Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:11 | July 4, 2018

Q/A pregnancy, labor and the time after

Jag får så himla mycket frågor på min instagram om min graviditet, hur jag tränade / åt och massa annat samt frågor om min förlossning och tiden efter, våra rutiner kring Frans, hur jag ser på min återhämtning och mycket mer.

Just därför tänkte jag att ni kan få ställa alla frågor här så svarar jag nästa vecka! <3

Här är jag gravid i vek 33.

Här var jag och Frans dagen efter han kom.


26 kommentarer26 kommentarer om “Q/A pregnancy, labor and the time after”

  Jag har en pojke på två månader. Jag har varit ute med min son sen dag 1 och har inte varit den som inte låtit någon hålla i honom eller röra honom utan har varit väldigt tillåtande. Men nu är han som sagt två månader och är inte den där ’bebisen’ som mestadels sover om dagarna och kan ligga i vilken famn som helst och sova i. Han är mer rörlig och är vaken väldigt mycket och de har nu blivit ett bakslag då jag nästan kan känna ångest av att träffa folk och få frågan ’får jag hålla’ och vill ha honom bara för mig själv för det är ’min’ son och ingen annans, känns som en del inte förstår att han inte vill bli buren hela tiden utan behöver aktivera sig i babygym / babysittern m.m. Har du känt någon sån känsla nu när Frans är äldre och du känner honom bättre än någon annan att du enbart vill vara med honom och inte göra något annat eller ifall ni är iväg att ’du vill ha honom för dig själv/eller att din man har honom? Denna känslan har kommit nu när min son blivit äldre och mer sin egna individ och inte denna bebis som ’bara sover’. Din vardag är fantastisk och följa så tack för att du delar med dig av den. Kram

  Reply

  Vad tycker du har varit det svåraste/jobbigaste sen Frans föddes? Var det något du inte var beredd på?

  Reply

  Vill bara säga att jag tycker Frans är helt underbart söt! Jag har själv en dotter på en och en halv månad och är lite nyfiken hur du tycker det fungerar med amningen? Helammar du? För egen del kräver min dotter väldigt mycket mat och upplever att hon sällan blir mätt på kvällarna. Hur länge brukar Frans sova åt gången på dagarna?

  Reply

  Hej!
  Du är ju i fantastisk form efter så kort tid, riktigt bra jobbat!
  Jag har så många frågor kring det, så alltså; hur sjutton lyckas du med det?😆
  Hur långt in på graviditeten tränade du? Hur kort efter förlossning tränade du och vad tränade du?
  Maten, har du hållt en diet under/efter?

  Jag förstår ju att alla har olika förutsättningar utifrån gener etc, men vore intressant att veta hur du fått till denna toppenkropp så kort efter förlossning!
  Sköt om dig och välkommen tillbaka till Sverige:)

  Reply

  Hej Sanne
  Jag är gravid just nu i vecka 20. Helt galet, halva tiden kvar 🙂 jag undrar så klart hur du åt under din graviditet ? Jag blir suuuperhungrig var 3-4 timme typ och behöver äta direkt. Men jag äter inga stora portioner/mängder. Vill så klart äta så hälsomsamt som möjligt för mini så därför undrar jag om du har några bra tips? / hur du åt? / hur ofta ? /frukost – lunch – mellis – middag ?
  Stor kram
  Ps : Frans är sååååå söt !!!

  Reply

  Jag är bara 22 år och har inga barn själv men har ändå en fråga. Utifrån din blogg och instagram verkar det som att du upplever det som enkelt att vara gravid, förlossning, vara mamma och att Frans är en enkel bebis, superkul verkligen! Jag hör många mammor som klagar på hur krävande det är att ha barn. Jag undrar därför, tror du att du har haft tur och fått en enkel graviditet/förlossning/barn, eller är det din inställning/något speciellt du gör? I sådant fall vill jag gärna ha tips kring detta för att själv en dag kunna ha en positiv bebistid! Kram och tack för en bra blogg!

  Reply

  Jag hänger på Irmas kommentar!
  Trots positiv inställning och kanske extra “tur” så tror jag att alla möter motgångar och tuffare perioder. Vad har varit tuffast för dig/er med graviditet/förlossning/tiden efter? Är det något du önskar hade gått annorlunda till?

