Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:01 | May 26, 2018

Answers part III (of 4)

Madeleine
Frans är ju bara för söt! Jag undrar var hans leopard body kommer ifrån, så fin. Och vad hade ni mer för namnförslag förutom Frans? Har du några favoritnamn? Kram

Heej Madeleine!
Den kommer från Lindex. Så gullig och kommer från min farmor! Vi hade inga som vi var helt 100 på mer än Frans faktiskt. Vi har några vi verkligen gillar men dom sparar vi för oss själva, finns ju risk för att det blir fler killar med tanke på statistiken i J’s familj haha. Kram

Ylva
Vill så gärna ha New Yorktips! Typ restauranger, härliga barer, butiker etc <3

Hej Ylva!
Åh såklart! Här kommer tips. SÅ avis ifall du ska dit snart!! NY på våren. DRÖM <3

Frukost:
Sarabeth’s i Tribeca eller på Upper East Side
Two Hands – trendigt australienskt
Dudleys – lower east, min absoluta favorit!! så soft.
Buvette. Annan favorit! Allting på menyn är gott. Missa inte nutella crepsen!42 Grove street
Bluestone lane – Grymt!!!
Maison Kayser, finns ett flertal i NYC.
 

Nedan är Bluestone Lane.

Lunch:
NoMo Soho – bra vibe om man vill ha det lite “finare” sjukt bra mat
Rosemary’s missa inte ta in carbonara och deras brysselkål
Rubys Café. Här finns allt, sallader, mackor, pasta, juicer,vin, kaffe. SÅ gott! 219 Mulberry St – favorit!
Bucthers Daughter. Bra för brunch & lunch. Goda avocadomackor & smoothies. Gillade deras variant av Ceasar Sallad. 19 Kenmare St
Bubbys. Min favorit är den i Meatpacking. 73 Gansevoort street – lika bra för brunch och lunch!! Ta in deras pannkakor med nutella!
Two Hands. Missa inte deras macka med avocado, be om ett ägg på. Yum! 164 mott street
Balthazar – franskt mysigt! Ligger mitt i Soho
ABC Kitchen, allt är organiskt och så gott. 35 E 18th St
The Standard Grill för skönt häng. Missa inte burgaren! 848 Washington Street
By Chloe. veganskt! 185 Bleecker street
Digg inn – Bra lunchställe, nyttigt fräscht superpoppis!

Five leaves i Williamsburg

 

Lunch på Rubys, riktigt soft ställe

Middagställen:
Gemma Hotel – trendigt, romantiskt, italienskt
Vandal – Street food från hela världen, grymt! Bra drinkar en våning ner på deras bar / klubb / lounge
Chinese tuxedo – hippt, rätt högljutt men sjukt gott i China town
Piccola cucina spring st – lilla italienaren vi gillar! Ta den på Prince street
Tacombi – sjukt soft tacoställe (går ej att boka men så värt) ta den i West Village – ÄLSKAR!
Aria i West Village – italienskt supermys
Abc Cucina – ABC kitchens backficka, cool “spansk” tapas
STK – sjukt bra steakhouse! Ta den i downtown
TAO downtown – sushi och bra vibe
Catch – skönt häng och god asian fusion, liten rooftop ovan man kan dricka drinkar på
Buddakan. Ligger också i Meatpacking. Missa inte black cod eller anka. Grymma drinkar! 75 9th Ave
Balthazar. Franskt med härlig stämning! Här tar jag oftast kött, pommes och bearnaisesås. 80 Spring St
Nomo Soho – skön vibe, bra mat och fint hotell, se bild nedan!

Rooftops:

Le Bain på The Standard, bra vy!
Brass monkey men ingen liksom rooftop me värsta utsikten men riktigt nice!
Wythe hotel i Brooklyn
Press lounge
Mr Purple
Refinery
Barer:
Brass Monkey
Beergarden kan vara soft, sitta och dricka öl och så brukar dom ha massa roliga grejer att göra där så som pingis och andra saker man kan underhålla sig med
Employees only
The Blonde
Acme
Hidden bar, Bathube Gin. Ser ut som du ska köpa kaffe men så är det en sk “hidden bar” ligger i MeatpackingKlubbar:
The Box
1 oak
Catch rooftop
Pauls baby grand

Acme
Jane Hotel

Shopping:
Gå längst Broadway, där finns alla vanliga butiker så som Zara, H&M, Footlocker, Victoria Secret. Sonkan – missa inte Suits & Supply i Soho. Emelie – missa inte Club Monaco den är grym i NYC
Chelsea Market. Strosa här inne bland alla roliga butiker och avsluta med en lunch på någon av alla restauranger här inne. Missa inte butiken längst in till vänster där massa olika små butiker ställer ut. Perfekt ställe att shoppa smycken på!
Fifth Ave. Här kan du strosa bland alla exklusiva märken.

