Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:11 | June 12, 2018

Momlife vs business

Ni är många som skriver till mig och beundrar mig för att jag kan jobba med Frans. Jag måste tala om, detta var inte tanken, jag hade tänkt att ansöka full mammapeng och bara göra något litet någongång ibland, jag såg mig själv ta mitt första möte i Augusti. Men så blev det inte riktigt, allt berodde ju på hur jag och Frans skulle må.

Jag har bara följt Frans schema hittills, han har ju sovit mycket och är en lugn och nöjd bebis så jag har kunnat få en massa jobb gjort. Jag tycker ju att det är så kul och det har varit så fint väder så jag har inte fått någon ro hemma utan har velat gå ut genom dörren och bara njuta av våren och gå på dom möten jag har kunnat och velat prioritera. Jag är av naturen en ganska pigg människa och så känner jag mig väldigt glad och peppad på livet för tillfället så jag njuter av att kunna ta med Frans just nu, det kommer ju inte gå om ett par månader när han vill krypa och behöver mer stimulans. Jag har gått på en hel del möten och så har jag tagit med han på frukost / lunchevent, det har bara varit så himla mysigt och på eventen har Frans varit så välkommen och han har verkat så nöjd.

Många har frågat mig om hur stor omställningen är med barn och om det var som jag trodde att bli mamma och, det sjuka är att jag hade förväntat mig att det skulle bli en större omställning. Jag tror dock att om jag hade jobbat 8-17 tidigare och sedan gick på mammaledighet hade det blivit en större omställning, då hade jag plötsligt inte haft ett jobb att gå till, inga kollegor att prata med om dagarna och så. Nu har jag ju jobbat hemifrån i många år, sedan 2012 så jag är ganska van att ta dagarna som det kommer alt planera dom dagarna innan. Jag är också van vid att saker inte blir exakt som jag planerat så att sedan Frans kom så har jag fortsatt på samma sätt, tagit dagarna som dom kommer och jobbat när det passat. Jag vet också att skulle jag lägga ner blogg, instagram och mitt klädmärke helt så skulle det kanske inte finnas något jobb för mig att komma tillbaka till! Som tur är så går det ganska smidigt, J kan också ta Frans ett par timmar om jag behöver bocka av något viktigt. Jag tror också att det gjort stor skillnad att det varit så himla fint väder, om han vaknar 07 och jag kliver upp och går ut i vardagsrummet och solen har strålat in har jag inte varit sugen på att gå och sova igen utan jag har verkligen varit så tacksam och glad över det fina vädret vi har kunnat vara utomhus så mycket i.

Frans sover oftast mellan 9-11 så då passar jag alltid på att köra lite datortid och på dagarna när jag har honom i vagnen ligger han antingen och sover eller ligger och kikar och “pratar” så det har funkat så himla bra att ha med honom på möten, det enda är ju att han måste ha mat ibland men då brukar jag fråga om det är ok att jag matar honom lite. Och hittills har ingen tyckt att det har varit något märkvärdigt, precis som det ska vara. Jag kan inte förstå hur det kan vara provocerande för vissa att man ammar? Jag ser det mest som deras problem och bryr mig inte så mycket… Titta åt ett annat håll kanske. Sedan ammar jag kanske inte utan en filt på finrestaurang direkt men ni förstår.

Så, jag kör på nu, jag jobbar som vanligt och plockar inte ut någon mammapeng just nu (det var förövrigt riktigt bökigt med mitt jobb att få till) inte direkt någon förmån för egna företagare som är mammor. Det känns som försäkringskassan följer en mall och den passade jag inte in i riktigt. Men, jag kör på nu och så får vi se hur det blir ju större Frans blir, jag tror att han kommer kräva mer av mig och då kommer jag att jobba mindre. Jag följer hans schema helt enkelt just nu men är så himla glad över att jag har kunnat kombinera lite <3 Första veckorna skippade jag väldigt mycket jobb såklart och nu tar jag bara emot sådant som jag verkligen känner att jag vill och har tid med, det gäller att prioritera och skulle jag känna mig stressad skulle jag dra ner direkt, jag vägrar låta Frans ha en stressad mamma första tiden i hans liv. Jag känner mig väldigt tillfredsställd i vår situation som den är just nu så jobb framöver får tiden utvisa hur det blir. Jag vet i alla fall att jag blir extremt rastlös när jag inte har några bollar i luften!

Så för er som driver eget, om ni får en bebis som inte har väldigt ont i magen eller något annat som gör att det krävs mycket av dig så skulle jag säga att det går fint att jobba litegrann, om man vill.

Här har vi Frans på möte, han bidrog inte så mycket… hehe. Det roliga på detta mötet? Elin, en tjej vi jobbar med nu när jag tar fram nya kläder har en bebis som är 3 dagar äldre än Frans som hon jobbar 100 % med, hon är med på hennes kontor. Elin driver eget klädmärke och hennes dotter sitter och jollrar och har det bra på kontoret! Blev så chockad och glad när jag klev in där med Frans och lilla Stevie satt där i exakt samma size som Frasse. Härligt! Så på dom mötena där ammas det fritt och pratas både om jobb och bebisar.


4 kommentarer4 kommentarer om “Momlife vs business”

  Hej Sanne,

  Jag har förstått att ni ska sälja ert matbord? Vilken diameter har det? Är det redan sålt eller hur kommer ni att annonsera det annars?

  Tack på förhand!

  Reply

  Hej Sanne! Grattis till flytten hem och lilla Frans! Jag är själv gravid i v 20 med mitt första – så spännande!
  Min man och jag ska om någon vecka åka till New York för lite babymoon och baby-shopping. Jag vet att du någon gång skrivit om ett ställe där ni ätit brunch, där det kom in små rätter på löpande band liksom… Minns du vilket? Och har du något förslag på en mysig, romantisk restaurang? Jag fyller 30 när vi är där, så vore så roligt med något “lite extra” :). Kram och all lycka till, till er!

  Reply

  Så himla bra! Har nyligen börjat följa din blogg och tycker den är super. Har själv en 9 månaders dotter och är igång att starta eget. Kännt mig lite som ett ufo då jag klättrat på väggarna av att inte jobba. Så bara att köra! Woop Woop!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här