Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:59 | January 17, 2018

I see stars!

Jag har just avslutat ett session med min hälsocoach Filippa. Idag har vi gått igenom en massa spännande saker och jag håller verkligen på att göra en resa inombords just nu. Det är SÅ spännande med självutveckling!!

Vi pratade bland annat idag om irritation och ilska, vad det kommer från och ni vet väl att all irritation speglar dig själv? Oftast om du blir irriterad kommer det inte från just den stunden eller det ämnet utan det är gammalt bagage som gör att det bubblar upp känslor inom dig. Om jag tex känner irritation mot någon i en diskussion när vi inte tycker samma, då kan det vara för att det är JAG som tar det personligt, jag har något problem med det och om jag då “connect the dots” försöker vara sann och ärlig mot mig själv och reda ut var det kommer från i grunden så kan jag hitta svaret och agera annorlunda. Vi säger som jag och min pappa tex, vi diskuterar extremt sällan saker och har aldrig bråkat, vi är nästan alltid överens men om vi diskuterar något och jag känner irritation kan jag spegla det till mig själv och kanske inse att det som det handlar om egentligen är att jag tycker att min pappa alltid ska ha rätt, jag har sedan jag varit liten bestämt mig för att “pappa vet bäst, han är min förebild” och om vi då inte tycker likadant kanske jag blir sur över det, jag tar det personligt pga jag tycker att vi ska vara överens pga när jag var liten lagt min trygghet i hans händer och när jag då ska stå på egna ben och vi inte tycker likadant skakas min värld upp och ner och därifrån känner jag ilska eller irritation. Ni förstår? Det är superintressant. Så, all ilska kommer från sorg – långt tillbaka, det är inte just ilskan i stundens hätta som är relevant utan skulle du börja gräva där och känna efter, titta bakåt så skulle du kunna hitta svaret till ilskan. Likadant med irritation, om jag känner mig irriterad för att någon gör något så måste jag ta det till mig själv, jag kan ju bara observera vad folk gör, jag behöver inte engagera mig i andras liv på det sättet. Man kan finnas för andra och hjälpa till men man kan inte ansvara för andra. Och, tycker du att någon i din närhet gör fel säger vi, då kan du bemöta det på ett annat sätt än med irritation, med kärlek och respekt. Och likadant med den personen som du märker känner irritation mot dig, det behöver inte ha med dig att göra, det kan vara något som rotar sig djupt för den personen och som den själv har problem med.

Ja ni förstår. SUPERintressant samtal idag!! <3 Så glad över att ha börjat den här inre resan och att verkligen bli mer sann mot mig själv. Jag sa det idag, jag går inte hos Filippa för att jag har några särskilda problem, jag är i rätt bra balans i mitt liv och har inga större problem som skaver just nu utan det är mer att jag bara känner att jag vill bli mer medveten över vem jag är, varför jag är som jag är och försöka få bort alla blockeringar och rädslor jag har och lära mig leva ordentligt i nuet och må ännu lite bättre. Få ut ännu mer av mig själv! <3 Så spännande.

Nu ska jag och J åka och äta lunch sedan ska vi till min nya barnmorska. Så spännande och roligt. Jag har bytt barnmorska nu som jag nämnde tidigare men det kräver ett helt inlägg.

Och för alla er som undrar över min skjorta med stjärnor. Ni hittar den HÄR.

// I just ended a super interesting session with Filippa my life coach. We talked about anger and irritation, what it comes from and how we can handle it. It was so interesting. You know that when you feel irritation about someone you should always take it to yourself, why do you feel irritated about this person at this moment? Usually it’s not that discussion you’re having that are making you upset it’s something from the past and you can always take it to yourself and connect the dots. Let’s say for me. Me and my dad never get in to fights or discussions, we usually always agree with each other but let’s say that we have a discussion and it’s making me so frustrated that we do not agree, then I can try to connect the dots, where does this come from? The anger, when I really searched for the answer I realized that I’ve always thought that my dad is my superhero and he knows everything, that’s what I thought was the truth when I was younger and now, when we do not agree I feel scared when my rolemodel and my biggest safety don’t agree my world shakes up and down, do you understand? That’s the same with all kinds of anger and irritation you feel, you can always find a reason why you feel that way, it always comes from yourself. And, if you by any chance feel that people that you really care about is doing wrong, you can tell them that, with love and respect but we can’t take responsibility for others, and for that they think and believe in, we can’t take that personal. So interesting!

Now Im about to go and have lunch with J and then we are going to my new doctor, Ill tell you more about that later. Xo


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här