanda skriver:

    När det kommer till kläder får du kika på: Oscar et Valentine och Livly 🙂

  • Elin skriver:

    ar hittar jag dom gulligaste och finaste snuttefiltarna? Mjukaste gosedjuren? Vilka är dom bästa babysidorna? Bebiskläder? Inredning

    Hej! Jag tycker att kappahl/newbie gör fantastiska ”fleece”filtar. Nu är min dotter 1 år och 3 månader och den hon fick när hon föddes är fortfarande den mjukaste, finaste filten vi har! Gällande gosedjur så vill jag tipsa om Jellycat, dom har en massa olika gosedjur och alla är magiska. Mjukare än mjukast och SÅ fina!
    Kappahl gör även underbara pyjamaser, de med dragkedja som säljs i tvåpack är jättefina, mjuka, varma och härliga. Även om det är kul att shoppa lite exklusivt så ska man inte underskatta de billigare kedjorna. Även Lindex gör mycket fina kläder i bra kvalite!
    Kul att playmakers börjar igen, kommer sitta bänkad 🙂

  • Amanda skriver:

    Även zara baby har även massa fint till baby!!

  • Julia skriver:

    Forts.
    Såg att Livly fått in ett mönster där små kaniner spelar hockey?! Hur passande? Haha.

    Och elefanten säljs inte längre på Ikea men finns på massor utav typ Kina sidor.
    Den är som hon ovan nämnde helt suverän när de ska lära sig sitta eller sittligga lite.

  • Emma skriver:

    Min favvo sida på barnsaker är cirkusfabriken & miniroom så fina saker. Min absoluta favvo sak & något jag inte kan vara utan varje dag är min kudde bbhugme, används konstant här hemma. Älskar mjukisdjuren ifrån jellycat min lilla kille har massor mjuka vänner därifrån & en mjukisdjur giraff som är 1,40 cm älskar jag (mer present till hans mamma?). Bsbysitter är grym & köpt3 stokke stolen med babysitsen som han älskar, då kan även han vara med i samma höjd när vi äter & fikar. Njut av denn tid & köp det du vill ha & tycker kommer vara praktiskt i er vardag ??

  • Madde skriver:

    Ett tips är att inte köpa pyjamasar med ”fötter”, jag gjorde det misstaget för jag tyckte det verkade praktiskt men de små drar ofta upp benen i fosterställning, spretar och sprattlar med benen och då åker liksom benen upp i pyjamasen och de är lätt att de fastnar.
    Iallafall för mitt lilla pyret.

  • Madde skriver:

    OBS undvik fleece, de kanske redan din bm berättat om men det hemskt farligt för de små då det tyget inte andas.
    Filtar och liknande är riktigt otäcka om de drar över huvudet.

  • Angelica skriver:

    Jag har nyss fått en liten son och jag handlar i princip alla hans kläder på benetton älskar deras kläder och är dessutom inte så dyrt sen tycker jsg Ralph lauren har väldigt fina kläder. Dock har inte jsg råd med det. Haha. Men benetton tycker jag du ska kolla in speciellt om du gillar ljusblåa färger. ?

  • Emelie skriver:

    Nu bor ju du i USA men du kanske handlar till nån adress i Sverige och då tipsar jag om Babyland, dom har typ allt! Och även Jollyroom. Inredningsvis så gillar jag deras serie Alice&Fox.

  • Mimmi skriver:

    Jag är stort fan av Newbie och Elodie Details ✨❣️

  • Viola skriver:

    Hi Sanne, I got a baby girl last April so I hope I can help you 🙂
    I love the bodysuits and pajamas from Petit Bateau.
    The quality is very good even when you have to wash them very often and they fit very well! For every day clothes I prefer Zara baby they have such cute clothes.
    For your nursery you have to take a look at Tartine et Chocolate they make very sweet baby stuff like crib mobiles and baby activity centers.
    I hope I could help you a little bit <3

  • Mathilda Sollerhag skriver:

    Hej!
    Måste rekommendera det som kommit till mest användning för mig sedan jag blev mamma i augusti. Bärsjal!!! Så enkelt, smidigt och tryggt. Har använt mig av Aldoria bambu soft (när dottern var mini) och sedan Babylonia tricot slen (när hon blev lite tyngre och större). Sedan älskar jag kläder från Mini rodini, så härliga och bra kvalité.