Brookfield Plaza i Downtown
Fynda på Century 21 men då behöver du ha tid och röja ordentligt

Saker jag inte tycker ni får missa!
En afternoon tea på Bergdorf Goodman, så fancy och kul! Kanske mer när det är dåligt väder?

Strosa från West Village hela vägen till Soho och knata runt Spring st, Prince st.. SÅ mysigt.
Central Park. Strosa här en dag och avsluta med en lunch på Boathouse eller ha en picknick, vid Columbus Circle ligger det en Whole Foods, perfekt att ta med!
Gå på en show på Broadway. Jag rekommenderar Lejonkungen och Jersey Boys.
Åk helikopter över Manhattan! Ni kan göra det för ca 110 dollar så det går att hitta bra priser, kul att se staden ovanifrån! Åk ner till Downtown och gå upp, igenom Tribeca, Soho, Meatpacking…
Gå över Brooklyn Bridge, avsluta med lunch eller middag på River Café
Spana in om det är någon konsert att gå och se, mycket artister kommer ju till NY.
Om du gillar att shoppa, googla på Sample Sale NYC innan du åker och se ifall ditt favoritmärke ska ha sample sale. Det går att göra galna fynd!
Gå längs High Line och sug in staden!
Ät en burgare på Shake Shack, detta får du inte missa!
Gå till Eataly (matmarknad) ta en charkbricka och dela på och njut av stället. Ta charkbrickan på deras rooftop!
Gatorna i West Village <3

Katarina
Kul med lite frågestund!
Om du blev tillfrågad att vara med i Lets dance framöver, hade du sagt ja eller nej? ?
Och så har jag lite funderingar kring barnvagnar! Jag plussade för några veckor sedan och tycker att det är så mysigt att ligga och kika runt efter vagnar och allt sånt nu. Vi kommer att avvakta med köp ett tag till såklart, men vill gärna få en uppfattning om olika för/nackdelar med olika märken och modeller. Tyckte ni att det var svårt att välja? Hade ni några andra favoriter än Fox? Och hur tycker du att det är ta sig runt i stan med en vagn rent allmänt? Tack som alltid för en sån himla härlig blogg!!

Heej!
ÅH ja, lätt!! Alla dagar i veckan hade jag sagt ja. Vad kul!! Vi har en Bugaboo Fox som jag älskar, jag är ambassadör för Bugaboo och tycker deras vagnar är super. Jag är inte något proffs på barnvagnar men vi är nöjda med vår, supersmidig, lätt att fälla ihop, lätt att köra och bra förvaringsmöjligheter. Frans älskar den! KRAM!

Sara
Vilken skötväska har du?
Vilka inköp gjorde ni till Frans innan han föddes? Något som ett extra bra köp såhär i efterhand? Något som varit onödigt?
Hur många klädesplagg köpte ni i varje storlek?
Vad hade du i din/eran BB-väska?
Vad tänker du om push-presenter? Har du fått någon push-present? Visa fler bilder från er lägenhet!
Berätta mer hur det gick till när det blev klart att ni skulle stanna i Sverige.

Hej Sara!
-Vi har Bugaboo Organizer som vi har hängt på vagnen, liten och smidig. Jag lägger den ibland i en större väska, tex min Goyard som rymmer mycket men jag har kommit på att jag gillar mindre skötväskor så kan jag lägga ner allt det som behövs där så kan jag bära en väska själv också så slipper jag bära på två stora!
-Vi köpte inte så jättemycket, vi köpte mest små plagg, det han skulle kunna ha när han precis kom och som störst plagg från 1-3 månader, jag tänkte att jag kunde shoppa mer åt honom när han fanns här hos oss. De flesta kläderna har vi faktiskt fått så jag har inte köpt så mycket ännu!! Första barnbarnet på mina föräldrars sida haha <3
– Jag ska göra ett inlägg om min BB-väska i helgen!
– Jag ville inte ha någon, jag har skojat med Jacob om det men sa faktiskt till honom innan Frans kom att jag inte ville han något utan att jag ville gå och handla träningskläder när magen var borta isåfall och det gjorde vi i Usa, jag kände att det var sådant jag skulle glida runt i en del, jag älskar ju sköna tights!
– Det kommer mycket inlägg om inredning, jag har beställt en del möbler så jag ska visa er allt eftersom nu när vi kommer i ordning <3 KRAM!

