Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:31 | May 30, 2018

Todays thoughts and feelings

Dagens tankar och känslor, jag känner väldigt mycket idag.. Jag har för en gångs skull stannat upp lite, känt efter, jag har ju kört lite hårt senaste veckorna insåg jag men det är strunt samma nu, jag är en riktig ja-sägare och tycker att allting låter så kul jämt. Sedan är ju Frans en bebis som går att ha med och jag har svårt att se problem så jag bara kör ibland. Jag tror mina föräldrar är lite likadana så det kommer nog därifrån.. riktig optimist som får ta konsekvenserna.

Hur som helst, jag vet i alla fall om att jag är så, det började för mig redan i åttan på mitt utvecklingssamtal som mamma var med på, då hade jag tagit på mig för mycket och hade panik över förväntningarna och kraven som fanns på mig som jag stressade över. Andra gången det blev såhär var när min danslärare tog ut mig ur danssalen när jag gick dansgymnasium, hon sa åt mig att jag skulle sluta vara så elak mot mig själv, jag var verkligen dum mot mig själv ett tag och hade alldeles för höga krav på vad jag skulle klara av. Strax efter hade jag utvecklingssamtal, det är andra eller tredje året på gymnasiet och min mentor fick lov att tala om för mig att jag mycket var hjärnspöken, att det inte var folk omkring mig som hade så höga krav utan jag själv. Så konstigt? Var kommer den prestationsprinsessan från? Ska reda ut det med min livscoach haha.

Men den här drivkraften har såklart tagit mig någonvart, så mindre bra sidor kan ju föra med sig något bra också – när man lär sig hantera dom! Det är ju det som de handlar om. Numera känner jag till dom här sidorna och sedan förra våren, alltså 2017 så var jag i en jobbtwist med mitt bolag och mådde väldigt dåligt över jobb, det påverkade mitt liv alldeles för mycket och till slut tog jag kontroll över det och insåg att det inte var hållbart att jobb får ta så mycket dålig energi så jag valde att avsluta det samarbetet jag mådde dåligt över och satsade på det jag kunde hantera, enda vägen för mig att gå vidare.. jag orkade inte älta, jag avskyr att älta och vägrade lägga energi på något som inte gick att göra något åt utan ville bara framåt, jobba framåt och inte bakåt. Funderar ni mycket på det som varit? Jag gör nästan aldrig det men borde kanske det ibland, bra att reflektera lite kanske..

Men så till idag, här har ni en TRÖTT mamma, wow så trött jag var igår och är idag när jag känner efter och sitter still. Pjuh! När får man sova en hel natt igen? Aldrig? Haha. Jag ska dock inte klaga, det kunde ha varit värre, Frans sover på nätterna när han inte vill äta, han ligger liksom inte vaken så jag ska vara tacksam för det. Hellre fokusera på det bra än det dåliga, men den här trötta mamman sitter just nu med datorn på magen och lägenheten är lite för stökig, jag ska ta itu med det senare, eventuellt…. Hellre ett stökigt hem och en glad mamma & bebis än ett rent hem och tvärtom. J är iväg på träningsläger!

Jag började i alla fall dagen med att gosa med Frans, han vill ju som jag talat om upp 07 och då ska han sitta i babysittern i vardagsrummet, klev upp och så när han blev trött strax innan 08 gick vi in i sovrummet så lade jag honom på mitt bröst och så sov vi en timme innan vi smet ner till min livscoach Filippa, vi har inte haft något möte sedan innan Frans kom, det var typ någon vecka innan han kom till världen <3 Jag känner ju att jag gjorde en enorm resa med mig själv medan jag var gravid, jag gjorde verkligen “jobbet” med mig själv och lärde känna mig själv och mina både bra och dåliga sidor med hjälp av Filippa. Så himla coolt med självutveckling, hon har verkligen gett mig verktyg så att jag i vardagen vet hur jag ska hantera vissa situationer som jag annars har svårt för, så som att jag alltid tar ansvar för andra tex och känner skuld och en massa annat istället för att inse att jag faktiskt inte har ansvar för andra, det är ju befriande att veta det. En tanke kan liksom kännas som sanning ibland och ibland behöver man analysera sina tankar för man lever ofta bara i mönster och gör det som känns bekant.. och får samma resultat.