    Lycka till med nya familjemedlemmen <3

  • Klara skriver:

    Muslin blanket från Les enfants, de är fina, så mjuka och större storlek på dem vilket jag gillar. Hoppas på att sonen kommer göra det också.

  • Isabell skriver:

    ÄLSKAR Din blogg, och du verkar vara en så fin människa! (Sidospår)
    Är nu gravid i vecka 38 och har aldrig vart så frustrerad över något som gravid modet ? är man storlek 34 i vanliga fall kan man inte bara dra på sig något i en storlek större än vanligt, det finns givetvis ingen passform på förstora kläder, och alla gravidkläder är med rosetter i midjan eller randigt (kräks lite)
    Såååå med din överblivna tid borde du designa lite gravidkkäder, vilken succé med tanke på vad du skapat hittills ??

    • Karin skriver:

      Håller med här! Designa Mammakläder ? Man blir så trött på alla dessa randiga och blommiga trikåtröjor som säljs överallt ? är det nångång man behöver piffa till sig pch känna sig extra din så är det ju när man lägger på sig mammakilon och kroppen inte är densamma 🙂

  • Karoline skriver:

    Måste tipsa om Elodie details snuttefiltar, Bamboo muslin blanket, supermjuka och tunna. Finns i olika färger och mönster. Min son ÄLSKAR dom?

  • Nadine skriver:

    Elefanten är supermjuk och gossig! Har själv köpt en sån nyligen, den heter ”JÄTTESTOR” och finns kvar på IKEA för 179kr. Det finns även en likadan på bluebox och kostar där 399kr 🙂

  • Savannah skriver:

    Newbie från kappahl, livly, mini rodini och den mysigaste babyfilten vi har kommer från pottery barn ? och alla kaniner och gosedjur från maileg är så söööta och gosiga!

  • Kejtis skriver:

    Har två tunna muslinfiltar från Les Enfants som helt klart är mina favoriter. De är såå mjuka och sköna, både jag och vår lilla kille älskar dem! Har även gallerfilt från NG baby (perfekt ifall bebisen skulle råka vifta filten över ansiktet, då får de ändå gott om luft genom de små hålen) och tjockare filtar från CamCam.
    Maileg har söta gosedjur och inredning gillar jag från Sebra, NG Baby (deras myspölar är riktigt härliga), CamCam och Stokke 🙂

  • Lisa skriver:

    Kolla Lillastork.se, bara beställt därifrån en gång men fick himla fin service. Till och med handskrivet brev med i paketet och de har väldigt mycket fina saker. Själv har jag en gåbil och en ursöt vagn därifrån till min 14 månaders flicka. Önskar dig lycka till med allt framöver. Älskar dig och din blogg. Du verkar vara en så underbart genuin person!

  • Angelica skriver:

    Säger som många innan redan har nämt, Livly för de mjukaste pyjamasarna. Har alltid tyckt om Petit Bateau då deras kläder har mycket bra passform och superfin kvalitet. En nyligen upptäckt är Mango som gör jättefina bebiskläder i fina färger. En sak som vi inte kunnat vara utan är bärselen från Ergobaby, har använts nästan dagligen från början till nu (10 månader). Så spännande att följa er gravidresa!

  • Sara skriver:

    Ett tips är att skippa kläder man behöver dra över huvudet i dom minsta storlekarna. Det är såååå bekvämt att bara köra omlott- eller framknäppningar istället för att böka över huvudet eller dra halsringning över kroppen, när dom är små, hur fina kläderna än är. Det tycker jag fortfarande nu när vi är på stl 62, men jag är kanske lite lat, haha!
    Jag älskar även vår bärsele ErgoBaby omni 360 nu när vår bebis är lite större, den första månaden var bärsjal supermysig.

  • Carolin skriver:

    Jag fick en dotter i juni & sedan dess är man ju körd?

