Fredagstankar från soffan om att våga drömma, vara sann mot sig själv och att våga drömma..

Det är så himla mysigt med gemenskapen som uppstår när man är gravid. Idag på Barren så började två kvinnor prata med mig, en var i 35-års åldern skulle jag gissa och den andra i 60-års åldern och dom började prata om min lilla bebismage. Dom var nyfikna på hur långt gången jag var och så drog snacket igång, den enda hade inga barn men ville ha det och den andra hade två barn och hade blivit enormt stor med båda barnen när hon var gravid. Vi pratade om hur olika det är och hur olika man bär på sina barn. Vi kom in på hur man vill föda, vilka man vill ha med sig i rummet och så stod vi bara där och pratade ett tag efter klassen. Så himla mysigt! Gemenskapen bland blivande mammor är enorm, visst finns det en hel del pekpinnar men utifrån min upplevelse är det mer i Sverige. Här frågar man ”Are you planning to nurse?” och väldigt många väljer att inte amma här, i Sverige känns det mer som ett självklart alternativ. Man frågar också här ”How will you deliver?” För att det just finns alternativ här, hur vill du föda, vaginalt eller planerat kejsarsnitt och med eller utan bedövning. Det är lite annat och jag älskar när det är fritt, låt varje kvinna bestämma själv ihop med sin partner / doktor. I slutändan handlar det om att både mamman och bebisen ska må bra och så finns det många vägar att gå.. <3 Jag tänker enbart gå på vad jag själv vill och känner känns bra för mig, det är ju det enda jag kan ansvara för.

En annan sak jag tänkte på idag efter att ha pratat med farmor hon sa till mig ”Jag tänkte här om dagen på  när du bodde i Sundsvall och precis hade startat ditt klädmärke och du konkade på stora postenpåsar i snödrivorna när du gick och postade dina egna ordrar du packade” Vi pratade om den tiden en stund, vilken tid det var och hur det inte var hållbart i längden, jag hade så extremt mycket att göra men vilken lärorik tid och vilken kämpe jag var! Helt ny i branschen, ingen erfarenhet kring att driva bolag eller designa kläder MEN en fullt rullande webshop utav en ung tjej med höga drömmar. Det är fantastiskt att se tillbaka på, det är ju inte så att vips så hörde ett bolag av sig och ville sälja mina kläder och göra ett samarbete med mig, det har krävts så många timmar med jobb. Många har drömmar om att ha en egen klädkollektion just för själva titelns skull men man måste verkligen se inåt, brinner jag för detta, vill jag lägga ner tusentals timmar på detta och är det verkligen min dröm. Jag tror att många idag väljer yrken efter var som låter lite flashigt men så har man inte tänkt så mycket längre. Följ dina egna drömmar, det är det du kommer att bli lycklig av och har du passionen så kommer det att göra det hela så mycket enklare, du kommer tackla motgångar på ett helt annat sätt, för dom hör till och kommer att komma.

När jag tänker på det nu så inser jag att, jag har gjort det här ett tag nu, jag har varit med i den här branschen en tid. Många frågar mig här borta ”Hur fick du så mycket följare på instagram?” Ja jag vet inte men många är ju läsare från min blogg sedan länge. Och, jag har ju byggt upp mitt varumärke under en lång lång tid nu. Jag började ju blogga första gången 2008. När jag stannar upp nu som en fredagkväll som idag så inser jag att vad mycket slit det varit och vad mycket jobb jag haft för att ta mig dit jag är idag. Nu har jag ju en fungerade business kring mina sociala kanaler och vet verkligen att min design uppskattas, vilket är helt fantastiskt roligt. Men, resan hit, gud vilka minnen, det är ju vägen hit som har varit rolig och jag ser fram emot kommande år. Man får verkligen inte glömma att bara man jobbar åt rätt håll, om du varje dag gör något för att jobba mot dina drömmar så kan du ta dig dit en dag! Du måste bara veta vad DINA drömmar är, visualisera dig dom och jobba mot dom. Om det så är att du drömmer om att skaffa pojkvän mest av allt, ja men ut och mingla med dig, han kommer inte hitta dig på soffan hemma hos dig. Eller om din största dröm är att bli kock, ja då är det åt det hållet du ska jobba. Vad nu dina drömmar än är om det är att bli en snäll människa eller en hunduppfödare, låt ingen stoppa dig. Och vet du vad det bästa är? Du kan ha fler drömmar och du har inte bråttom. Ta en dag i taget för resan mot dina drömmar är minst lika roliga som när du når dom.

