Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:10 | January 20, 2020

Gravidstatus vecka 15 bebis 2

Då kör vi. Jag har inte varit så aktiv här, desto mer aktiv på instagram och mina stories, det forumet passar mig perfekt ska jag tala om haha. Men, nu när vi väntar bebis nr 2 kände jag att jag skulle vilja börja dokumentera mer, jag vet hur kul jag tycker det är att gå tillbaka och läsa om min graviditet med Frans så nu kör vi igen! Jag börjar faktiskt med dessa graviduppdateringar i samma vecka som senast så det känns passande! <3 Jag lägger alla gravidrelaterade inlägg i kategorin “Baby 2020” jag har även en “Baby 2018” från senast.

Så, gravidstatus vecka 15 (14+3) Behöver gå in på appen och kolla, snacka om att jag är helt lost denna graviditet hittills haha.

Mående: Jag mår bra!! Jag tappade det svaga, konstiga illamåendet i vecka 10/11 och nu mår jag fint. Jag är så glad för det! Jag har rätt mycket energi och har rest, varit på J’s match, gått på musikal, haft gäster och liksom levt precis som vanligt, så gla för det. Jag har inte ens varit i stort behov av sömn, det var jag mina första 10 veckor kan jag tala om, herregud. Det kanske kommer tillbaka men för tillfället kan jag plugga vid datorn utan att råka somna…

Cravings: Nej men alltså mackor, det har varit såhär sedan vecka 4. Mackor med smör och ost, pizza, pommes, ja ni förstår. Carbs!!

Vikt och kropp: Jag köpte en våg förra veckan och har gått upp 1 stadigt kilo. Nu kör vi!! Nu är jag ju inne i andra trimestern och nu kommer ju bebisen växa som tusan så då kommer jag nog också göra det =)

Hormoner: Dom är där ja, jag gråter helt oförberett ibland när jag ska berätta något eller när någon annan berättar något, det är liksom lite svårt att hålla dom i styr….

Övrigt: Mitt hjära har nu 20 % högre kapacitet och slår snabbare än vanligt. Bebisen är ca 14-15 cm från topp till tå (8 cm från huvud till stjärt) och utvecklas som bara tusan där inne. Just nu ligger tydligen min moderkaka lite långt ner och om den ligger för alldeles för sent in i graviditeten får man inte föda vaginalt men det är inget jag funderar på ännu, oftast flyttar den sig. Vi får se hur den ligger vid rutinultraljudet i slutet på Februari (ska dit i vek 20) Det finns stor risk att den ligger kvar men jag tänker att jag tar det som det kommer, jag tror den kommer flytta sig innan dess. Men, när moderkakan ligger långt ner och lite för utgången ska man inte anstränga sig för mycket så jag skippar nu träning med alla slags lyft och för mycket ansträngning, jag tränade i morse efter att haft en träningsfri vecka förra veckan då jag kände att jag bara ville vila och det kändes bra men jag tar det lugnt!

En liten magbild. Jag hade ungefär samma obefintliga mage förra gången i denna veckan, den var precis då som nu synlig vissa gånger om dygnet och ibland helt osynlig. Vi får se när den poppar denna gången, senast gjorde den det i typ vek 25-27.

Läs om min vecka 15 med min första gravditet HÄR om du är nyfiken på den.


7 kommentarer7 kommentarer om “Gravidstatus vecka 15 bebis 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så fin! Fler uppdateringar här ♥️♥️♥️

  Reply
 • Så roligt med fler uppdateringar här! ❤ jag är själv gravid i vecka 13+1 så väldigt roligt att följa andra som är ca lika långt gångna! 😊

  Reply
 • Vad kul! Vi fick barn ungefär samtidigt förra gången och nu är det dags igen. Jag är i v 22 😍

  Reply
 • Vilket datum har du bf? 😊

  Reply
 • Så roligt. Vi fick barn ungefär samtidig förra gången och nu är jag i vecka 27.
  Grattis till er 🙂

  Reply
 • Men grattis!! Har inte instagram så har helt missat att ni väntar barn. Så kul!!🥰🥰

  Reply
 • Gratulationer och lyckönskningar igen!

  Skönt att slippa illamående och trötthet. Jag drabbades mest av det förstnämnda.
  Att det kan vara så olika hur stor mage man får fast de flesta barn har någorlunda samma storlek där på insidan. Jag bar mammabyxor redan i v 18 och var sprickfärdig i v 28.

  Reply