  Reply

  Hur många barn vill ni ha och hur tätt om ni får önska? 🙂

  Reply

  Hej!

  Är gravid i vecka 39 nu och undrar om du har något förslag när det gäller tiden under förlosningen och hur kan man hantera smärtan på bästa sättet :). Jag vill också veta om du kan ge oss några tips/råd för ammningen? Hur länge tänker du själv amma din lilla söta Frans?

  MVH
  Andrea

  Reply

  Hej! Grattis till er vackra son till och börja med 😍

  1. Hur märkte du att du var gravid med Frans, kände du det på dig eller hade du några symtom?

  2. Blev du vätskefylld i slutet eller hann du få innan det märktes?

  3. Varför tror du Frans kom tidigare, tror du att det beror på hur aktiv man är? Du tränade ju ändå endel 🙂

  Reply

  Jag håller just nu på att reka och köpa på mig alla prylar och grejer som behövs både under graviditeten och inför bebis ankomst om några månader. Så himla kul, men också lite överväldigande med alla valmöjligheter. Så jag undrar vilka prylar, plagg osv som är must haves enligt din erfarenhet nu? Både kring saker för Frans och sådant som du känt att du inte hade velat vara utan?

  Reply

  Hej, jag har en två veckor gammal dotter och vi kämpar med amningen, hon får inte i sig tillräckligt, tar bara det ena bröstet och måste komplettera med ersättning. Jag undrar om du hade några problem med amningen i början och om du har några tips?

  Reply

  Hej Sanne! Grattis till er fina fina Frans! Vi har en 6 veckors hemma och jag undrar hur ni gör med flaskan. Tex när ni var på er mysiga dejt. Ger ni någon gång flaska? Är det då med utpumpad mjölk eller ersättning? Vill gärna testa och iallafall ha möjligheten att ge om det skulle behövas. Alltid intressant och höra hur andra gjort :)! Kram

  Reply

  Do you only breastfeed Frans or also use a baby formula?

  Reply

  Hei 🙂

  Liker veldig godt profilen din og er selv i uke 31. Har du tips til innkjøp til babyen, produkter til dere begge?

  Har du tips til ammepumpe og amming?

  Hvordan var fødselen?

  Hva hadde du behov for i fødselsbagen?

  Følte du de siste ukene gikk fort?

  Hvilke innkjøp har vært et bra og hvilke kunne du klart deg uten?

  Håper på svar 🙂

  Reply

  Hej och gratt till Frans och en toppen blogg/insta! ☺ har själv en tös på snart 3 månader. Här kommer lite frågor till dig.

  1. Ammar du? Och läcker du inte mjölk ur tissarna? Ser dina outfts i både klänningar och bikinis och jag ser ingen antydan till amningsinlägg 🙈 själv läcker det väldigt mycket mjölk så måste alltid anpassa mina klädet efter det samt byta inlägg 1-2 går om dagen.

  2. Hur gör ni vid läggning inför natten? Ammas han till sömns? Eller har ni något annat sätt? ☺

  3. Under förlossningen, fick du bristningar? Och isf hur har det läkt och hur känner du dig nu? Som innan eller känns det annorlunda där nere?

  4. ang sexlust, har ni haft sex efter förlossningen? Jag är livrädd inför det då jag är rädd för att det kommer göra ont samt kännas annorlunda. Har heller ingen sexlust efter förlossningen, min sambo tycker det är jobbigt så har du några råd om det ämnet så är jag tacksam.

  Många frågor, men hoppas på svar 💕

  Reply

  Hei! don’t speak Swedish so will write in English 😀

  1.Do you still breastfeed? Have you had any difficulties (e.g. the very usual 3,6,8.. month strikes and growth spurts) breastfeeding? Are/were you aware of the difficulties of breastfeeding? and how is the general awareness in Sweden nowadays?

  2. Did you have a natural active birth or did you use any medicine?

  3. Do you have midwives attending birth in Sweden or just doctors and nurses?

  4. Does your baby sleep through the night?

  5. And were your boyfriend with you during birth?

  Lots of questions but maybe you have time to answer some of them 🙂
  Tusen tack!

