Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:05 | September 29, 2018

To be honest.. Being a mom is the hardest but best work in life.

I torsdags kväll kom J hem från sin match och jag var helt slut. Hade sovit 2 timmar natten innan och senaste veckorna har Frans inte sovit så bra. J erbjöd sig ta Frans över natten och jag gick och la mig redan 22 men kunde inte somna, vid 01 var jag så stressad över att jag inte kunde somna så jag visste varken in eller ut, blev rädd, började fundera över ifall jag är på väg att gå in i väggen och började ifrågasätta allt. J smsade dom jag skulle ha möten med igår, fredag så ställde jag in hela dagen. Det behövdes. Sov som en stock sedan och vaknade inte en gång.

Det är svårt att vara nybliven mamma, först och främst har jag ju förstått ganska tydligt varför det finns något som heter mammaledig eller föräldrarledig. Grejen är att det har gått så bra hittills men utan sömn eller om Frans har en sämre period då klarar jag inte av mitt jobb och det är inte meningen heller. Jag försöker nu tänka om, planera om och strukturera upp för att inte behöva känna så mycket stress. Jag kommer börja prioritera bort mycket och kommer inte tacka ja till knappt något under en tid. Jag tycker i alla fall verkligen alltid att man ska ta alla stresstecken på allvar innan det går för långt så nu ska jag se till att få ordning på detta. Jag gillar att jobba men J har ett jobb som kräver mycket av honom och Frans blir nog större så nu har jag lagt upp en ny plan <3 Det är inte alltid lätt, vi alla mammor gör vårt bästa.

För mig kan det liksom vara svårt numera att ta mig på en lunch, vi säger att jag ska iväg till 12 och Frans somnade 11.30 och sover gott då kör det liksom ihop sig, eller om han har en dålig dag då vill jag inte dra ner honom på stan liksom. Ja, ni förstår. Nu är Frans 6 månader och nu ska jag rodda om i mitt liv.

Så igår fredag hade jag och Frans en mysdag. Dagen började med att jag knäppte den här bilden på hans 6-månadersdag! GRATTIS lilla älskling.

Vi gjorde oss redo för en prommis!

Jag knäppte en bild och la upp på instagram att jag och Frans skulle på prommis och att vi checkade ut för dagen. Fick en lång kommentar om att jag var en dålig förebild när jag la upp denna bilden för att jag var alldeles för smal. Blev faktiskt rätt ledsen, det var inte rätt dag att tala om en sådan sak för mig. Jag svarade i alla fall och markerade att det är från detta hetsen kommer, när tjejer kommenterar och klankar ner på varandras kroppar. Innan jag somnade hade denna tjejen bett om ursäkt och skämdes. Vi måste sluta bråka om kvinnokroppen, jag kämpar verkligen för att vara en bra förebild och pratar ofta om att vi alla är unika och att vi aldrig ska jämföra oss. Aja, så länge jag har detta yrket kommer folk tycka till, det är tråkigt när tjejer ska klanka ner på andra tjejer tycker jag i allafall.

Hagaparken var så vacker igår! Kände verkligen att jag behövde lite natur.

Frans somnade så jag gick på jakt efter lunch..

Hittade en restaurang i Hagaparken och där inne satt en massa mammor, jag tänkte direkt att det är ju här jag ska hänga haha. Glömde ta bild innan jag hade börjat äta men det var gott, köttbullar är ju köttbullar liksom. Slinker alltid ner!

Sedan öppnade sig himmelen och vi sprang hem, eller jag sprang och Frans fick se regn för första gången. Alltså 2018, året Frans kom, det var fotbollsVM och värmebölja och ett märkligt val.

Jag kom hem och fick samples budade till mig, sååå spännande!!!

Med budet kom även bullar och en fin lapp från mina Hubso-tjejer <3 blev så glad och åt upp 3 av fyra bullar, den 4e delade jag med mig till vår hantverkare!

Jag och Frans vilade i vårt stökiga hem <3 Jag tittade på Very Cavallari, älskar det.