    Finns så mycket fint. Mina tips på Webbutiker i Sverige som du kan kika in otroligt söta, fräcka & goa grejer är…
    mininook.se – missa inte deras onesies
    littleeco.se
    Lapplandecostore.se
    Infanttoddler.se
    Cirkusfabriken.se

    Internationella som jag gillar att spana på är
    Luksusbaby.dk
    Childrenssaloon.com
    Nextdirect.com – prisvärt & bra kvalitet

    Kläder i gosiga material såklart från Newbie Kappahl men personligen tycker jag att HM har roligare design & även de härliga material numera. Annars kolla By Heritage, Petit by Sofie Schnoor & Zara.

    Gosiga filtar & annat mys hittar du hos CamCam, Born Copenhagen, Konges slojd, Sebra, Les enfants & Liewood.

    Happy shopping?

  • Hanna skriver:

    Mjukaste filtarna kommmer från MOLO helt klart. Tips tips! Sen bäddset till vagn/vagga från Littleheart, så fina och fantastiskt mjuka.

  • Julia skriver:

    Rekommenderar varmt Ergobaby Omni 360, världens bästa bärsele!

  • Sandra skriver:

    Bästa filtarna helt klart är ”gallerfiltar”, som bebis kan andas igenom om han eller hon råkar få den över huvudet.

    Finns att köpa på bla babyproffsen. Märket är bla BabyDan och NG baby 🙂

  • Tove skriver:

    Hej, är som du bosatt i usa och har en tjej på 7 månader. Carters är helt okej, kan hitta fina saker lite då och då. Lennylemons har jätte fina kläder,dock aldrig beställt så vet inte kvalitén. Pottery barn har så fina filtar, gosedjur, decor osv. Mud-pie.com

    🙂

  • Emma skriver:

    Bästa köpet jag gjort är helt klart en bärsjal! Min lilla kille ville bli buren konstant och hatade att hänga i babybjörnselen, en sjal är mycket mysigare! Pyjamas med fötter funkade inte för oss, sött men totalt opraktiskt! En fårfäll både att ha på golvet och i vagnen är något som vi har haft mycket nytta utav!
    Lycka till ?

  • Linda skriver:

    Miniroom.se har sååå fin barn inredning ??

  • Frida Björkroth skriver:

    Den här filten är vår favorit!!
    Filten är av bambu, den värmer när det är kallt och svalkar när det är för varmt.

    http://likalyx.tictail.com/product/bambu-filt

  • Rakel skriver:

    Åh minns känslan! När man ”boar!” Jag vill ändå slå ett slag för så naturliga material som möjligt. Det är sååå mycket kemikalier i textilier och fleece är tex gjort av gamla pantflaskor. Jag kan tipsa om webbsidorna Medveten Mini och Eko Laplandstore. Sen har tex Kappahl fina Newbie som är GOTS märkta och likaså Lindex har mycket eko. För mig har det känts viktigt att i alla fall göra vad jag kan för att mina barn ska få i sig så lite skit som möjligt. Sen bara älskar jag Livlys kläder och filtar (mjukaste mjukaste plaggen som finns) så det har jag köpt ändå 🙂 Snuttefilt köpte jag på Bonti Karlaplan, supermjuk i bambu. Stort lycka till med allt!

  • Amanda skriver:

    Jag gillar livlys mjuka pyjamasar, men newbie har många mjukar bodys, overaller och filtar! Sen ääääälskar jag livlys lilla snuttekanin, så härlig ?

  • Sara skriver:

    Mina tips efter två barn.
    1 Köp en babynest! Hade inte klarat en natt utan den.
    2. Köp INTE den vanliga Babybjörn selen. Den är inte ergonomisk varken för barn eller bärare. Köp en ergonomisk sele, tex Ergo baby eller Manduca. Eller en sjal. Guld värt att få händerna fria.
    3. Om ni har en snuttis barnet gillar. Köp minst 5 st! De tappas bort lätt. Och i värsta fall har den slutats tillverka när man behöver en ny. Katastrofen blir ett faktum.
    4. Köp omlottbodysar. Livly har fina och mjuka kläder.
    5. Pyjamas med fötter är bra. Så länge inte barnet har så stora fötter att de inte passar ?
    6. Filtar kan man aldrig ha för få av. Ju fler ju bättre? En från Klippan och en i merinoull är ett måste.