Mina största drömmar sedan 2010 skulle jag säga har varit att göra egen karriär, det är inget som är viktigt för alla och inget som man borde vilja, tvärtom, det är bara något jag själv alltid drömt och det finns inget som är rätt eller fel i det. Jag drömde om att driva en stor kanal där jag kan inspirera unga tjejer genom att få vara kreativ, dela med mig av tankar och dokumentera samt ha en egen klädkollektion. Min andra största dröm har alltid varit att stå stadigt med min livspartner, gifta mig och skaffa familj. Det har alltid varit mina två största drömmar och jag har krigat som tusan för att hitta det. All min kraft och all min energi har gått åt det dom senaste åren och vilken resa, nu är ju livet en resa och den fortsätter hela tiden, det är det livet går ut på, själva resan. Jag har både sagt upp mig från olika jobb, gjort bra och dåliga val och klivit ur relationer som jag inte mått 100 % i, allt för att hitta det jag tycker känns helt rätt för mig och som gör mig genuint lycklig i själen, för man känner när det känns rätt och fel.

Jag har gjort aktiva val varenda dag och varenda år för att vara där jag är i livet idag, så som allas vår vardag ser ut just idag är val vi gjort genom åren, allt vi gjort har lett oss dit vi är precis just nu så ångra heller ingenting. Jag känner nu att alla dom misstag jag gjort, alla dom dåliga samarbeten eller vissa av dom saker man inte är stolt över har ändå tagit mig dit jag är och jag är verkligen glad över att befinna mig där jag gör i dagsläget. Jag har gjort uppoffringar och tagit jobbiga beslut för att hitta den inre lyckan, jag har följt mina inre drömmar och vågat drömma om att vara lycklig. Det har funnits tider, vilket det gör i allas liv, där allt känts hopplöst. Jag har mått bra och jag har mått dåligt, det hör till men jag har inte gett upp och jag kommer aldrig att göra det! Livet är en lång resa och den dagen vi slutar drömma och utvecklas har vi gett upp. Jag ska aldrig sluta utvecklas..

Det är så viktigt att man är sann mot sig själv, försöker hitta sig själv och vem man är och vad man mår bra av, det är något man aldrig blir klar med men om vi tar vårt ansvar för oss själva, vårt eget inre och hur vi känner så gör vi i alla fall det vi kan för att vara dom bästa versionerna av oss själva. Fler skulle behöva se inåt och känna efter, många blockerar sig och stänger av vilket ofta leder till att man blir vilsen och tappar bort sig själv. Vi ansvarar själva för vår egen lycka för oavsett vad som händer i våra liv så handlar det om inställning, vi alla har våra problem, vi alla har folk omkring oss som är eller kommer att bli sjuka någongång i framtiden, vi alla kommer känna på glädje och sorg, vi alla kommer känna oro, svartsjuka, ångest, det är också sådant som hör till men det som är det viktiga är hur vi tacklar det – det är hur vi tacklar våra motgångar som avgör hur vi mår och hur framtiden ser ut. Vi har inte alla samma förutsättningar men vi alla har något att vara tacksamma för och mål att sträva mot.

