Gravidstatus vecka 34 med sammandragningar mest hela tiden

Min gravidstatus vecka 34 (33+6) Nu har 85 % passerat och det är 42 dagar kvar till bf.

Mående: Jag har mått bra förutom att jag idag har en svindålig graviddag och nätterna för tillfället är en pärs. I natt sov jag för första gången på hela veckan rätt bra. Jag vaknar var annan var tredje timme av att jag behöver vända på mig, får kramp någonstans, i magen eller i ryggen eller någon annan nerv. Min doula säger att det är för att kroppen gör sig redo, jag ska mentalt vara redo för att vara uppe och amma. Jag kan se att det är så för jag vaknar och är rätt pigg! I och med dålig sömn har jag haft lite dippar i min energi och behövt napa lite. Annars så har jag haft sammandragningar precis hela veckan från jag vaknar till jag somnar i princip.. Det krampar och krampar och magen är STENHÅRD nästan 24 timmar om dygnet. Kroppen övar inför förlossning, vissa känner inte sammandragningar på detta sättet men jag gör det då hela tiden och blir rätt trött av det, jag blir utmattad av att det krampar och spänner. Lillen lever också rövare, jag tror det blir ett aktivt barn alltså.

Cravings: Sött! Jag letar efter massa gotte men hittar inget här hemma som är så intressant… Jag har också haft lite cravings på kolhyderater denna veckan, om jag får inte en sallad med bröd till är jag mer ute efter brödet än salladen. Hehe. Gjorde en krämig pasta igår, den satt fint.

Vikt och kropp: + 9 kg

Hormoner: Idag kände jag mig lite moody, jag kände mig tung och ville helst bara dra täcket över huvudet men det försvann. Känner mig dock typ lite ängslig och vill bara när han kommer haha. Tycker allt känns rätt meningslöst idag och tycker att graviditeten känns onödigt lång. Näe, mina hormoner idag är då inte att hylla. Skulle vilja gråta lite, hela magen är upptryckt så jag knappt kan andas och jag kan inte böja mig ner, sådana grejer som när jag inte har en sådan här dålig dag känns jobbigt alls, mer mysigt.. Idag? Inte mysigt. Jag förstår dom tjejer nu som har sådana här gravidhormoner som spökar mest hela tiden, då är inte graviditeten en enda stor härlig tid som det 98 % av tiden varit för mig hittills.

Övrigt: Jag hade här om natten en riktig värk! Jag är säker på det. Bara en som försvann. Jag vaknade av att jag fick sådan SJUK smärta i magen, det var en riktig käftsmäll och jag fick inte luft, den varade i några sekunder sedan försvann den och kom inte mer. Helt galet. Kroppen övar verkligen som tusan hela tiden. Om jag tar ett bad och dricker vatten hjälper det alltid… en dag kommer det ju inte hjälpa och då kanske det börjar närma sig, who knows? Jag kanske ska börja bada på kvällarna för det gjorde jag igår och jag sov bättre.

Jag har börjat försöka hitta samband med mycket sammandragningar och tidiga förlossningar men det går sådär. Jag tror jag hoppas lite väl på att han skulle komma någon vecka tidigt men så kommer jag sitta där efter due date alldeles besviken….. Haha. Jag bara känner hur han jobbar där i, känns verkligen inte som han skulle vilja vara kvar så länge han är ju helt tokig och verkar ha det bökigt där i? Men som sagt, förstföderskor föder ofta sent och det är ofta ganska ärftligt säger min barnmorska så du ska titta på om din mamma födde tidigt eller sent. Jag var 3 dagar tidig och J kom dagen efter 01.00 på sin due date så han var en timme timme sen så vi får se när vår lille gubbe kommer.

Jag börjar känna mig otålig och ivrig. Jag vill bara att tiden ska gå nu!! Jag börjar känna mig redo nu alltså, jag tycker vi kan snabbspola lite nu, jag bara hör om alla andras planer och jag vet för mig blir det en väntan nu, jag kommer inte kunna haka på allt som tjejerna i laget ska göra tyvärr, inte när det inte är här i stan så i alla fall. Jag tycker att alla mammor säger att ”njut av sista tiden nu, hade jag kunnat säga något till mig sista veckorna var det att njuta, gå på date nights, sov ut och ha det bra ni två” Jag börjar tro att man känner så för att det är så fasansfullt svårt att njuta sista tiden? Hur skulle man inte kunna känna en enorm längtan, spänning och pepp sista tiden? Jag har jättesvårt att leva i nuet just nu! Någon annan som känner igen sig? Jag tycker att just 34 känns som man varit gravid i en evighet samtidigt som dom sista fem veckorna känns som en livstid.

