Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:47 | March 13, 2018

MORNING! Doing a birthclass today and meeting with our doula.

Morning! Såhär såg min frukost ut i morse. Jag äter i vanliga fall alltid ägg till frukost men har inte kunnat göra det under graviditeten, har inte tyckt det varit gott alls. Eller, gott kanske men jag gillar inte att tillaga det.. haha. Den där gulan gör mig lite njae… Så jag har mest ätit gröt men idag kom suget tillbaka (sanning – min goda mjölk var slut)

Nu har jag gått igenom jobb och fixat lite. Nu ska jag ta en dusch och städa i ordning lite här. Efter lunch kommer det hit en tjej som ska ha en Birthclass med oss och det slutade med att hon slog ihop sig med min doula Rebecca, dom känner varandra och tänkte att dom inte behövde gå igenom vissa grejer två gånger så det ska bli sjukt spännande idag. Vi hade alltså bokat upp oss på en birthclass med Pauline och så hade vi också en inplanerad träff med Rebecca och efter att dom insåg att vissa av grejerna dom kommer gå igenom är rätt lika så slog dom ihop sig. Rebecca ska ju mest fokusera på att få veta våra förväntningar och vad för typ av förlossning jag vill ha samt gå igenom hur vi kan ta oss igenom så mycket förvärkar hemma som möjligt och hur J kan hjälpa till för att lindra smärt. Pauline som kommer håller i birth classes och det är vad jag antar fokus på allt från andning till amning och hur första tiden med bebis är. Det ska bli roligt i alla fall, vi är taggade! Det vi inte hinner gå igenom idag ska Pauline kommer hit och ta med oss på fredag.

Jag är nog en sån som mår bättre av att samla på mig massa information, det ger mig något lugn att veta hur kroppen fungerar, hur alla faser ser ut, det motiverar mig att ta mig igenom smärtan om jag vet vad det är som händer och varför det gör ont. Hur var ni? Ville ni helst veta så lite som möjligt och bara föda när det var dags eller gillar ni också att samla på er massa information? =)

Lovar att berätta mer om dagen sen. Jag kommer säkert få en massa super-tips!


18 kommentarer18 kommentarer om “MORNING! Doing a birthclass today and meeting with our doula.”

  Åh vad spännande.
  Jag var precis likadan, jag läste förlossningsberättelser hela tiden och gick på förlossningskurs. Tyckte det var sjukt spännande hur andra upplevt det, och även hur det “ska” vara och hur det kan gå om det inte går som tänkt.
  Jag förväntade mig inte så mycket inför min förlossning (mer än att det skulle göra ont, haha), och vad fantastiskt det blev!
  Jag var även likadan som du och ville klara så mycket som jag kunde hemma, vilket gick förvånansvärt bra med min sambo vid sidan. Han fick nästan tvinga mig till förlossningen för jag inte kände mig 100% redo att åka in, men vi åkte in och jag var öppen 6cm. Sån fantastisk upplevelse och det häftigaste som någonsin hänt och troligen kommer hända!

  Reply

  Gud vad härligt att höra <3 vad kul att du delar med mig. Jag är SÅ peppad nu och bara längtar!! Även fast jag förstår att jag tror att jag kommer dö i perioder hehe. Kram!!!!

  Reply

  Hej! Jag var en av de lyckliga som hann köpa din gröna jacka nu på nylanseringen men har lite trubbel. Jag är nämligen 10 gånger av 10 en small i kläder och jackor så det var ingen tvekan om storlek när jag beställde. Dessvärre insåg jag när den kom hem att jackan är liten i storleken, framförallt i ärmarna. Den liksom stramar rejält i armvecken även då jag har en tröja med korta ärmar under. Det var så himla fint när du hade en hoodie under som i din youtube-video men så kommer jag dessvärre inte kunna ha. Jag hade gärna bytt till en medium men dom sålde ju slut supersnabbt :). Nu funderar jag på om jag typ ska försöka tappa några kilon så att jag får smalare armar bara för att kunna använda jackan haha.. Så mycket gillar jag den. Men jag undrar egentligen om jackan helt enkelt är lite liten i storleken eller om jag had otur med just den jackan jag fick hem tror du? Är som sagt aldrig annars en medium så det är därför jag blev så ledsen.

