En onsdag i bilder // Wednesday in pictures

Fick det här skickat av mig av farmor. Älskar att Hänt Extra väljer ”LÄMNAD ENSAM” rubriken på första sidan när dom har noll belägg haha. Fick mig ett gott skratt! Vad ska man göra.. Folk som tror på allt i tidningarna skulle behöva tänka om =)

// My grandma sent me this yesterday ”Sanne left alone” Haha. You should never trust the tabloids.

Jag hoppade i den HÄR mysiga tröjan från H&M igår. En onsdagsuniform när man ska iväg och käka lunch med sin man. Blev inte så mycket bättre än såhär, tights och en tjocktröja. Om det fanns en tävling om vilket svenskt par i Nordamerika som oftast går klädda i mjukiskläder hade vi lätt vunnit!

// I wore THIS cozy sweater yesterday for lunch.

Åkte till vårt favorithak Ashker’s och beställde in varsin grön juice och en ’Mediterranean Salad’ Den är sjukt god med bulgur, sallad, grillad kyckling, kikärtor, fetaost och massa göttigt. Ingen blev gladare än jag när man fick en dressing gjord på massa citron att hälla över!

// We went to one of our fave spots here, Ashker’s. We had their Mediterranean salad and a green juice. Yum!

Köpte med oss varsin kaffe to go och åkte hemåt. Jag är alltid dj i vår bil (och J alltid chaufför)

// Bought a coffee to go and went back home! Im always the dj and J the driver.

Såhär glad jag blev jag när jag hade ställt in mitt Barre-pass, blev verkligen akuttrött igår och så kom J med en stor skål nyttigheter till mig. Vår mixer går varm där hemma vill jag lova! Här har han gjort någonslags smoothie bowl till mig som han kallar det. Han toppade det med mandelsmör och granola. Yum! Jag sa till J att den är grabben i min mage kommer vara skapad på bär och frukt, har aldrig ätit så mycket frukt som när jag blev gravid. Känns som att jag ständigt har ett äpple i munnen!

// After deciding that I was way too tired to go to a barre class I cancelled it and when J gave me this smoothie bowl with almond butter and granola I was SO happy.

Vi la oss för att vila lite. Jag börjar för övrigt undra om bebisen jag bakar sitter i mina bröst? Haha. Herregud. Vi kollade på ”Vår tid är nu” som finns på SVT och herregud, jag är så fast nu. Jag försökte tjata till mig ett till avsnitt innan läggdags men J skulle upp supertidigt så jag väntar ivrigt på att han ska komma hem så vi kan slå på ett till. SJUKT bra! Se det.

// Took a nap and questioned myself if the baby is in my boobs instead of my belly……..

Jag skummade igenom recepten på min nya bok ”Happy Food” och jag är redan fast. Älskar den!! Varannan svensk är idag överviktig och diabetes drabbar allt fler. I den här boken så får vi ta del av bra mat påverkar oss! Den handlar i stora drag om ”Du mår som du äter” och den är skriven av stjärnkocken Niklas Ekstedt och vetenskapsjournalisten Henrik Ennarts. Här kommer tre tänkvärda citat ur boken.

”Forskning tyder på att epidemin av psykisk ohälsa är en folksjukdom som hänger ihop med västerländsk mat och livsstil. Våra utdöende tarmbakterier står i direkt samverkan med hjärnan och vår lycka står på spel. Men oroa dig inte, mycket går att påverka”

”Nya rön visar hur tarmbakterierna inte bara är med och styr över vår kroppsvikt, kroniska tarmsjukdomar, diabetes, kärlsjukdomar, parkinson, alzheimer, ångest, depression och autism. De påverkar även hur vi mår och hur pigga och alert vi är till vardags. Dessutom är de med och formar vår personlighet”

”Vi och våra tarmbakterier är egentligen rätt tåliga vilket innebär att vi kanske skulle kunna hantera skärpmat. Men det förutsätter att allt annat är bra, att vi får frisk luft och rör på oss. Eller bara stress, det skulle vi också fixa. Men tillsammans blir skräpmat och stress mer än vad vi, och inte minst våra tarmbakterier klarar av. Och börjar vi checka av allt annat i vår miljö och livsstil så blir det tyvärr ofta fler fel än rätt.

Du får även ta del av en hel del nyttig information, även fast jag är ganska insatt i detta och har varit länge så finns det mycket att lära. Du får också ta del av 38 härliga recept! Ni kan klicka hem den HÄR. 

// Read a new swedish book called ’Happy food’ Absolutely loved it.

Fin är den också!!

Och efter middag, lite högläsning så fortsatte vi titta på serier i sängen. En riktig lugn och mysig onsdag. J försöker få mig att njuta av det lugna och njuta av att jag inte har det lika stressigt som jag brukar.. <3 Det är svårt när man inte är van men jag försöker att inte glömma att jag bakar en bebis också.

// Then we had dinner and watched a new tv show. Im slowly trying to feel comfortable with not having that much to do. Im not super busy at the moment and Im trying to embrace it… it’s hard. Im so used to being busy! Well. Need to remember myself that Im actually making a little human.. <3

4 reaktioner på “En onsdag i bilder // Wednesday in pictures”

  • Anna skriver:

    Försökte kolla på serien Vår tid är nu på SVT men bara tillgänglig i Sverige står det? Jag bor i nord Amerika som ni. Hmmm.. Hur kan man se den?

  • Alexandra skriver:

    Hej! Varifrån är dina tights? Ser fina o sköna ut ?

  • Annika skriver:

    Med de där benen skulle jag lätt gå runt i tajts på stan! Jag är begåvad med breda höfter och obotliga ridbyxlår så jag kör gärna sånt som förminskar det så gott det gå 🙂

  • Zara skriver:

    Åh vår tid är nu är så bra! Verkligen en riktig mys-serie 🙂 stort grattis till graviditetern!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.