Jag får och har fått massvis med emails, direktmeddelanden på instagram och kommentarer om att jag på något sätt inspirerar och att jag verkar ha en skön inställning till livet, det finns ingenting som gör mig så glad. Jag vet inte, vissa dagar är bättre än andra precis som för alla andra men jag försöker i alla fall kontrollera det jag kan och det är att vara sann mot mig själv och försöker alltid att ha en så bra inställning som möjligt till allt, för det hjälper verkligen, tro mig!! Inställningen gör så enormt mycket. Det ger stor skillnad på effekt beroende på vilken inställning du har till livet och alla dagar livet bjuder på, dåliga som bra. Jag har själv saker jag såklart inte känner är 100 % i mitt liv, det har ju alla och nej, jag är inte alltid glad men faktiskt mestadels. Man väljer ju ibland hur man ska må genom att välja hur man ska tackla vissa saker. Jag kan till exempel denna helgen känna att jag tycker det är tråkigt att vara så långt bort från vänner och familj när jag är ensam i 5 dagar, nästa gång jag träffar mina vänner och familj är när vi har fått vår bebis och det är lite konstig känsla. Jag kan tycka att det känns jobbigt att inte veta ifall Jacob hinner till förlossningen. Jag kan välja att tycka att det är jobbigt att inte veta om han blir tradad nu i Mars. Jag kan tycka att det känns lite jobbigt att vi inte vet var vi ska bo i höst. Jag kan tycka att det är jobbigt att jag missar så mycket tid med mina nära och kära hemma. Jag kan få lite ångestkänslor över hur jobbigt det kommer bli att lämna Sverige nästa höst med vår lille bebis och ”ta honom ifrån alla” Men, det hör till vårt liv just nu, nästan allting här i livet har både för och nackdelar och att bo utomlands är en sådan sak och jag väljer att se det fina och positiva med det även fast jag låter mig själv ha en dipp då och då när jag känner saknad, för att det är okej. Och ja, mina problem kanske är i-landsproblem precis som många andras men ni förstår hur jag menar, det finns alltid saker att må dåligt över.

Men så som nu då kring vissa orosmoln, jag väljer att tänka att jag fått chansen att lära nya vänner här borta, det är inte alla som ens hade varit bekväma med att komma till en helt ny stad i ett nytt land och försöka lära känna nya människor, för tro mig, det är rätt svårt att vara sitt ”rätta jag” och att visa sin personlighet på ett annat språk. Jag kämpar med det varje dag, det är lätt att bli missförstådd. Men det är likadant där, jag kämpar på med det för det är kul och jag ser det som en utmaning, jag försöker mitt bästa och har fått så himla mycket vänner genom att ha vågat. Jag ser det också som en fantastisk erfarenhet att bo utomlands ihop med J i ett par år, våra vänner och familj är så förstående och nu har jag just kommit hem från NY där jag fått en massa kvalitétstid med familj och vänner och känner bara tacksamhet över det <3 Snart ses vi igen och då tar vi vara på tiden på allra bästa sätt. Jag ska tala om att bo borta gör att man också faktiskt tar vara på tiden väldigt mycket när man väl ses och att prata i telefon ska man inte underskatta, man pratar ju verkligen och tar inte varandra för givet.

Jag ser det också som något spännande att faktiskt inte veta var vi bor framöver, det kan ju bli så att vi flyttar till en ny plats vilket betyder att vi får lära känna en helt ny stad, det är ju riktigt coolt, det är ju så roligt att få besöka och  bo i nya städer, lära känna nya människor, det är så utvecklande och det finns alltid något att hämta med varje flytt, vi blir definitivt många erfarenheter rikare och kommer att sättas i situationer vi aldrig hade hamnat i annars. Hemma finns alltid kvar och Sverige är hemma för oss.

Jag ville egentligen bara säga att var stolt över den du är, var sann mot dig själv och våga ta reda på vem du är, acceptera vem du är men var öppen för förändring (det är aldrig försent) om du har beteenden som skadar andra och dig själv, känn efter vad du gillar, vad du står för och våga drömma stort, det är bara du själv som hindrar dig oftast och dina tankar och blockeringar. Att vara sann mot sig själv är lite att våga känna efter vad ens egen sanning är, att bli medveten om vem man är, lär dig om dina bra och mindre bra sidor. Känn efter, vem är jag, vart går jag över gränser, när tappar jag det, vad får jag ångest av, vad mår jag bra av, när mår jag som bäst, med vilka, vad kräver jag i en relation. Våga känn efter, gör jobbet! Våga följ dina inre drömmar, dom behöver inte vara stora, du kanske ”bara” drömmer om att bli duktig i köket, vet du vad? Det är ju grymt, börja öva i köket på en gång och det viktigaste – glöm inte att njuta på vägen DIT. Du kommer inte ens hinna förstå att du nått ditt mål när du gör det för vi människor vill alltid framåt och strävar alltid mot nya moln men när du en kväll som denna, precis som jag, inser att du faktiskt lyckats med något här i livet så stanna upp och klappa dig själv på axeln. Det ska jag göra. Några av er har jag i alla fall lyckats inspirera till att våga tro på er själva och hitta en härligare inställning till livet, det är jag stolt över <3

