Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:30 | August 6, 2018

Take control over your own life

Igår kväll pratade jag och J länge. Både min svägerska, man och pappa har sagt åt mig att jag måste vara försiktig med att jobba så mycket, jag tycker ju mitt jobb är så roligt och det går bra just nu men alla tre har nog förstått att ta hand om ett barn och samtidigt jobba kan bli mycket och det kanske är svårt att se det själv. Jag har så himla svårt att skilja på mig själv privat och jobb-Sanne.

Jag kom i allafall fram till igår att jag vill kunna njuta av tiden som nybliven mamma, jobba hinner jag alltid med och jag har ju ofta sådan energi så att jag hade kunnat jobba hur mycket som helst. Jag är heller ingen nej-sägare direkt så det gör inte saken lättare när jag plötsligt sitter där och känner mig stressad och otillräcklig, det sista jag vill känna mig som nybliven mamma.

Nu har jag tagit kontroll över mitt eget liv, det är inte mitt jobb som avgör hur jag ska må utan det är jag, jag måste själv sätta gränser och säga ifrån. Det är ingen som pushar mig mer än jag själv. Jag ska nu jobba varje måndag och onsdag fram till jul, jag kommer såklart alltid finnas på whatsapp om det är brådskande men jag kommer finnas på mail och ta möten mån / ons, det är dagarna då J oftast inte har match för jag får inte glömma att hans säsong snart börjar och då är det fullt fokus och mycket matcher. Frans blir också äldre och kräver mer och mer av mig och jag vill kunna vara den mamman som hinner bli lite uttråkad och går och prålar runt hemma och får lite roliga idéer, jag vill vara den mamman som hinner piffa i Frans garderob och som går runt i morgonrock till 14 om jag vill det, jag vill kunna gå på Kyrkans öppna förskola, träffa andra mammor och känna “åh idag ska jag jobba” istället för “vilken dag kan jag ta det lite lugnt från jobb?”

Jag har ju ett jobb där jag inte bara kan vara mammaledig men nu tar jag kontroll över situationen, jag vill inte bli den mamman som inte alls kan ta hand om Frans sedan pga att jag kört alldeles för hårt, för vems skull? Ingens. Jag finns såklart på instagram och kommer att blogga när jag känner för det, så som nu, några gånger i veckan men jag kommer inte att fortsätta planera möten mån-fre samt plåtningar och signera nya avtal för massa nya samarbeten och produkter som inte är 100 % värt det. Nu ska det prioriteras! Ni kommer inte direkt märka av det men ni som mailar mig kommer märka att jag inte längre svarar samma sekund från telefonen utan att det kan ta någon dag. Jag kommer också för första gången på länge ha HELG och instagramma och blogga för att jag känner för det, inte för att jag måste pga samarbeten och jobb. Går jag miste om pengar så gör jag det, jag kommer i alla fall kunna vara en närvarande mamma och ha hälsan i behåll.

TA kontroll över ditt eget liv, det är något jag lärt mig genom åren, jag är den enda källan till att kunna göra mig själv lycklig. Jag kan inte hitta svaren genom någon annan eller något annat än hos mig själv <3 Jag märkte ju när jag var gravid att jag mådde så himla bra, dels hade jag ju en bra graviditet utan illamående osv men jag tror att mycket av välmåendet för min del berodde på att jag prioriterade MIG, vad jag vill, vad jag mår bra av. Jag yogade, tog powernaps när jag kände för det, åt väldigt bra för min och lillen i magens skull och tackade bara ja till sådant jag verkligen kände för, inte till saker jag “borde” Jag ska inspireras av min egen graviditet nu och hitta lugnet igen, med start idag. 17.15 ska jag släppa Frans en stund, då ska jag och yoga och Frasse får pappatid. Ska bli underbart!!

Men först ut? En dusch och sedan ta ett möte, det är ju måndag och jag ska lansera en produkt med ett företag som kommer bli SÅ kul =) Längtar!! Ha en underbar måndag fina läsare.

 


6 kommentarer6 kommentarer om “Take control over your own life”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du har en så sund och bra inställning tycker jag. Välmåendet ska alltid gå först. Heja dig!

  Reply
 • Så sant Sanne! Jag sitter här med mitt andra barn, liksom Frans fyra månader. Med dottern nu tre år så körde jag på med allt i en rasande fart. Så jag njöt inte den första tiden. Men efter ett tag så kom jag på mig själv, ”vad tusan höll jag på med?”. För vems skulle stressade jag runt? För att checka av en to-do-lista där inte varken mitt välmående eller hänga med bebis fanns med. Där och då tvärvände jag. Gjorde enbart det som passade mig och dottern och jag NJÖT. Nu med nr 2 har jag njutit sedan första sekund (ja han har även varit en otroligt lätt bebis) och jag kommer kunna se tillbaka och säga att jag verkligen tog tillvara på tiden. Jag har även börjat Yoga, något som var heeelt otänkbart för mig tidigare för det var ju ingen träning, haha. Min man kallar mig Yogi nu, så du kan ju förstå mig besatthet, ja bara av att ha gett det en chans

  Reply
 • <3

  Reply
 • Heja dig! Helt rätt inställning. Njut av Lillis <3 Önskar jag kunde förmå mig själv att ta kontroll…

  Kramis!

  Reply
 • Åh! Blir så inspirerad av hur du ser på välmåendet. Jag har själv otroligt svårt att sakta ner och tacka nej till saker. Jag ska få mitt första barn nu i september och tack vare ditt inlägg har jag nu bestämt att jag ska gå ner i arbetstid. Jag vill också komma in i den där bubblan och verkligen njuta. Visserligen bara veckor kvar, men bättre sent än aldrig! Tack snälla för din fina blogg och att du delar med dig på ett så ärligt sätt.

  Reply
 • Så klokt och bra inlägg! <3

  kram

  Reply