  Reply

  Jaa vad kul med frågestund!

  Jag har en 3 veckors hemma som jag måste amma runt 11ggr per dag. Det enda sättet att få honom att somna är genom att amma honom till sömns. Har /hade du också det så de första veckorna?
  Har Frans alltid kunnat sova i eget babynest? Min son vill bara sova på mitt bröst och försöker vi lägg över honom i nestet efter att han somnar så vaknar han direkt, det är nästan omöjligt att få honom att somna på något annat sätt än ammandes eller på mitt bröst.

  Kunde din man trösta Frans när han var ledsen de första veckorna eller var det bara du som gällde?

  Taaack för svar ❤️

  Reply

  Som en läsare ovan nämnt verkar du ha en positiv, sund inställning till mammarollen och livet i övrigt. Har du något livsmotto eller liknande? Tankesätt du lever enligt? Älskar att höra sånt 🙂

  Reply

  Hej Sanne!
  Tack för din blogg och din instagram. Jag har själv en liten bebis på 5 v (vår första! Såå nervöst och mycket att lära sig) och började följa nya konton på IG under tiden jag var gravid och det var då jag hittade dig. Jättekul att följa dig när man själv är i liknande situation.

  Jag undrar hur ni fått till Frans rutiner kring läggdags? Somnar Frans av sig själv eller behöver han hjälp på traven?
  Har ni samsovit något eller har han gillat babynestet redan från start?

  Sen undrar jag också lite om det här med napp! Har ni “tränat” på att använda napp eller förstod han tekniken på en gång? Hur många veckor var han när han började ta napp? Vore spännande att veta.

  Tack för svar och trevlig sommar 🌞 Mvh Linn

  Reply

  Måste bara säga att du har den sötaste ungen jag har sett!! Så otroligt söt! Vet inte om du har tagit upp detta tidigare men var Frans ett namn som ni höll fast vid eller fanns det andra namn som konkurerade? Om du vill dela med dig av dem? Kram <3

  Reply

  Hej Sanne! Så rolig idé med denna frågestund 😁 är gravid med mitt första barn i vecka 24 och undrar lite kring oro under graviditeten och inför förlossning. Har följt dig sen flera år tillbaka och upplevde att du verkade så otroligt lugn under graviditeten 😊 något jag skulle vilja vara men inte riktigt lyckas med haha! Var du någonsin orolig över något? Och har du några bra tips för en ganska nojig blivande mamma?! 😁 tack för bästa bloggen 💗

  Reply

  Hej!
  Började precis följa dig efter att ha sett playmakers och grattis till er lilla son! 🙂
  Jag tänkte fråga om ni funderat något över språk. Jag kan tänka mig att ni har en rätt stark koppling till engelskan efter att ha bott en del i USA m.m. Kommer Frans att bli tvåspråkig (via er eller tex au pair/nanny) eller väntar ni tills han själv får lära sig i skolan?
  Tack för trevlig blogg och insta. Extra kul att följa någon som har en jämngammal bebis (skiljer två dagar)! 🙂

  Reply

  Hey!

  I’d love it if you wrote more in English. Here are some questions.

  Do you sleep next to your baby or does Frans sleep in his own bed?

  Has breastfeeding been difficult for you?

  How many kids do you want to have?

  Reply

  Hej Sanne!

  Först & främst, Frans är underbar!

  Jag är gravid i vecka 33 och längtar så mycket nu efter att få se vår lilla dotter.
  Jag har börjat tänka på hur jag ska hantera oron efteråt. Hur mår hon? Andas hon? Osv. Har du några bra tips? 🙈💕

  Du ser för övrigt strålande ut i ditt nya hår! 🌞

  Reply

  Hi Sanne! Thanks for opening this space for us to ask you questions. You definitely is a whole model as mom for us, specially for the moms to e, like me!
  My question is about the possibility for you to make a post showing the things (and brands) you have really used with Frans so far, like trolley, baby chair, car seat, other utensils… I find it`s overwhelming to decide what to buy and what in the end is going to be used and lots of moms would benefit from your tips of what is really useful and necessary in a new born routine! I appreciate your attention and time! Muah!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här