    Lycka till med alla inköp. Vilken vagn har ni köpt?

  • Annika skriver:

    Tips att vänta lite med för mycket gosedjur och filtar.. vissa barn bryr sig inte om snuttefilt och vissa vill ha gosedjur. Min äldsta ville ha gosedjur från han va 1år. Min yngsta har aldrig brytt sig om det men vill ha en gosig snuttefilt. Elodie har mysiga. Köper inga dyra pjamaser till så små. Växer ur direkt. Fick dock pjamas och strumpor i bambu bomull av vänner. Det mjukaste ett barn kan ha. Höll fint i tvätt med. De kom från ullared! !!absolut bästa baby plaggen jag haft. Fick även bodys i bambu som var lika ljuvliga. Kolla bambu 🙂 kram

  • Martina skriver:

    CHILDRENSALOON.COM
    potterybarn för inredning
    Next.se har bra slit och släng pyjamsar för när dem börja äta mat ( vissa fläckar går typ inte få bort)
    Zara har super söta grejor.
    restaustionhardwear har underbara ”nursery” möbler.
    Etsy.com har massa handstickade plagg och snygga ”pacifier clips(napphållare).
    Prova googla spanish babyclothes finns massa söta boutiques med stickade plagg om man gillar det.
    Livly’s plagg är väldigt prisvärda eftersom dem håller sig fina trots mkt tvättning. Töjer sig även bra så dem håller länge.

  • Kristin skriver:

    Hej☺️ Har en son på 9 månader så tänkte tipsa om några saker jag inte skulle klarat mig utan i början!
    1. Babynest. Perfekt att ha bebis i precis överallt! Hitta någon som syr så det blir personligt.
    2. Babysitter. Och inte i vanligt tyg. Köp i mesh som du spolar av i duschen vid olycka och det torkar på nolltid! Babybjörns??
    3. Bärsele (eller bärsjal – jag gillar sele bäst). Perfekt om du vill ha händerna fria eller gå in o handla utan att kånka med vagnen.
    4. Omlottbodys i minsta storleken innan du känner dig bekväm med att dra över huvet.
    6. Filtar. Du kan inte ha för många. Men tänk på att ha bomullsfiltar som andas för natten.
    7. Andningslarm. Här går nog åsikterna isär. Jag kunde inte sova en sekund utan det. Men för vissa är der tvärt om. Och om du har det – köp pyjamaser med dragkedja o inga knappar! Tipsar om Snuza Pico som kopplas ihop med en app i mobilen.

  • Lotta skriver:

    miniroom.se

    en grym tjej vid namn Jenny som startade företaget där hon samlar otroligt mycket fin design för barn. Där hittar du allt från lamor, till tapeter, inredning, leksaker etc. Kan varmt rekommendera! 🙂

  • Isabella skriver:

    Jag rekommenderar att köpa kläder/filtar från Livly, dom är såå mjuka och sköna och superduper gulliga. Ett tips som jag inte kunde vara utan heller är babyneste, dom är ju såååå små i början så man vill inte lägga dom i den stora spjälsängen/ vaggan dom drunknar i den i början! ❤️❤️

  • Madeleine skriver:

    Våran dotter älskar sin snuttefilt från teddykompaniet. Jätte gosiga och mjuka, lätta även att tvätta. Vi har köpt 3st likadana så när vi tvättar en så blir hon inte ledsen att snuttefilten är i tvätten. ?? Perfekt

  • M skriver:

    http://likalyx.tictail.com/product/bambu-filt-4012939
    Likalyx har underbara filtar! Av det mjukaste material, luftiga, sköna, fina.

  • Jessica skriver:

    Muslinfiltar och ullfiltar är verkligen att föredra. Andas och värmer vid kyla/svalkar vid värme. Vad gäller gosedjur köp utan knappögon. Min dotter är inte intresserad av att gosa med dom men leka, tugga osv duger gosedjuren prima till. Annars så föredrar hon en kudde, dras med runt i hela hemmet. Babynestet var ovädererligt första tiden med henne. Hon var ingen bebis som ville ligga varken i famn eller vagn men nestet trivdes hon toppen i. Bärselen trivdes hon jättebra i men inte sjalen. Dock är jag ödmjuk att vår nästa dotter inte alls kommer vilja ha det som vi använt till första. (Som förresten är beräknad samma datum som er son). Men filtar kommer man inte undan och mjuka kläder. Älskar livly, men har mycket newbie och polarn också. Pjyamasar med dragkedja, speciellt när de kryper iväg vid byten. Listan kan göras oändlig men det är så olika från barn till barn och förälder till förälder.