Filippa tyckte för övrigt att Frans har min blick och hon tyckte det var så kul att få träffa honom, så intressant att hon såg det med blicken, det har jag inte tänkt på. Hon tyckte han var så himla lugn och harmonisk och det kanske kan bero lite på att jag hade en så lugn graviditet? Tror ni det? Jag tycker det kan kännas lite logiskt, jag var ju så himla harmonisk när jag väntade honom.. Who knows. En tanke bara. Efter det mötet var jag på ett spännande möte, kanske en av det mesta spännande som ligger framför mig just nu, kommer bli SÅ coolt att lansera och ni kommer nog tycka det är riktigt coolt.

Sedan tog jag en ensam lunch och fikade medan Frans sov. Nu har vi legat och vilat i sängen och på soffan ett tag, jag har gråtit till Rebecca Stella och Vanessas senaste poddavsnitt “Breven till våra 20-åriga jag” så himla fint, jag blev så berörd och kände verkligen med när Vanessa började gråta när hon pratade om sin man, det hade jag också kunnat göra, hon tog orden ur min mun när hon pratade om det. Jag vet inte hur jag skulle kunna beskriva hur tacksam jag faktiskt är över att ha Jacob i mitt liv <3 Ja och efter jag hade gråtit till det avsnittet vaknade Frans och log så gulligt åt mig att jag började gråta för det. Haha. Ni hör ju!

Snart kommer i alla fall Simone hit, jag har massa thaimat i kylen så vi ska bara mysa här hemma.. och kanske prata mer om livet? Ni kanske förstår att det är det jag kommer ägna mig åt i podden jag ska starta ihop med en vän. PUSS på er!

Här låg vi och myste idag….. detta är strax innan Frans kissade ner mig.

 


12 kommentarer12 kommentarer om “Todays thoughts and feelings”

  Jag skulle så gärna veta mer om det här du kör med Filippa. Har själv funderat på att börja med någon slags terapi då jag känner att jag skulle behöva det i olika situationer i livet, men nu har jag fått upp ögonen för det här med Filippa och tänker att det kanske skulle fungera lika bra?
  Tänker på att det kostar ju en hel del så man vill ju ändå vara säker på att det kommer ge något liksom…? Men samtidigt är ju det omöjligt att veta från början.
  Är det liksom “vanliga” personer runt om i landet som får hjälp av henne eller är det mer stockholmsbor som umgås lite i hennes kretsar? (Verkligen inte meningen att låta dömande på något vis utan tänker mer så man inte kommer som värsta lantisen själv hehe)

  Reply

  Jag förstår hur du menar. Jag skulle verkligen rekommendera att köra med Filippa, verkligen, det är det bästa jag lagt mina pengar på. Jag är övertygad om att det handlar inte om vilka man umgås med eller var man bor, kör en test session gratis så kan du känna om det känns som det är något för dig – det tror jag. Du känns mottaglig till det <3 kram!

  Reply

  Åh, vilket fint inlägg!
  Tror att du kommer att beröra många genom att prata mer om sådant här – LIVET – i en podd! Det är ändå sådant här som är fint och viktigt att prata om. Fantastiskt!

  Reply

  Jag är så taggad på en poddstart. Kanske låter konstigt, men tycker du har en härlig röst. Låter topp om du dessutom pratar om det där vi kallar livet. Hade en del liknande tankar som du uttryckt under min graviditet och nu efteråt. Men så är det ju också en rejäl omställning att vänta och få barn.

  Reply

  De flesta av oss som har barn vet hur tufft det är att inte få ngn sömn. Jag skulle aldrig orkat jobba samtidigt!
  Båda mina barn åt varannan timme ibland så man kände sig som en mjölkande ko 😀

  Din generation verkar ha mycket mer press på att klara av allt på en gång. En stressig mamma är inte bra för bebisen.

  Om jag var du så hade jag varit mammaledig och återkommit när orken fanns där.

  Kram

  Reply

  Nej det är olika 🙂 Man får göra det som passar en själv. Jag har så himla mycket energi oftast och tycker det är så roligt så det är svårt att lägga jobb åt sidan helt. Jag vill ju också ha ett jobb att komma tillbaka till efter att jag varit “mammaledig” så jag måste fortsätta jobba lite nu under tiden nu. Men orken finns, jag kan bara inte göra lika mycket. Kram!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här