Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:40 | February 28, 2018

Tuesday routine check, game night and WHAT should I pack in my hospital bag?!

Nu ska jag ta mig en dusch och åka till Maura min barnmorska. Jag har en vanlig rutinkontroll idag. Ikväll blir det middag och kika på matchen med vänner <3 Kan nog bli en tuff match! Buffalo möter Tampa. Jag är så avis på J som är i Florida.

Vi fruar i laget fick idag en inbjudan av ägarna till Buffalo Sabres att bli nedflugna till deras yacht och fira två tjejer i laget som ska gifta sig. Datumen? 24e Mars, dvs 2-3 veckor kvar till bf, så jag tror nog inte det. Och jag vet en här hemma som aldrig hade släppt iväg mig haha. Men det lät ju superkul, tjejerna kommer ju ha hur roligt som helst <3 Glad för deras skull! Jag tror helt ärligt inte att jag hade bidragit så mycket, höggravid och i en liten bebisbubbla, jag är ju inte superkul just nu alltså. Hade varit snyggt om jag hade åkt mer och fått värkar ute till havs haha!! Herregud. Denna inbjudan fick mig att tänka på att nästa år,  när jag fyller 30 kommer lille F vara typ 1,5 år då skulle jag vilja dra iväg ett gäng tjejkompisar och ha riktigt kul, typ Vegas!! Haha!! Nu ni. Är det normalt att man känner såhär i slutet av graviditeten? Att man ser fram emot en kväll med sina tjejer? Kände ni också så?! =) Jag har ju tagit det så enormt lugnt på senaste tiden så att skåla med sina tjejkompisar för livet och dansa lite ska bli kul när det sker nästa gång! Mina vänner i Sverige, ni kan väl hojta om ni vill med till Viva Las Vegas nästa år hahaha.

En annan fråga, VAD ska jag packa i min BB-väska??? Till mig, J och bebisen? Och – när ska jag packa den? Hit me!! <3


41 kommentarer41 kommentarer om “Tuesday routine check, game night and WHAT should I pack in my hospital bag?!”

  Något att äta under förlossningen. Höll på från 10 till 02 på natten och 04 fick jag äta. Hade alltså inte ätit på hela dagen???
  Men jag tycker nutte filten var det viktigaste.
  Men jag hade mest pyjamaser. Lätta och inte för kalla men inte för varma. Sen dom absolut bekvämaste kläderna. Hade mamma kläder typ 3 månader efter för mamma magen är oftas i vägen.?

  Reply

  När jag packade min bbväska tänkte jag på bara kläder till min son. När jag väl va på BB så hade jag önskat jag packat ner mer kläder för mig själv och ännu fler ombyten till honom då mycket blev nersmutsat av nyfödd-bajs. Sen behöver man inte ha överdrivet men mer sköna mysiga kläder till mig själv hade jag nog plockat ner.

  Reply

  I think you should bring the softest toiletpaper you can find! 😉 and some of your favourite snacks.

  Im in week 31, going til pack around week 35 i think.. 😀

  Good luck with everything!

  ??

  Reply

  Saker jag hade med mig som jag inte skulle velat vara utan var, snoddar, hårnålar (eller hårband), lipsyl, nässpray. Hade med mig massa colaburkar men de glömde Sebbe i bilen tråkigt nog. Hade behövt lite sockerkickar då allt de bjöd på där var ljummen nyponsoppa! Sen skulle jag nog ha packat med mig godis om jag gjorde om ?

  Men helt klart tyckte jag nässprayen, hårprylarna och lipsylet var viktigast. Sen kanske sköna kläder att ha efteråt 🙂

  Reply

  Hej!
  Jag fick barn för ett år sedan 🙂 jag födde i V.43 så hade Inter behövt packa så tidigt ? Men från V.36 tycktejag var skönt att ha den laddad.
  Här är mina bästa, och ärliga ?, tips!
  • Tofflor till er båda (!) skönt att gå omkring i ist för skor.
  • En lång kofta till dig…efter förlossningen kommer den stora blödningen och man går omkring med en gigantisk binda. Skönt tyckte jag att “dölja” med en lång kofta 🙂
  • en amningsbh (om du vill testa att amma) som är skön att sova i + amningsilägg om mjölken rinner till mycket…
  • Pyjamas till bebis. Bästa plagget på en nyfödd ?? Gärna en med dragkedja… många blöjbyten och då vill man inte stå med massa knappar mitt i natten?
  Stort lycka till med förlossningen!

