Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:52 | November 25, 2019

Nov 25 – Orange Day

Tillsammans är vi starkare. Idag är det 25 November, FN’s internationella dagen för avskaffande av våld mot kvinnor. Orange Day är en dag då man uppmanar hela världen att bära oranget för att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor. I världen över lyser byggnader i oranget och det anordnas en massa event för att uppmärksamma den här viktiga dagen. Man tycker ju att en sådan här dag inte ska behövas men det gör den, obehagligt mycket. Kan ni förstå att 1 av 3 kvinnor eller flickor i världen har utsätts för fysisk, psykisk eller sexuell våld? Och 1 av 4 i Sverige. Det är skrämmande!! Denna dagen måste uppmärksammas så gör det du kan, bär oranget, prata om det, dela bilder, hashtags. Gör det lilla! Och om du har en vän du märker är utsatt psykiskt eller fysiskt, sträck ut en hand. Hon behöver dig <3


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här