PS. Jag är helt övertygad om att om vi blir lyckliga på riktigt, inombords så blir vi snällare och mer kärleksfulla personer med mindre hat inom oss, och det är precis vad jorden behöver! DS.

22 reaktioner på “Fredagstankar från soffan om att våga drömma, vara sann mot sig själv och att våga drömma..”

  • alice skriver:

    du ar en san javla stjarna! du ar den enda influencern som far mig att vilja bli bade en battre manniska och folja mina drommar. behovs fler som du! you go girl

  • Ellen skriver:

    Du skriver så himla bra, på ett sätt som verkligen inspirerar! Jag är sjukt imponerad och tacksam för att du tar dig tiden att dela med dig av dina tankar såhär. Du är grym!

  • Natalie skriver:

    Älskar ditt sätt att se på livet! Det gör mig glad och inspirerar mig att göra så själv.

  • Trillinglivet skriver:

    Håller verkligen med dig! Inställningen är så viktig. Det här med att se lösningar istället för problem är något jag försöker tänka på dagligen! Tack för din fina insipration!

    • sannealexandra skriver:

      Alltid, det löser sig! Tänk så mycket senaste åren som gått fel men som löst sig så bra ändå 🙂 kram och tack <3

  • Elin skriver:

    Vilket fantastiskt inlägg Sanne! Precis den boost jag själv behövde idag, tack för fin inspiration!

  • Sofia skriver:

    Så grymt bra skrivet!!!! Håller med dig till 100% och vårt tankesätt är så viktigt!! Fortsätt inspirera du är grym!!!

  • Sara skriver:

    Så himla bra skrivet!! Behövde verkligen läsa detta en dag som denna!

  • Annika skriver:

    Så himla bra skrivet Sanne! Bor också i New York med min fästman, har bott i USA i snart tio år och flyttade ifrån Sverige när jag var 18 för att studera. Älskar verkligen mitt liv här (speciellt nu när jag får dela det med mannen i mitt liv), samtidigt så går det inte att komma ifrån att jag saknar mkt från Sverige…. Önskar att man kunde få ha det bästa av båda världarna! Men, tror precis som du att allt går med rätt inställning, dock lätt att glömma bort många gånger, så tack för din reminder!!

    • sannealexandra skriver:

      TACK <3 Jag förstår.. Det är precis så, fördelarna nackdelarna... Som med allt annat här i livet. Stor kram! <3

  • linnéa skriver:

    ❤❤❤

  • Lovisa skriver:

    Hej!
    Så himla bra inlägg! Är så mysigt när du skriver långa texter:) jag brukar ibland ha svårt med att se allt positivt men blir mer inspirerad och peppad till ett positivt tänkande efter jag läser dina inlägg.
    kram

  • Cecilia skriver:

    Du verkar vara en sådan bra förebild!!! Älskar att du kan lägga upp bilder på ett osminkat ansikte och jag älskar att du pratar om insidan. Det är ju vad vi är för människor som är det viktigaste, inte hur vi ser ut! Jag följer bara 3 bloggar, du blir min 4:e. Hoppas på mycket positiv energi! Du är en av få människor som verkligen strålar inifrån och ut! Om du har Netflix rekommenderar jag dig att se Tony Robbins: I am not your guru! Kärlek till dig <3

    • sannealexandra skriver:

      TACK <3 vilken otroligt fin kommentar. Vad härlig du är som sprider så fin energi! Den ska jag se snarast. KRAM!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.