Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:25 | February 11, 2019

The past week, Frans is sick there for cancelled plans and no sleep

Så för 7 dagar sedan fick Frans feber på natten, när jag tittade i hans lilla mun såg jag hur båda framtänderna trängre sig igenom samt några tänder nedtill så jag tänkte att det kanske hörde ihop som jag skrev till er.

Veckan gick och han blev bättre, han var inte riktigt sig själv, känslig och gnällig men inte febrig utan det kändes mest som det var tänderna som spökade, det brukar ju kunna göra att dom blir kinkiga och sover väldigt dåligt. I fredags var han dock helt personlighetsförändrad, vi var hemma hos vänner på middag och han gav oss inte ett smile på hela dagen, han som annars är så glad och pigg. Superkänslig, ledsen, grinig och inte sugen på att äta. I lördags fick han feber igen på natten och igår kväll ringde jag in till 1177 för att se om jag borde åka in i och med att bebisar inte ska ha feber mer än i tre dagar. Jag fick direkt råd om att åka in och kika så vi fick en tid 20.15. Väl där så var det inget med öronen, halsen eller så utan dom trodde det var en vanlig förkylning, ett virus eller urinvägsinfektion som tydligen är ovanligt för så små pojkar men det förekommer så vi fick med oss en kopp hem jag ska samla hans urin i, hur nu det ska gå till? Jag har hittills inte lyckats utan det har däremot skett en olycka på vår fina matta och givetvis när jag pratade med sjuhusrådgivningen kissade han när jag inte var beredd, då har jag suttit beredd hela morgonen och förmiddagen. Det konstiga är att han kräkts tre gånger nu så nu har jag kontakt med rådgivningen lite hela tiden.

Nu har i alla fall febern gått ner lite och han har fått i sig lite ersättning och sover gott i J’s famn.. Hoppas han blir bra snart lillen. Jag och J har varit slitna efter lite sömn och full påpassning, jag har ställt in varenda plan jag haft i princip sedan förra måndagen och gör allt för att få den lille och må bra. Det gör så ont i mammahjärtat att se honom vara dålig. Idag är han dock rätt pigg och glad i alla fall, betydligt mer än förra veckan. Vi får se hur det artar sig <3 Ja, så hej på er från sjuktstugan. Vi kämpar på här hemma!


4 kommentarer4 kommentarer om “The past week, Frans is sick there for cancelled plans and no sleep”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så tråkigt med sjukling. Krya på er! Extra jobbigt med barn som inte kan tala om vad som är fel.

  Reply
 • Ett tips För att samla upp kiss så vänd blöjan ut och in. Då absorberar inte kisset i blöjan.
  När min son var sjuk så fick vi hem små plastpåsar, såg lite ut som en mini sprits påse som man kunde sätta på …. funkar säkert lika bra att ta en liten plastpåse ( knyt påsen så öppningen blir mindre) och sätt på … sen på med blöja och övervaka

  Reply
 • Stackars liten 😒 hoppas han snart blir bättre!
  Jag hörde från en barnmorska att barn kissar inom 3 minuter efter dom vaknat! Kan ju vara ett tips kanske! 😊

  Reply
 • En gång när vi va på akuten med vår son (då typ samma ålder som Frans är nu), skulle vi också samla kiss. Fick låna en potta. Så av med blöjan, sätt honom på pottan och håll en kopp i pottan som samlar upp kisset (då iaf den pottan inte va garanterat kliniskt ren). Då tog det typ en minut sen va det klart.
  Köp en potta, kommer ju ändå behövas framöver. 😃

  Krya på lille F!

  Reply