GRAVIDSTATUS VECKA 29

Min gravidstatus vecka 29 (29+0) Nu har 72.9 % passerat och det är 76 dagar kvar till bf.

Mående: Magen har blivit större och det känns att det blir mindre plats där i, sitter jag för länge så känner jag lillens fötter mot revbenen och måste sträcka på mig. Det ”värsta” är att han verkar stark så jag väntar på att tappa andan när han börjar sparka på ordentligt där. Annars var vek 29 den första gången jag var sjuk under min graviditet, jag var förkyld i ett par dagar och sov, åt, sov, åt lite till, tittade serier och drack vatten. Det hjälpte! Det var deppigt, trist, jag kände mig ensam och tyckte lite synd om mig själv men så fort jag var frisk igen insåg jag att det inte var synd om mig alls och att man ska vara glad så länge man har en tre dagars förkylning, tänk dom som inte ser ljuset? Det slog mig flera gånger när jag var sjuk, att inte veta att man ska bli bra igen. Så hemskt! Men graviditetsmässigt har jag mått bra, jag känner mig mer gravid och kroppen är tyngre. Går jag mer raskt känner jag av lite sammandragningar.

Cravings: Jag har inte varit så sugen på mat denna veckan utan mer sugen på godis och snacks vilket har resulterat i dålig energi. J sa åt mig i Toronto att sluta gå och småäta godis på hotellrummet eftersom jag då inte var sugen på mat sen. Han hade nog rätt, igår kväll var jag rätt trött och efter en middag med massa bra nyttigheter för kroppen var jag mycket piggare. Jag ska försöka tänka på det men eftersom jag inte är superhungrig för tillfället är jag mer sugen på smått….

Vikt och kropp: +7.5 kg

Hormoner: 
Hormonerna verkar vara i balans. Jag känner dock att allt som har med graviditeter och bebisar att göra gör mig väldigt känslig. J säger ofta när vi ska sova ”Nu ska vi youtuba” så vill han se på massa bebisrelaterade saker. Igår kväll kom vi in på en förlossningsvideo som träffade mig så sjukt mycket, jag grät som ett litet barn och tårarna rann bak till nacken när jag låg ner. Jag var helt täppt i nästan och rödgråten efter den viden haha! SÅ fint. Det var DENNA videon ihop med DENNA. Kan liksom inte förstå att vi om ca 8-12 veckor ska åka in där tillsammans.

 Och en ”bump-update” förstås. Jag har gått upp från 53 kg till 60 kg, det känns när jag ska vrida mig i sängen, magen är rätt tung för min lilla rygg.

2 reaktioner på “GRAVIDSTATUS VECKA 29”

  • Josefine skriver:

    Kan varmt rekommendera Margaux Dietz förlossningsvideo om ni inte sett den! Riktigt bra!

  • Jessica skriver:

    Hej sanne! Jag måste bara få säga hur glad jag blir när du säger i senaste avsnittet av playmakers att du ska bli en business mamma! Själv fortsatte jag mina studier även fast jag fick vårat andra barn, jag är nu färdig förskollärare och så glad över att jag fortsatte trots bebis! Allt går om man vill!! Lycka till med allt, kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.