Leaps and discussion about climate change

Hallå på er! Frans napar, han klev precis in i fas 6, ni som har bebisar i dagsläget har nog appen ”Wonderweeks” eller ”Växauppochupptäcka världen” det är ju forskare som ligger bakom den appen som forskat på bebisars mönster. Appen fokuserar på de tio större psykiska utvecklingssprång som varje barn tar under sitt livs första 20 månader och vad dessa betyder för ditt barns förmåga att förstå världen runt omkring och utveckla de nya färdigheter som krävs vid varje stadium i sin utveckling. Jag har inte märkt av faserna så jättemycket och  brukar faktiskt inte ens kolla min app för jag brukar tänka att det blir ju som det blir oavsett, går han in i en fas så gör han det och det är inte mycket att göra. Men nu, från att ha varit en SOLSTRÅLE så har han blivit så frustrerad senaste 2 dagarna och så kikade jag in på appen och mycket riktigt så är det dags för fas 6. Vi får se hur länge det håller i sig! Viljan för lille F finns där i alla fall, han är envis men det är en bra egenskap för framtiden får vi tänka haha =) Fasen ska ta slut 1a Januari så vi kommer kliva in i 2019 som one happy family haha. Tydligen efter denna fasen kommer han kännas mycket mer som ett barn än en bebis. Nog om det. Vilken fas upplevde ni var kämpigast? På min instagram säger dom flesta fas 4.

Det har varit vilda diskussioner om klimatförändringar här i mitt kommentarsfält, det började med att en person undrar hur jag kunde flyga till Dubai för 5 dagar när vår jord håller på att förstöras. Jag vill bara tala om att jag tycker det är svinbra att det finns sådana som du, som skrev den kommentaren som verkligen gör statement och väljer att inte flyga pga klimatförändringarna, för ja, visst är det så, flygutsläppen förstör vår jord. Jag är verkligen inte perfekt och inte heller allt för medveten om hur illa det är just nu, jag lyssnar, läser och tar till mig men har kanske inte gjort några drastiska val. Jag gör det lilla, jag köper bara närodlad och ekologisk mat (även till Frans), jag äter mindre kött än tidigare, jag går överallt (verkligen går hela dagarna) och kör i princip aldrig bil, jag försöker att inte sitta vid mobilen eller datorn mer än jag behöver (pga jobb) jag duschar inte inte överdrivet länge, jag skänker mina kläder, köper aldrig vatten utan dricker kranvatten, jag har nästan valt alla mina räkningar och sådant via e-mail och inte i pappersform, jag försöker inte impulsshoppa som förut och jag tar sällan plastpåse i butiken. Men, jag skulle såklart kunna göra mer, jag hade kunnat sluta flyga men jag tror inte vi alla kan göra precis allt, det kanske vi kan men jag har valt att göra det jag kan. Resa kommer jag vilja fortsätta göra men jag har valt bort att köra bil om jag inte måste, jag går överallt och åker knappast aldrig taxi eller uber i Stockholm.

Jag är i alla fall glad att det är så många som engagerar sig i denna miljönfrågan men jag tror verkligen att om vi ska rädda vår jord, här om dagen på nyheterna talade en expert om att vi har 10 år på oss så tror jag att våra politiker och lagstiftare (i ALLA länder) måste sätta tydliga regler, jag tror inte det kommer kunna gå att få ordning på denna frågan om det inte sätts regler där man får böta om man bryter mot dom. Sedan kanske Usa’s president ska öppna ögonen också och inse att klimatförändringar inte är ett påhitt för att när vi bodde i Usa vill jag tala om att ALLA kör bil, det fanns knappt några stråk där du kunde gå i Buffalo utan ALLA kör precis överallt om det är så är 1 km, likadant i LA som jag också bott i. Så, det är många andra stora länder som borde ta sitt ansvar vi i Sverige har ändå kommit väldigt långt…

Men, självklart ska vi alla ta vårt ansvar. Jag tycker vi alla ska öppna ögonen och tänka till, det är ändå en enormt viktig fråga <3 Tack för att ni i kommentarsfältet ändå bidrar till lite diskussioner, det är bra! Jag gillar det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.