Effie
Hi Sanne,
Thanks for the Q&A. Frans is the cutest I love all your stories with him ! I have been following your entire pregnancy as I am also expecting a baby boy who is not in a rush at all, still waiting…
I was wondering which top tip you would like to share with me who is about to become mom of a little boy in a few days ?And any tip about getting back in shape. I guess breastfeeding help but it seems you even lost more than before the pregnancy, it’s crazy. Also I wanted to know if you still use the Lancôme facetan?And last question: will frans go to kindergarten when he is a few months old ? Thank you I am looking forward to your answer and actually hoping I will meet you in person some day!
Lots of love xxx Effie

Hi Effie! Thanks sweetie, Im in love with him <3
I would totally say – EMBRACE it, take care of him and of yourself, cuddle, rest, sleep and just enjoy it <3 Dont stress and dont be so hard on yourself. Just stop time and be where you are… <3 Yes, I do use Lancome face tan, I love it. But I also use Swiss now, I use both, they’re both really good. Frans will start kindergarden when he’s around 1,5, In Sweden most kids start after they’re at least 1 years old.. It’s not very common to start early here, I don’t even think you could be younger than 1 years old, in some cities around 9 months but I would say most kids here starts around 1,5 – 2 years old. Oh, me too, come to Sweden!! Xo!! <3

Isa
Kan inte du skriva lite motivation till träning och att äta nyttigt, har så lätt för att falla för det goda…Vet du om det är så att man går upp i vikt av p piller? Jag är 20år och singel, aldrig haft förhållande… hur träffar man killar? Hur tänker du kring det?

Hej Isa!
Jag kan skriva mer om träning om ni vill, jag ska börja träna nu snart faktiskt!! Längtar! Ja, du kan gå upp i vikt av p-piller pga att det är mycket östrogen i vissa sorter. Det finns preventivmedel som det finns mindre östrogen i, tex p-ring är det mindre dos av östrogren och gestagen, mindre än i många p-piller. Jag mådde väldigt bra av p-ring och var väldigt känslig mot alla p-piller jag provat. Åh, du är fortfarande ung, du har tid, det är ju inget konstigt att du inte haft förhållande! Men, jag tror att du bara ska ha kul, träffa kompisar och genom kompisar kanske du träffar andra kompisar, var bara öppen för att kanske eventuellt träffa någon så dyker någon upp när du minst anar det. Nu när det är sommar så passa på att hitta på massa kul, gå ut, lär känna nytt folk, var utomhus!! Hemma hos dig själv lär ingen dyka upp så var en JA-sägare när dina kompisar frågar om ni ska hitta på något så ökar oddsen =) kram!!

Malin
Hej Sanne,
jag undrar om du skulle kunna dela med dig av dina erfarenheter av p-piller eller andra preventivmetoder som du använt. Har för mig att du sagt att du slutade använde p-piller för att du mådde dåligt av dem, på vilket sett påverkade de dig? Förslag på annat bra alternativ?
Jag tror mina får mig att må dåligt och inget med hormoner verkar funka optimalt.

Hej Malin!
Jag har mått dåligt av alla p-piller jag provat och har mått allra bäst av p-ring men det är så individuellt så man får prova sig fram om man inte är nöjd med det man har! Jag vill gärna stoppa i mig så lite hormoner som möjligt så p-ring passar mig bra =) Kram och lycka till!! <3

Jessika
Hej vackraste Sanne! Jag och min käraste ska gifta oss i sommar och åka till Italien Positano på smekmånad. Vad tyckte du om de stället och har du något att rekommendera? Mattips, utflyktips osv.. funderar på båtutflykt till Capri men att åka längst Amalfikusten vore också härligt! Tacksam för svar ? Mvh Jessika

Heej Jessika!
Neej vad roligt, grattis, så avundsjuk!!! <3 Ni borde verkligen köra en båtutflykt till Capri, det var såå vackert där och vägen dit var helt otroligt vacker. Vilka minnen! Gör det! Jag tyckte Next 2 var en bra restaurang men det kryllar av restauranger och jag tror dom flesta är bra! Ta en drink på Franco’s!! Det är sååå romantiskt och så vackert och jag skulle vilja åka tillbaka så snart det går. Njut! KRAM!