Här spenderar jag och Frasse tid i helgen, i sängen i vardagsrummet, i köket står en massa möbler och i gästrummet likaså. Ja och i vårt sovrum byggs det..

Men vi har det mysigt <3

Fick hem ytterligare ett bud och Mina – I will do my best haha!

Jag och Frans tog en lång dusch och jag var verkligen helt i nuet. Frans älskar duschstrålen och vill ta på strålarna. Vi stod där helt varma och blöta och Frans tittade upp på mig flera gånger när han satt på höften och log så glatt, förstå vad jag kommer få njuta av hans lille leende <3 Kommer göra allt för den lille killen. Efter vi duschat så myste vi lite i sängen och sedan drog jag på honom hans lilla pyjamasklänning från Coin De Reve, det är ju så skönt med klänning om man behöver byta mycket men även för att få hans små ben att vara still men han knäckte systemet snabbt och rev upp klänningen med sina små fötter.

Vill tipsa om handdukar i linne. Dessa från Lovely Linen är mina favissar, så sköna att torka sig med tycker jag!

När Frans hade somnat plingade Foodora på dörren med min leverans från Babel Deli som jag åt i sängen framför Idol. Pratade med J på facetime som har bortamatch och började redan längta till söndag och måndag då han är ledig.

Fick ytterligare ett bud från fina Bisse, jag ska välja ut tyg till något hon designat. Kommer bli så fint!

Vaknade vid 05 i natt när Frans ville äta och såg att jag hade två missade facetimesamtal från Sharareh och tänkte direkt ARNTHOR HAR FRIAT. Vaknade vid 08 i morse och tänkte “drömde jag att hon hade ringt?” kollade min samtalslistor och jag hade minsann inte drömt. Upptäckte snart att det jag hade tänkt stämde!! ALLTSÅ, åh, låg och snyftade i sängen i morse. GRATTIS Sharareh & Arnthor, önskar er all lycka och kan inte vänta till bröllopet <3 Att få se två människor säga ja till varandra för alltid är ju det finaste som finns. Det bubblar så mycket känslor i mig, Sharareh och jag har verkligen gått igenom ups and downs tillsammans och det har inte alltid varit så enkelt med kärlek, vi har verkligen gråtit tillsammans och varit helt ovetandes om vad som låg och väntade. Världens största grattis!! <3

 

Nu har jag ätit frukost och duschat medan Frans har sovit så nu ska jag föna håret. Mellan 13-15 idag står jag i Gallerian och minglar, ses vi? Efter det ska jag direkt hem till Frans och så ska jag kolla J’s match och bara vila och kramas med den lille.


21 kommentarer21 kommentarer om “To be honest.. Being a mom is the hardest but best work in life.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Blir så glad när jag ser Frans <3 Jag hoppas att jag en dag kommer bli en lika fin mamma som du <3

  Reply
 • Ta hand om dig <3 <3 <3

  Reply
 • Sanne du är min förebild i mycket men främst som mamma! Är väldigt rastlös av mig och hittar gärna på aktiviteter varje dag med min bebis men sen för nån vecka/några veckor sen då du la upp att du och Frans hängde i sängen hela dagen så har jag det som en aktivitet i mitt schema! Bästa aktiviteten och jag sover så fantastiskt gott natten efter. Det är som att hela jag är avslappnad efter en sån dag. Tack för det lifehack:et!!!!
  Fortsätt att vara du Sanne! Kram på dig!

  Reply
 • Så fint du skriver. Ta hand om dig <3 Jag har varit i din situation men det gick för långt. Vägen tillbaka är lång. Så bra du lyssnar inåt. Hoppas även det ska bli ett slut på nedlåtande komentarer mellan kvinnor. Alla ser vi olika ut med olika förutsättningar. Avundsjuka och missunnsamhet är inte klädsamt på någon. kram och trevlig helg / Annika

  Reply
 • Det låter klokt att du lyssnar på kroppens varningssignaler. Du gör ett så bra jobb med att vara mamma och allt annat du tar dig an! Min lilla tjej är 4,5 månad och jag är helt mammaledig och vissa dagar är man ju helt slut, så då kan jag bara tänka mig hur det varit för dig när du jobbar samtidigt.
  Vill passa på att fråga varifrån Frans ”skor”/tossor är ifrån? Har sett att han har några olika jättefina. Jag har bara sett såna som är så tunna som inte alls värmer bra, så skulle vilja köpa några till min dotter. Ta hand om dig!

