Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

18:15 | May 28, 2018

Frans 2 months

Grattis Frans på din 2 månadersdag. Nu känns det som att vi börjar känna vår lilla kille litegrann, han får mer och mer personlighet och jag minns knappt hur livet var innan han kom, konstigt nog. Han är en så naturlig del av vårt liv och jag har inte varit från honom mer än 30 minuter, är så himla kär i den här lilla killen.

Så vem är lille Frans just nu? En mestadels nöjd kille som är med mig överallt verkligen och det har gått väldigt bra. För tillfället skrattar han och pratar för fullt, han ligger och testar sig fram med nya konstiga ljud. Han är hittills en väldigt lugn personlighet, han blir sällan arg och verkar väldigt chill. Han älskar närhet och han vill gärna ligga på mig, inte på rygg utan på mage på mig som en liten groda. Han har fått stora blåa ögon och hans hår börjar bli ljusare.

Och hur är hans rutiner just nu? Vi lägger honom 21 på kvällarna i sitt babynest i sin säng och så sover han till 00 (kan diffa 5 minuter haha) punktlig som sin far och då ammar jag honom ordentligt så vaknar han igen vid 04-05 och så ammar jag honom igen så somnar han om sedan vaknar han 07 och vill upp, han vägrar ligga kvar i sängen eller i sovrummet, han ska ut i vardagsrummet och gunga i babysittern, sedan somnar han om igen ihop med mig i någon timme men 07.00 ska han vara i det ljusa vardagsrummet! På nätterna när han vaknar gnyr han och så plockar jag upp honom och halvsover / ammar i sängen sedan lägger jag tillbaka honom och han somnar alltid om, han har aldrig velat vara vaken på natten, det är vi tacksamma för <3 När han gråter låter det som han säger “neej neej neej” och när han blir sur åker hans lilla läpp fram, precis som när jag var liten.

Han skriker inte ofta utan gnyr eller gråter tills man plockar upp honom, han låter lite som en get när han gnäller haha. Han är en hungrig kille som på dagarna äter med 1,5 timmes mellanrum som tur är så behöver han inte längre äta så ofta på nätterna men på dagarna går det aldrig mer än 2 timmar. Hungrig!!  Han är riktigt engagerad när han äter, låter och bökar, det ser verkligen ut som han njuter vissa gånger när jag ammar honom! Han äter dock alltid bara från ena bröstet tills han blir mätt och när jag försöker amma honom på andra är han klar. Vissa gånger somnar han när han äter så killar jag honom under fötterna för att jag inte vill att han ska få det som vana. Han är extremt snuttig och har han inte nappen när han är sådär supersnuttig blir han grinig, jag vet inte hur många gånger om dagen han spottar ut den och jag petar i den. Om han inte får tag i den så snuttar han på sina händer och det låter verkligen från andra sidan lägenheten haha! Han har alltid händerna knutna och det ser ut som han är konstant redo att fightas!

Han är väldigt satt och stadig, verkar vara väldigt stark och det är nog efter sin far haha. Han varvar dagarna i vagnen, i våra famnar (eller vänners / familj) eller så ligger han på babygymmet och tittar på sig själv i en liten spegel eller så gungar han i babysittern. Han älskar att ligga i blöja mitt på sängen och sova på dagarna när jag har balkongdörrarna öppna.

När han ligger på rygg har han alltid benen över marken, måste vara sjukt jobbigt för magen och har nu lyckats vända sig 2 gånger från mage till rygg men han verkar inte förstå hur man gör utan det var nog bara tur. Han gillar att bli bytt på och ligger oftast och skrattar då. Att bada är fortfarande inte en favorit men nu blir han inte längre ledsen utan verkar tycka mer och mer om det.

Han har strl 62 men tror typ att han växer ut det snart, idag satte jag på han en dräkt som var för 3-6 månader och den satt bra? Var ska detta sluta! Han är rätt tung att bära runt på ska jag tala om! När jag idag talat om för folk som frågat att han är 2 månader har dom tyckt att han är rätt stor. Jag vet inte riktigt men han verkar i alla fall inte liten.

Vi ser fram emot att se dig utvecklas lille killen. Hittills har han inte varit otröstlig men jag väntar på det, snart kommer det ju säkert och det vet jag kommer bli jobbigt och vara hjärtskärande men det hör väl till.. <3 So far so good little buddy.

 

 

 


12 kommentarer12 kommentarer om “Frans 2 months”

  Hej Sanne! Tack för att jag får följa med i din vardag tillsammans med din fina lilla familj.
  Frans är verkligen världens finaste bebis och man kan verkligen se hur nöjd och harmonisk han är.
  Vill bara säga att visst förändras bebisar ju mer de växer och mognar.
  Jag får ändå för mig att lille Frans är väldigt nöjd och lugn i sin personlighet.
  Inte alls säkert att han kommer att övergå i en ”skrikig fas”.
  Min dotter var som Frans, väldigt lugn och lättsam från födseln.
  Många var väldigt noga med att påtala att ”detta kanske inte alls varar” och ”vänta du bara”.
  Jag tog kommentarerna med ro och tänkte att jag helt enkelt får ta det som det kommer.
  Än idag är min tjej som fyller 17 i sommar, fortfarande en lugn och harmonisk individ som alltid varit väldigt lättsam och trygg.
  Att få barn är oavsett personlighet den största förändring man nånsin ställs inför i livet och det många ggr krävande och inte så lätt.
  På samma gång är att bli förälder det största och bästa som finns!
  Vill avsluta med att säga, njut av denna tid för den går så otroligt fort!
  Innan ni vet ordet av är det dags för Frans att börja förskolan, sedan första klass och innan ni hinner blinka kommer han hem med sin första tjej!
  Jag trodde människor överdrev men med facit i hand inser jag nu att det verkligen är sant!

  Grattis igen till er fina kille!
  Kram Charlotte

  Reply

  Hej, jag har en liten kille i samma ålder som Frans. Jag skulle vilja veta hur det gick när du testade flaska? Är inne på att testa om min kille tar den.

  Reply

  Jag bad J ge honom flaska och den första från MAM kom det för mycket ur men flaskan natural feeding funkade, han mmmade på som vanligt och verkade inte tycka det var så otäckt! Vi bara testade, jag pumpade och han matade:) kram och lycka till!

  Reply

  Min son i samma ålder gillade inte heller att bada i början. Sen kom jag på att jag sett hur en del lägger en liten handduk över magen och sen dess älskar han badet, förmodligen kanske han tyckte de blev lite kallt om lilla magen 🙂 Nu kanske ni redan gör så men annars är det ett litet tips värt att testa 🙂

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här