  Reply

  You should pack:
  Toiletries,shampoo, feminine hygiene products,( -sanitary pads ) clothes for baby, going home outfits, charger for phone, iPod/iPhone/ iPad/ laptop , hair ties, hair brush , makeup, snacks , Gatorade, camera , bath robe/ house coat , extra underwear, swimsuit top , extra maternity bras, don’t forget the car seat!! Very important that’s pretty much all I can think of right now but that’s pretty much the essentials

  Reply

  Don’t forget comfy slippers for walking around the maternity ward.

  Reply

  Hoping for a smooth and quick delivery for you! I’d suggest warm socks, lip balm and cough drops! You might make some primal sounds, you might just get a sore throat from all the deep breathing. Cough drops are very underrated and not talked about 😀 And definitely lots of water! I was in labour for 11h, 10 of those I spent in the hospital and in hindsight I wish I had stayed home for a bit longer. But I had a great experience nonetheless. Cough drops and lots of water were my best pals. And socks or slippers.

  Reply

  Jag hade tofflor till både mig o min sambo de va guld , hade mysdressar o även min sambo hade med sig sköna kläder tandborste osv, lite god dricka (kolsyrat vatten ) hade jag o lite som du kan äta ngt som du gillar såklart :), till bebis hade jag en mysig go filt ,en mjuk mössa ,sockar ,hans lilla mjukis kanin och pyjamas med dragkedja , blev mycket byta blöjor så det var så smidigt 🙂

  Reply

  Kräkshanddukar att lägga på axeln. Säljs i tiopack på IKEAs barnavdelning. Suveräna för att slippa lukta bebiskräks efter rapningen. Vi köpte flera förpackningar för att det alltid skulle finnas rena.

  Reply

  Till bebisen: Snuttefilt och kläder för hemfärd. När vi var på BB hade vi vår son endast i blöja och filt. Var mysigt att ligga hud mot hud 🙂 Så han fick kläder på sig först när vi skulle åka hem.
  Mycket snacks och bekväma kläder och tofflor till dig och din man. Jag åt ingenting under förlossningen pga den gick så fort, men åt upp allt dagarna efter haha.
  Halstabletter och nässpray var ett måste för mig – Blev såå torr i halsen och täppt i näsan av lustgasen!
  Kanske TMI men rekommenderar även att ha med något laxermedel som du kan dricka efteråt hehe..
  Och tycker helt klart du ska packa väskan så snart som möjligt! Även om majoriteten av förstföderskor går över tiden så har du, precis som jag hade, en hel del sammandragningar/förvärkar och vår son kom fyra veckor tidigt i raketfart. Fanns absolut ingen tid att börja plocka med grejer när det drog igång för mig haha 😛 Men det där är såklart olika, men heller vara förberedd i god tid 🙂

  Reply

  Läppbalsam!! Blev så sjuuukt torr om läpparna av lustgasen. Och sen balsam eller hårinpackning.. hade världens tovigaste hår efteråt av någon anledning

  Reply

  Packade väskan i v.36 men hade planerat KS pga tidigare skador på bäckenet i v.39:) vår son blev 1 månad i måndags.

  Det vi faktiskt avlande till honom var någon enstaka pyjamas, ett sett att åka hem i, en filt, mössa och babyskyddet. Annars låg han alltid på mig hud mot hud.

  Jag använde bara ett mjukis sett och sen något skönt att åka hem i. Schampo och balsam, hårborste, hårsnoddar, läppsyl, tofflor, morgonrock, tandborste/tandkräm, oparfymerad deo och kräm. Telefon/dator + laddare. Amningsinlägg, amningsbh + linnen om du ska amma. Sköna underkläder. Packade så mkt mer men använde inte i närheten av allt..

  Men snacks och något gott att dricka är guld till er båda!! Jag låg kvar 5 dygn tyvärr pga tråkiga saker som hände.

