Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:02 | April 14, 2019

Improve life with plants

Jag brinner ju för hälsa och self love! För mig betyder self love att vara snäll mot sig själv, ta hand om sig själv och vilja ge sig själv det allra allra bästa när det kommer till allt. Jag är ju en person som älskar grönt, jag bara dras till allt grönt och mår så bra utav att vara utomhus! Vi bor ju i en lägenhet i stan och jag försöker ofta köpa hem blommor som piggar upp vårt hem men har nu sedan en tid blivit mycket med medveten om att vissa gröna växter är bättre än andra. Visste ni det? Växter är superbra för hälsan och dom växter som är allra bäst för oss är dom allra mest luftrenande växterna. Jag har såklart grottat ner mig i vilka, för vem vill inte ha gröna fina växter hemma som renar luften hemma hos dig och tar bort partiklar du inte ens visste fanns?

Det finns studier som visar på att vi mår bättre av levande växter, både i hemmet och på jobbet. På arbetsplatser har studier gjorts där man ser tydligt att sjukskrivningar minskar, i skolan presterar barnen bättre och koncentrerar sig bättre och det beror ju på att stora gröna växter tar upp koldioxid och för mycket koldioxid gör oss trötta. Detta är dock någonting alla växter gör, men det finns alltså ett gäng växter som dessutom är luftrenande och alltså rensar luften på skadliga partiklar från exempelvis avgaser och liknande och då vi bor i stan tyckte jag detta lät fantastiskt. Jag insåg dessutom nyligen att jag varit dålig på att köpa växter till Frans rum så det har varit mitt senaste projekt som jag gör tillsammans med Plantagen! Då jag ville ha just luftrenande växter i hans rum så köpte jag hem Fredskalla, Murgröna, Benjaminfikus, Rosenkalla och Svärmorstunga. Alla dessa är riktigt bra gröna växter med massa hälsofördelar och jag tänkte att eftersom Frans bor med oss mitt i stan behöver han lite av detta.

Låt mig visa hur det blev! Här står jag med en Fredskalla till vänster och en Rosenkalla till höger (när ni tittar på bilden) och krukorna hittar ni HÄR och HÄR. Utöver att Fredskallan plockar upp koldioxid så drar den även åt sig andra skadliga ämnen, som lösningsmedel och liknande som kan komma från våra möbler. Detta faktum, tillsammans med att den står och se fin ut i fönstret är ju fantastiskt.

Dom fick stå i ena fönstret tillsammans med en Murgröna.

För att fylla ut fönsterbrädan lite extra köpte jag hem en växtbricka som man satte på fönsterbrädan, supersmidig. Den hittar ni HÄR.

I fönstret satte jag upp en stång så jag kunde hänga ner en kruka med en stor fin Murgröna (länk HÄR). Jag älskar Murgrönor sedan länge och har aldrig vetat att den fuktar luften så bra. Krukan hittar ni HÄR.

Ser det inte så härligt ut? Jag får sån bra energi att komma in i Frans rum nu och han verkar pigg och glad haha. Han har ju också ljusgröna väggar och det ger mig sån bra känsla och sånt lugn.

På Frans lilla bord pyntade jag med ännu en Fredskalla i denna kruka. Så snygg!! Han har hittills inte rört växterna, peppar peppar, annars får jag ställa upp den i fönstret den med. Fredskallan är en favorit, den är som sagt både en effektiv luftrenare- och luftfuktare. Ni hittar den HÄR.

Här står jag redo att pynta Frans andra fönster med en Svärmorstunga (länk HÄR) och Benjaminfikus (länk HÄR). Svärmorstungan är också intressant, den renar luften från kemikalier!

Piffa piffa!!

Nu när jag tittar tillbaka innan såg det så tomt ut? Krukorna hittar ni HÄR.

Och så resultatet. Jag är supernöjd och kommer alltid att lägga lite extra krut på luftrenande växter, det är verkligen ett medvetet val! <3 Gör dig själv nytta du med och må bättre med växter hemma!

Advertisement


5 kommentarer5 kommentarer om “Improve life with plants”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej! Var är dina vita jeans ifrån :)?

  Reply
 • Jättefint! Jag har varit rädd för att Isak ska dra ner blommor, men nu börjar jag våga ställa dem på lite lägre höjder. Fredskallan är så bra eftersom den visar när den behöver vatten och återhämtar sig på en gång. Hoppas att du får en härlig söndag.

  Reply
 • Frans är så söt😍 har satsat på konstgjorda växter i sonens rum men nu kanske jag får tänka om😄

  Reply
 • Har förstått att du har mycket som händer runtomkring dig men tycker det är så tråkigt att nästan alla dina blogginlägg är betalda samarbeten nu för tiden. Jag vet att man inte behöver läsa en blogg om man ”stör” sig. Men tycker själv det varit kul att följa dig lite då det skiljer ca 1,5 månad på våra pojkar.

  Reply
 • Hej! Så fint det blev! En fråga: du skriver att dessa växter är bra för luften, det är ju kanon! Men jag blev själv lite nyfiken på om några av dessa är ”giftiga” för små klåfingriga barn? Har själv lust att ha gröna växter i våra barnrum, men tanken har då alltid varit att jag måste vänta till barnen är stora nog att inte stoppa bladen i munnen? Eller hur är det?🤔 mvh Madelene

  Reply