Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:32 | February 28, 2018

34 weeks and sun is shining

Igår tog jag mig ut ur huset efter att bockat av så mycket måsten. Jag vaknade stressad med dålig energi men insåg snabbt att det berodde på att jag hade några saker att bocka av som gjorde mig stressad så att efter jag hade skjutsat J till arenan, han har åkt iväg till Florida nu ett par dagar på roadtrip så bestämde jag mig för att ta tjuren vid hornen och bara get shit done, vilket jag gjorde och så var det ur världen. Ibland är det bara att göra, särskilt när det är sådana tex mail man egentligen inte vill dra iväg… Ibland är det bara sådan terapi att ta itu med sådant som känns mindre bra.

Hur som helst, solen skiner här borta och det är ca + 10, jag får riktiga vårkänslor. Hoppas det håller i sig, det finns ju ingen härligare årstid än vår och sommar. Åkte till mitt favoritställe Fresh Catch och numera vet dom vad jag vill ha, en bowl med bamboo-ris, sjögrässallad, morötter, avokado, broccoli, kyckling, gurka, ingefärasås, chilimajonäs och rostad lök. SÅ god! Jag åt upp den och sedan fick jag sådana sammandragningar, jag hade bestämt mig för att träna Barre men jag åkte hem och åt mellis, sov i 1,5 timme, tog ett långt bad, lagade en fräsch middag och sedan läste jag ut min bok som Oprah skrivit, den heter “Ett vet jag säkert” och är en fantastisk bok, älskar den. Det kommer nog bli som boken “The Secret för mig” en handbok, en sådan man plockar upp ibland när man behöver påminnas.. <3

Det här är så sant. Det handlar ju om att ge din kropp det den  mår bra av, inte att äta nyttigt för att hålla sig smal, det är ju en bonus som hon skriver här att hålla sin vikt för hälsans skull men jag försöker verkligen vara snäll mot min kropp och vill verkligen ha bra energi. Jag får en kick av att äta bra, jag vet att jag gör det bästa för mig och min kropp och varje dag gör jag något som mitt framtida jag kan tacka mig för.

Mitt tips till alla er där ute är att addera nyttigheter, inte ta bort mat, lägg till. Jag försöker tex lägga till en massa näringsrik mat varje dag, om jag påminner mig det så får jag i mig mer av det bra och då gör det ju inget om det slinker ner onyttigheter också men det är större risk att jag inte är lika sötsugen om jag fått i mig massa bra, då håller man sig mätt längre. Jag förbjuder mig mig liksom inte från att äta något men sådana dagar som jag äter en massa skräp på så försöker jag bara få i mig det min kropp behöver också, så ta inte bort något från din kost direkt, fokusera på att lägga till.

Så sant, att ha dom bästa sakerna ger inte det bättre livet.. Alldeles för många blandar ihop lycka med materiella saker och pengar och framgång. Vissa lever hela livet utan att förstå detta, dom jobbar ihjäl sig och en dag när livet står på sin spets inser dom att det inte var det som skulle ha betytt något i slutändan. Väldigt många människor söker endast lycka i det yttre, dom tittar aldrig inåt eller känner inåt utan tror bara att “när jag har det där, då blir jag glad” Doesn’t work like that.

Många tror säkert som inte känner mig att jag älskar att handla nya saker, om ni skulle fråga mina 5 närmsta vänner så är jag verkligen ingen shopaholic, jag tycker det är kul att shoppa någon gång ibland och särskilt på semester men jag har verkligen inget superbehov av att ha nya saker, tvärtom! Jag är så tillfredsställd med annat och har jag ett par favoritjeans använder jag dom i 7 år om det är så, ärligt talat alltså! Dom gångerna jag funderar ovanligt mycket på tex en väska säger vi brukar jag ifrågasätta mig vad det kommer ifrån, habegäret och om det är något annat behov jag försöker fylla eller om jag rent av bara är svinsugen på att unna mig något extra fint efter hårt jobb tex. Jag säger inte att det är fel över huvud taget att gilla fina saker, jag hoppas bara att fler förstår att det inte fyller några tomrum utan du kommer hitta nya saker du vill ha strax efter, det blir en enorm jakt. Mycket vill ha mer! Likadant när jag börjar komma urbalans och hacka ner på mig själv eller börja irriterande tankar om andra människor, då försöker jag direkt lokalisera vad det är jag EGENTLIGEN är arg över.. när man är i balans ska man inte behöva så mycket saker.. och man ska heller inte behöva irritera sig på saker i sin omgivning.

“När vi köper det vi vill ha hoppas vi att få det liv vi önskar” Så intressant mening.

Och här har vi det bästa i hela boken. Word Oprah! <3

Jag somnade strax efter att jag läst ut boken och i morse ställde jag klockan tidigt. Gia, den läraren som också är gravid i samma vecka som mig undervisade i Clarence vilket är 30 minuter ifrån mig men jag såg det som en härlig grej, gå upp tidigt och åka dit och träffa henne. Det var ett GRYMT pass och jag kände mig riktigt stark! För er som inte vet vad Barre är så är det en blandning av pilates, balett, styrka, core och stretching. Jag som är gammal dansare tycker att Barre är den ultimata träningsformen, för mig är den i alla fall det. Core kanske låter konstigt att träna för mig just nu och jag tränar inte mina yttre magmuskler utan dom inre samt mitt bäcken för att kunna återhämta mig bra efter förlossningen. Jag försöker verkligen hålla igång in i det sista nu, min tränare är ju due en vecka innan mig så jag går så länge hon går haha. Om så vattnet ska gå i en klass.. haha. Det gjorde faktiskt min gamla barre-lärares, hur komiskt? Men mår man bra så är det inte farligt att träna, tvärtom, det är bra för dig!

Nu när jag haft en graviditet där jag mått bra hade jag mått pyton av att inte röra på mig på 9 nästan 10 månader, jag kan inte ens föreställa mig, för mig har träning varit en del av mitt liv sedan jag var 3 år utan att jag ens förstod det då. Att röra på mig är som en förlängd arm, jag bara måste få vara aktiv.  Jag lovar er att nu under graviditeten känner jag stor skillnad på om jag tränat, jag sover bättre när jag tränar, jag får mindre krämpor, jag får endorfiner och jag känner mig så mycket mer peppad på livet och inser att jag gör det bästa för mig just nu, förlossningen kan underlätta och återhämtningen liakså. För mig att ligga hemma och inte röra mig förknippar jag med att jag är sjuk och det mår jag så pyskiskt dåligt över. Jag vilar när jag känner för att vila men jag tränar när jag känner mig sugen på det! Så himla härligt. Tips till er gravida som inte mår dåligt – rör på er!! <3 Och för er som kämpar med illamående – håll ut, oftast försvinner det och om det gör det, försök då sakta men säkert röra lite på er, det kommer få er att må bättre. MEN – lyssna på kroppen, du vet vad du känner. För er soffpotatisar – get up there och för er prestationsprinsessor – ta det lugnt, du behöver inte tävla med någon eller något, vila om du behöver det.


2 kommentarer2 kommentarer om “34 weeks and sun is shining”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej Sanne,

    Tack för ett toppeninlägg. Jag behövde verkligen lite pepp och när du skriver sådana här inlägg lyckas du verkligen! :)<3 Kram

    Reply
  • <3

    Reply