Här har vi basketbollen. Den stenhårda kulan…

10 reaktioner på “Gravidstatus vecka 34 med sammandragningar mest hela tiden”

  • Hang in there! Jag förstår att man borde känns sig redo när det är så kort tid kvar som du har. 🙂
    Det är väldigt roligt att följa din graviditet. Imorgon går jag in i v22 (mitt första barn) och v21 är första veckan som jag verkligen har känt mig gravid och har nu börjat känna av den lille bebisen där inne. Det är så häftigt. Du ligger ju långt före mig i gravidteten, men det känns som att jag har varit gravid huuur länge som helst och då har jag halva tiden kvar.. haha..

    • sannealexandra skriver:

      Jaaaaa.. det är ju så. När man nått vek 35 känns det som det tar en evighet känner jag just nu. Men, det är nog så det ska vara. Man ska nog bli riktigt trött på det och vilja ha ut den lille 🙂 Kram och grattis, hoppas du får må bra hela vägen!! <3

  • Josefine skriver:

    Oj, vad jag minns längtan och spänningen. Minns hur otålig jag var, och varje dag var en pina. Rena träningspasset att städa igen hemmet och ingenting var speciellt roligt att göra tillslut.
    Hur man egentligen försöker njuta av sista tiden är ju upp till var och en. Men sånt jag skulle göra med ish en månad kvar är gå på bio, avnjuta måltider i lugn och ro (för det blir både kalla och sena luncher sen, oftast), köpa hem saker som bara är jobbiga att köpa och som man inte alls vill tänka på första tiden (tvättmedel, toapapper, disktabletter osv….) och nörda serier!! Äsch, tillåt dig själv att lyxa till det, bada och sova lite på dagen.
    Längtan är brutal, men det är BARA 1-2 månader kvar, sen är han med er resten av era liv!
    Kram

  • Maria skriver:

    Eftersom att man räknar fullgångna veckor så kommer du nog bli besviken om du tänker 5 veckor istället för 6veckor som det är tills 40 veckor har gått!!!
    Så får vi ju hoppas att du inte går över tiden också såklart! ?

  • Hanna skriver:

    Kämpa på Sanne 🙂 Kan lugna dig med att det kändes som att min yngsta (nu 9 månader) gjorde kullerbyttor HELA TIDEN i magen och jag tänkte att det här blir kul när hon kommer ut..haha. Men hon har varit världens snällaste och lugnaste bebis och sov typ hela tiden när hon kom ut ?

    Mot värken som jag också erfarat kan jag verkligen rekomendera att bada innan läggdags, det hjälpte för mig. Sen en värmekudde är bra, fick låna en man kunde ”knyta fast” och den var super!

    Såå kul att se när han kommer sen 🙂

    • sannealexandra skriver:

      Gud vad skönt 😀 Han kanske bara rör sig lite när han sover, han har ju inte så mycket space känns det som haha. Jag testade bade nu både igår och idag och det var sååå skönt och hjälpte massor. Jag måste kolla på en vetekudde. KRAM!

  • Kejtis skriver:

    Ja fy fasen vad mentalt det var de sista veckorna. Jag sov knappt något sista två veckorna pga alla förvärkar. Var uppe varje natt och värmde på vetepåsen i micron och hade över ländryggen (tips om du inte redan testat det ??). Var hela tiden inställd på att jag skulle gå två veckor över, eftersom de flesta förstföderskor gör det (eller åtminstone ett par dagar ?). Min mamma gick över 14 resp 10 dagar, min syster gick över 16 dagar. Jag födde fyra veckor tidigare. Enda skillnaden mellan våra graviditeter: jag hade sjuuukt mycket sammandragningar. Så det KAN finnas chans att er lilla kille kommer tidigare ? Men helt klart lättare att vara inställd på att man ska gå över ?? Hur ser man på igångsättning i USA? Är det ca bf+14 dagar som i Sverige?

    • sannealexandra skriver:

      Jag har också massa förvärkar… Eller då och då men sammadragningar typ hela dagarna. Man blir trött alltså! Det måste jag prova! Har inte provat det än. Gud vad spännande, det kanske kan vara ett tecken då!! HOPPAS hehe 🙂 Jag har ju en känsla av att han kommer tidigt men vill inte bli besviken haha, men en känsla är en känsla! Ja precis vissa doktorer sätter igång i vek 41 min doktor väntar till 42 så provar dom ALLT mer naturligt innan dom kör igångsättning. KRAM!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.