Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

00:49 | December 27, 2017

GRAVIDSTATUS VECKA 24

Min gravidstatus vecka 24 (23+6) Nu har lite mer än 60 % passerat. Woho!

Mående: Jag har mått bra och denna veckan och haft massor med energi. Tre träningpass har jag klämt in och jag har varit pigg på kvällarna, har knappt velat sova. Denna veckan var ju första gången jag fick frågan ifall jag är gravid och det gjorde mig glad. Trots att det var ganska vågat av den killen i och med att jag kom i en superstor tröja haha.

Cravings: Chokladmandlar! Herre min gud.

Vikt och kropp: 5 kg tror jag nog att det är nu!! Iaf 4.5 eventuellt lite mer ibland.. på kvällarna.

Hormoner: 
Jag har känt mig lite gråtig men ingen större skillnad från när jag inte är gravid.

Övrigt: Denna veckan, vecka 24 tycker jag att min mage faktiskt har börjat komma lite… Det är nog inte förrän nu jag faktiskt tycker att magen ser ut som en bebismage från sidan. Nu är bebisen nästan 30 cm lång så jag känner honom på flera ställen samtidigt i magen, det är som att han ibland ligger över hela magen och att han ligger med händerna på ena sidan vid höften nästan och med fötterna på andra sidan och bökar runt. Han syns ofta och gärna genom kläderna på kvällarna, fullt ös medvetslös där inne! Det sägs att bebisen har rutiner just nu och att man kan försöka känna efter när dom är mest aktiva / mindre aktiva. Jag har märkt att han verkar sova på nätterna, tack och lov men att kvällarna är absolut roligast att röja på. Enligt en del så har dom ungefär samma rutiner utanför magen, vi får se…


4 kommentarer4 kommentarer om “GRAVIDSTATUS VECKA 24”

  Hej! Och stort grattis till er ? jag har bf den 10 maj så vi ligger inte långt efter varann tror jag☺️

  Jag har en son på 2 år och han va aktiv mycket på natten speciellt där runt kl 04.00 och de stämde sen när han kom också, men nu är han en riktig kvällsmänniska och sover länge på morgonen, gissa om de är skönt för en som är likadan haha..
  Lycka till ska bli kul att följa er resa till nåt helt underbart
  Gott nytt år!?

  Reply

  Nej vi är ju supernära!! <3 Kul! Grattis! Haha, åh herregud, då ser jag fram emot att åka till Sverige sen och så får han leva rövare på dagarna ist när jetlagen kickar in haha, nu är han igång på nätterna och morgonen! TACK. Vi längtar så!! lycka till med allt! kram

  Reply

  Hur får hela bebisen plats i din mage? ? jag är i samma vecka som dig men tredubbelt så stor haha. Och trots det så är min mage så uppsvälld och spänd och det känns som mina tarmar inte får plats, har svårt att andas pga det. Men fattar inte hur din mage kan vara så liten och att du inte har det jobbigt med andning och tarmar och allt annat i magen som måste få plats? Whyyy?? ? snälla förklara

  Reply

  Jag vet inte? Haha. Kan nästan undra samma.. Men han verkar må fint där inne och växer på så det knakar! Jag har inte så jobbigt med andning eller tarmar eller så, jag mår fint!! kram <3

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här