Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:47 | July 3, 2018

Frans 3 months

Många sa till mig reda  innan Frans kom och även nu när han är ute att ”efter 3 månader blir det bara bättre och enklare” och efter att ha läst om bebisars utveckling så verkar det som att det är nu dom har listat ut vad som är dag och natt och att det nu är bra tid att införa rutiner.

Frans har varit en enkel bebis sedan han kom, han hade en lite fas när han var ca 11 veckor i 2-3 dagar där jag inte kände igen honom, han var känslig och ville helst bara sitta på mig, sov lite sämre och så matvägrade han. Jag förstod verkligen uttrycket ”jag känner inte igen min bebis” efter att ha läst eller hört om andras bebisar i dessa faser dom kan komma in i. Jag har både appen wonderweeks (växa upp och upptäcka världen heter den på svenska)  och preglife och i båda apparna stod det att fas var i en fas och kunde vara mer ledsen osv..

Så, efter första fasen avklarad som vi märkte av har han varit en solstråle, så länge han inte blir övertrött innan läggning på kvällen.

Frans är så mycket mer en liten karaktär nu, han ”pratar” skrattar, söker kontakt, kämpar på med kroppen och har verkligen kommit in i rutin. Han är faktiskt världens gladaste bebis så länge han är mätt och inte övertrött (på kvällen)

Vi har följt hans egna rutiner och utformat hans mat / sömn schema efter honom själv. Vi lägger honom 21 på kvällen, börjar dock fundera på 20.00 då han börjat blivit så övertrött, förmodligen för att han är vaken mer om dagarna. Jag matar honom sista gången ordentligt innan han somnar och så vaknar han och vill ha mat vid 05,06.. sedan vaknar han 2 timmar efter ca och kl 08.00 (ibland 08.30-09 om vi har TUR) är han sitt bästa och gladaste piggaste jag. Han är så otroligt mysig på morgonen! Det spritter i benen och han pratar och skrattar högt.

Sedan sover han efter 1,5 ca och sedan under dagen varvar han babygym, massa prat med oss vuxna, babybjörnen och vagnen med paus för ca 4-5 små naps och äter ca 7 gånger om dagen, mer på kvällen.

Han är tokig i sin napp, älskar att ha ögonkontakt och prata,  gillar att ligga på rygg och prata med sina figurer i babygymmet (en stund sen lackar han när han inte kommer framåt) skrattar och pratar när man byter blöja på honom, har enormt mycket spring i benen,  älskar att ha en liten snuttefilt och mysa med när han ska sova och har det gulligaste lilla smilet när han vaknar från en nap.

Frans du är min bästa lilla sidekick och det är så roligt att lära känna dig <3

I skrivande stund sitter jag i en solstol och Frans sover i sitt lilla tält.. i babygymmet. Blev nog lite trött!


3 kommentarer3 kommentarer om “Frans 3 months”

  Hej Sanna!

  Vill bara säga att jag tycker Frans är helt underbart söt! Jag har själv en dotter på en och en halv månad och är lite nyfiken hur du tycker det fungerar med amningen? Helammar du? För egen del kräver min dotter väldigt mycket mat och upplever att hon sällan blir mätt på kvällarna. Hur länge brukar Frans sova åt gången på dagarna?

  Reply

  Åh vilken underbar liten bebis ni har!
  Känner igen mig så mycket i den texten du skriver, vår lilla tjej har typ samma rutiner som Frans! Och vi låter henne bestämma rutinerna och det känns som att det är det som gör att hon är en nöjd tjej.
  Hoppas att Frans fortsätter att hålla samma humör 😄

  Reply

  Men wow vad avis jag blir! Edvin är född 25 mars. Vaknar 23, 01, 05, 07 för mat 😞😞

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här