  Reply
 • Vart kollar du på very Cavallari? Jag har letat överallt men hittar inte haha

  Reply
 • hayu:)

  Reply
 • Usch den där stresskänslan och inte kunna sova är hemsk ☹️ Min pojke är drygt ett år och vaknar fortfarande 2-3 ggr/timmen hela natten. På det driver jag också eget vilket gör att man ändå måste ställa klockan, gå upp och åka till jobbet eller sitta med administrativt jobb. Har börjat dricka mycket avslappnande te (gillar Relax från Pukka) och försöker stanna upp då och då under dagen och ta ett par djupa andetag. Men det är verkligen en svår balans. Ta hand om dig! <3

  Reply
 • Så mysigt inlägg. Ta hand om dig, Sanne! Du är grym, både på ditt jobb & som mamma. Och Du är viktigast. Mår du bra, mår allt annat bra! 🧡

  Reply
 • En sån förebild du är! Fortsätt att rocka som du gör, för du är en sån stor inspiration och glädjespridare!🌟💛

  Reply
 • Ja jag förstår inte hur du orkar göra så mycket som du gör. Min pojke är tre månader och jag vill ha flera dagar i veckan som vi bara är hemma och inte gör någonting. Det kanske hade varit bra att ha mobilpaus nån dag i veckan med? Jag tänker som när du ska ha en lugn dag men ändå verkar gå och tänka på att du måste gå och fota vad du gör hela tiden för att kunna lägga upp på sociala medier. Då blir man ju inte i nuet. Och att du ens ska behöva ”ursäkta” att du glömde fota köttbullarna innan du började äta? Ja det är väl sunt! Du var hungrig och det första du tänkte på var inte att du ska få till en snygg bild till bloggen? Bara en tanke i all välmening.

  Reply
 • Vart är ditt överkast ifrån?! 😍

  Reply
 • Vart är din jacka ifrån?😍

  Reply
 • Nja, tror bestämt att kroppshetsen uppstår p.g.a. att vi översköljs av orimliga ideal, som du bidrar till när du redigerar dina bilder – trots att du redan är mager. Taskigt att såga kommentaren när du faktiskt hade fixat bilden.

  Reply
 • Seriously? Följer du Sannes kanaler och ändå tror det? Det framgår väl rätt tydligt att Sanne är sund och verkligen inte pushar för osunda ideal. Och får man inte lägga upp bilder på sig själv längre om man är petite av naturen? Så trist kommentar!

  Reply
 • Var det så du tolkade min kommentar bör du öva på din läsförståelse. Konstaterar bara faktum, bilden här i bloggen är inte samma som dök upp på IG. Har före och efterbild jag kan maila till dig om du vill, syns tydligt att låren är redigerade. Ha en bra dag!

  Reply
 • Vad pratar du om? Jag har aldrig och kommer aldrig retuschera en bild för att se smalare ut. Maila mig gärna bilden! [email protected] Väldigt intressant…

  Reply
 • Tack snälla. Vissa människor är galna! Blir typ rädd. Har ALDRIG retuscherat mig smalare?!

  Reply
 • Ja det kan jag verkligen hålla med om, tycker själv att situationen är obehaglig med tanke på ditt svar faktiskt. Ber om ursäkt att jag skrämde dig (??), det var verkligen inte min mening. Förhoppningsvis kan du bortse från din rädsla (eh..) och ta med dig något från detta. Före- och efterbilden dyker eventuellt upp på någon bloggbevakningssajt inom kort (månne är det egentligen det som skapar oron?).

  Reply
 • Så obehagligt.

 • Kan inte mer än bli rädd över denna kommentaren..

  Reply