Kicki
Finns det ngt du retar el irriterar dig på hos J? ?
Åt du allt när du va gravid el undvek du nåt? Dem kanske har andra råd i USA?

Hej Kicki!
Haha, hur han bökar i sängen, så fort vi ska sova bökar han runt som en galning!! Blir galen på honom när han väcker Frans haha!! Jag åt inte rå fisk, rått kött och inte opastoriserade ostar! Ja, det var olika råd beroende på vilken doktor du har men min barnmorska var ganska soft, lite som i Sverige men min första doktor jag hade avrådde mig från betydligt mer saker. Jag tycker att man ska ha lite sunt förnuft och är man en stressad person kanske det är bättre att skippa vissa saker så att man slipper oron och tvärtom. I Usa är dom väldigt anti koffein när du är gravid och ammar och jag lyssnade mer på svenska råden då jag inte kände mig särskilt orolig så man får känna efter lite själv. I Sverige äter många sushi men eftersom jag var i Usa så visste jag inte riktigt hur fisken där var så jag skippa det, hade säkert börjat må illa av inbillning annars =) Kram!

2 dagar innan Frans kom!

Ida
Kanske ingen fråga men ett önskeinlägg vore att få se hur det ser ut hemma hos er! Älskar din stil!

Hej Ida!
Ska bli, det kommer massor med inredning framöver nu när vi flyttat in =) kram och tack! <3

Frida
Hej fina du!
Så roligt att följa dig. Jag är bosatt i USA med min amerikanska man och jag fick precis reda på att jag är gravid. Jag undrar vad du tyckte om att vara gravid och föda här? Jag har läst lite men om jag förstått det rätt så verkar allt vara ganska annorlunda. Känner mig lite nervös över att allt så är annorlunda här och att jag heller inte har min familj/vänner att luta mig mot på samma sätt.Kram!!

Heej Frida!
Åh gratulerar! <3 Vilken lycka! Jag valde att föda med en barnmorska och ha doktorer i närheten istället för att föda med en doktor, jag hade en dålig doktor till en början och såg dokumentären Business of being born och efter det valde jag att köra all natural och anlita en doula och föda med barnmorska. Men, allas känslor och upplevelser är olika men jag personligen var inte en av dom som ville åka in och få en massa smärtstillande och inte känna något alls, vilket det finns möjlighet till och det var många av mina vänners önskemål där borta så man får känna efter själv =) Men, gör lite research och känn efter hur du skulle vara bekväm att föda. Jag rekommenderar i alla fall en barnmorska men på sjukhus! KRAM! <3 Och oroa dig inte, det kommer gå fint. You got this!!

Linda
Hej Sanne, är sugen på ett par Align tights och tänkte höra med dig vilken storlek och längd du har på dina? Såg nämligen att de fanns i olika längder. Jag är lika lång som dig och gillar inte när de blir för långa och korvar sig längst ner ☺ Tack för en inspirerande blogg ?

Heej Linda!
Ja precis, jag har dom långa, dvs inte cropped! Bästa byxan. KRAM!

Emma
Tycker du är väldigt inspirerande! ?
Älskar dina kläder, jag undrar vad du skulle vilja jobba med om du inte höll på med klädmärken? ?

Hej Emma!
Tack så hemskt mycket <3 Jag skulle vilja bli många saker haha, men definitivt utbilda mig till hälsocoach eller livscoach framöver, jag skulle även vilja skriva en bok inom hälsa/välmående. Jag skulle också kunna tänka mig utbilda mig till yogalärare alt barrelärare. Kram!!!


2 kommentarer2 kommentarer om “Answers part III (of 4)”

    Hej Sanne! Jag undrar också vilken storlek du har i dina Align Pant från Lululemon? Har du storlek 2 eller 4? Hur är de i storleken?

    Reply

    4! Dom är normala men jag ville inte att dom skulle bli minsta lilla genomskinliga när man tränar och typ stretchar 🙂 kram

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här