  Och eftersom jag älskar jackan så mycket så kommer jag beställa den i blå eller grå också när dom kommer in, och då undrar jag om dom kommer vara samma storlekar? För då kan jag ju beställa M på den 🙂

  Reply

  Hej Louise 🙂 Sorry för sent svar, nästa gång så kan du prova kundtjänst, där jobbar dom aktivt med att svara på frågor om shopen. Jag hade misssat din fråga här! Förlåt! Jag är supersnabb på mail och instagram och här i kommentarsfältet kör jag bara ett race ibland, ska bli bättre på det helt klart!! Jag upplever den inte liten. Jag har storlek XS i min och tycker den är “normal” så det är nog bara hur man upplever den, olika kroppsformer upplever den säkert olika! Det kommer vara samma strl nästa gång så prova en M då!! Så kan du jämföra! KRAM!!! <3

  Reply

  Ingen fara, så länge jag hann få svar innan nya jackorna släpps är jag nöjd haha 😀 Hade på mig jackan hemma idag och tvingade in en hoodie under, upplever att den töjde sig lite i ärmarna då så det kan nog bli bra det här 😀 Älskar älskar älskar jackan. Och allt annat jag har från din design också! Får ofta mycket komplimanger när jag bär dina plagg. Så kul att följa och se vad du kommer designa i framtiden 🙂

  Reply

  Om du gillar att veta så mycket som möjligt då skulle du säkert älska förlossningspodden. Fullkomligt slukade alla avsnitt när jag var gravid förra året. Superfina, roliga och ärliga berättelser om alla typer av förlossningar och graviditeter.

  Reply

  Jag har lyssnat en del men ska nog bocka av några fler avsnitt haha 🙂 kan grotta hur mycket som helst!! KRAM!

  Reply

  Hej 🙂 Spännande att det snart är dags, jag har en 2,5måmaders pojke och födde v. 37+6. Jag läste inte något, googlade inte något eller frågade någon trots många av mina vänner fått barn. Jag vågade inte veta helt enkelt. Jag tror inte det finna rätt eller fel utan man gör det man mår bra av 🙂 Jag tog morfinsprutor i låret, det mycket jag var en magisk smärtlindring 🙂 Lycka till, när han är ute kommer du känna dig som en coolaste kvinnan på horden <3

  Reply

  Gud vad spännande 🙂 Det går ju ändå!! Du är ett levande bevis! Härligt. Jag längtar nu!! KRAM!

  Reply

  Jag tyckte nog inte det var någon större mening med en massa information om faser hit och dit, för man har ingen aning om hur ens egen förlossning kommer bli. Vad hade det hjälpt att veta så mkt om alla faser om en “normal” förlossning när det blev akutsnitt liksom. Blev ju en hel del faser jag inte gick igenom och fick vara med om något helt annat. Bättre att inte “veta” så himla mycket och gå o förvänta sig att det ska gå till enligt skolboken. Det kan gå hur som helst.

  Reply

  Nej det är ju så olika 🙂 Jag känner att gärna kontrollerar det jag kan och samlar på mig så mycket info som möjligt och går det inte som jag tänkt mig så gör det inte det men då har jag i alla fall kunskapen och informationen ifall det skulle gå som jag önskar vilket kanske gör upplevelsen bättre!! 🙂 Kram!

  Reply

  Kan inte du svara på min kommentar också här ovanför ? Går in och kollar hela tiden om du svarat så såg jag att du svarat på denna kommentar men inte min haha.. svara gärna så jag vet hur det ligger till med storleken 🙂

  Reply

  Hej Sanne! Håller med Louise här angående varför du bara svarar på vissa kommentarer men inte på andra? Jag gillar verkligen dig och din blogg och har följt dig i många år men en sak som “drar ner” din blogg är just att du i princip aldrig svarar på frågor/kommentarer. Jag vet väldigt många bloggare som får betydligt fler kommentarer på varje inlägg än vad du får men som ändå tar sig tiden att svara på alla. Man går ju in här och kollar hela tiden om man fått svar och när man inte får det känns det väldigt otrevligt, bara så du vet.

  Reply

  Hej 🙂 Sorry! Jag brukar köra ett ryck ibland där jag går igenom alla kommentarer, jag är så himla aktiv på min instagram och svarar på varenda direktmeddelande där och här brukar jag göra ett ryck lite då och då. Jag får så mycket mer mail + diretkemeddelanden på instagram så där brukar jag gå igenom varje kväll och här brukar det gå ngn vecka innan jag tar ett race! Ska bli bättre på det. kram!

  Hej! Jag var exakt likadan, läste på om allt och kände också att jag då hade kontroll över situationen. Detta gjorde att jag aldrig blev rädd för smärtan eller för det så som skulle ske eftersom jag var förberedd. ?
  Vad äter du för vitaminer till frukosten, när du är gravid men också när du inte är det? stor kram och lycka till!

  Reply

  🙂 Känner igen det. Vad coolt, hoppas jag får en bra upplevelse och att jag känner att all research har gjort gott. Om inte så har jag ju iaf lärt mig en hel del och kanske kan hjälpa andra!! Jag äter en multivitamin för gravida, en d vitamin, en probiotic tablett, en omega 3 och en magnesium! KRAM!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här