  • Carolina skriver:

    Det vi har haft mest användning av är vårt babynest! Båda killarna har älskat det plus att det går att ta med överallt ? den bästa filten kommer helt klart från Ralph Lauren!

  • Sara skriver:

    Precis som jag såg att någon skrivit tidigare så är det verkligen ett tips att inte köpa för mycket i minsta storlekarna och framför allt inte opraktiska grejer. Nu ska ni ju få en kille, men kan säga att jag gick loss på tjejkläderna till andra barnet och klänning i strl 50 eller 56 är typ helt ovärt. Samma med skjorta och typ chinos till pojkar, även om det är så himla gulligt i dom små storlekarna.

    Annars håller jag också med om att omlottbody är grejen. Det är så himla läskigt att dra över huvudet i början. Till första barnet tror jag att vi i princip bara hade omlottbodys upp till strl 68. Det var kanske lite överdrivet, men så himla praktiskt. Filtar kan man inte ha för många av. Man har dom utspridda lite överallt så man alltid har nån till hands, haha.

    Mjukaste kläderna från Livly! Har även haft pyjamaser från Ralph Lauren som vi gillat jättemycket. För våra barn har det funkat bra med pyjamas med fot, men det passar inte alla. Polarn&Pyret gör också bra grejer som håller sig fina tvätt efter tvätt.
    När det gäller inredning tipsar jag om Sebra och Bloomingville tex. Danska märken överlag har väldigt fin inredning för barnrum.

  • therese skriver:

    Kör pyjamas med dragkedjor, när man måste byta blöja på natten är det så mkt smidigare och man slipper vakna till lika mkt 🙂 även skönt när barnet passerat 6 månader o börjar sprattla / göra motstånd för klädbyten!
    Babybjörns babysitter i mesh, helt underbar och har räddat 10000 dagar! Åkpåse till vagnen så slipper man klä bebis i supertjocka overaller utan kan istället ha mysiga varma kläder o åkpåsen. Jag hade en åkpåse som hade vinter och sommar/Vårfoder som du kan växla mellan från jollyroom petit cherie. Omlottbodys första 5 månader innan bebis huvud o nacke blivit stabilt!! Badbalja och ilägg för spädbarn så man får stöd när de ska badas. Luskam för att ta bort skorv i hårbotten efter ett tag, Tillsammans med ljummet vatten o babyolja -funkade super o slipper då använda kemilier som vissa såna medel mot skorv.

  • Mikaela skriver:

    I de första stl (50-56), köp bara omlottbodies. När vardagen med en liten väl är här är det såå mycket mer bekvämt att ta slippa dra nåt över huvudet. Sedan kan jag oxå rekommendera pyjamas med dragkedja som går att öppna från båda hållen. Guld enligt mig!
    Livly är bra men små i stl, Ralph Lauren lika så (6M= 3M typ). Jag tycker Soft Gallery, MarMar, TinyCottons & BoboCooses är fantastiska.
    Kolla in CamCam för lekmattor, sängkläder osv. De danska märkena är oslagbara på babysaker;)
    Livly & Garbo&Friends har de bästa snuttisarna.
    Bunkra upp med små frottéhanddukar från Ikea (typ 2 kr/st) och använd vid skötbordet;)

  • Eva Wallerstedt skriver:

    Kolla in min svägerskas hemsida: elafela.se. Såå fina barnkläder, otroligt välsydda och grym kvalité. Dessutom roligt att kläderna blir mer unika och inte bärs av alla som från dom stora kedjorna. 🙂 Kram Eva

  • Sara skriver:

    Kan tipsa om Minirepubliken.se som har ett superfint sortiment med bl.a barnrumsinredning och bebisleksaker ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.