  Min sambo hade hygienartiklar, sköna kläder, underkläder, tofflor och något att roa sig med (vi hade tex kortlek och en målarbok med). Vi båda hade även egen kudde med:)

  Reply

  Födde 2,5 vecka innan beräknat, hade inte packat BB-väska när det var dags då jag trodde jag skulle gå över tiden!
  Packa massa bindor till dig, Stora och mjuka! Din killes kalsonger att ha ovanpå, magiskt! Kanske ett par av hans stora mjukisar med! ??

  Massa mer-flaskor med sugrör, drack nog 15 stycken som min kille matade mig med! 🙂

  2 pyjamaser till lillen och ytterkläder till honom! Babyskyddet redo i bilen!

  Födde för två månader sedan! du kommer vara på stolt över dig själv efter!

  LYcka till, du klarar detta galant ???

  Reply

  Depends underwear=way more comfortable than the mesh panties over the gigantic pad/s you’ll get and less worries about bleeding thru, I wrote these weeks with the post partum bleeding when I was out they’re amazing! Pillows for both of you, we brought blankets even, sound machine if you have one.

  And take as much as you can when you leave, pads, diapers, ask them what all you’ll bring home.

  Reply

  Fick barn i v.36+5 och hade inte packat någon väska.
  Vi klara oss bra utan den? men hade nära till sjukhuset så efteråt kunde sambon åka hem och hämta.
  Men fokusera isf på sköna kläder till dig själv.
  Stressa inte upp dig över den där väskan☺️

  Reply

  Du kan absolut börja packa redan nu så du inte slipper stressa när de är dags, bara hygienartiklar som kan läggas ner i sista minuten typ. Eftersom detta blev min 3e förlossning (tös född på juldagen -17 )? så kände ja att man behöver egentligen inte överdriva sin packning eftersom du komma vara så inni i en bubbla å inte tänka så mkt på allt runt om. många bra saker ha redan nämts av andra men allt bero ju lite på hur länge man behöver vara kvar. Ja ha varit där 3dagar,2dagar och nu sist bara 15 timmar sen åkte vi hem. å inte känt att ja saknat nått. tog bland annat kudden, hoddie/mjukisbyxor/underkläder till mig själv. sen 3 ombyten till bebisen ,mössa till lillen så h*n håller värmen och en filt. Stort lycka till när de är dags, så fantastisk upplevelse trots att de gör lite ont ?

  Reply

  Nu har jag själv inga barn ännu, men när min syster gjorde det så var hon verkligen som mest tacksam över mjuka och icke åtsittande kläder till sig själv att ha efteråt, amningsbh och linnen, riktigt mjukt toapapper, läppbalsam, hårsnoddar, tjocka bindor då man blöder oväntat mycket efteråt, och så lite att dricka/äta. Tänk också på att ha “neutrala” hygienartiklar utan massa parfym. det viktigaste är nog egentligen tandborste, deo och ansiktsvården.
  Till mini hade hon pyamas, mössa, snuttis (tips är att sova med filten veckorna innan så den har er doft) och gosig overall att åka hem i (och så klart babyskyddet i bilen).
  Och OBS! Fulladdad kamera och laddare också så klart! (samt mobilladdare). Ååå så pepp för er skull nu! <3

  Reply

  Where is your yellow sweater from? ?

  Sorry my bad English, but here some tips for you to bring at the hostpitale:
  For you:
  1. Chill clothes
  2. Health card, with your blodtype etc
  3. Phone and battery
  4. Shoes for inside wear
  5. Underwear! I know many people who forgot this ?
  6. Your personal makeup/hygiene stuff
  7. Money and maybe some food you like

  For the baby:
  1. Body, hygiene stuff and diaper
  2. A nice set of clothes that you want the baby to wear when you are going home
  3. Blanket
  4. Car seat

  I’m sure that it is so much more you can bring. You maybe should have the bag ready soon, you never know when the baby starts getting impatient. Good luck ❤️

  Reply

  Vattenflaska med sportkork och/eller sugrör så att du kan dricka även om du ligger ner! Lycka till, ni har nåt magiskt framför er♡

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här