Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:50 | January 27, 2020

Self love / self care

Jag hade nog inte förstått innebörden av self love och self care förrän jag blev gravid, jag vet inte riktigt varför men jag gav mig själv aldrig den där extra kärleken men när det flyttade in en liten person i min kropp som jag brydde mig så mycket om så blev det plötsligt väldigt noga för mig att ta hand om mig lite extra, både för lillen i magens skull men också för min egen så att jag skulle ha en så bra graviditet och förlossning som möjligt.

När jag var gravid med vårt första barn Frans i Buffalo 2017 och lite in på 2018 insåg jag plötsligt effekten av att verkligen lyssna inåt och göra saker man mår bra av, inte saker man “borde” eller förväntas göra. Jag insåg också hur fantastiskt skönt det var att faktiskt bara göra saker jag verkligen ville och säga nej till det jag egentligen inte riktigt kände för. Jag började motionera på ett nytt sätt, endast för att må bra och känna mig stark, ingenting annat, jag började proppa i mig ännu lite bättre mat för att bebisen i magen skulle få bra näring (och för att jag ville känna mig på topp) jag började tacka nej till det jag inte kände för, jag tog en powernap ifall jag var trött (när jag gör det annars kan jag känna mig lat eller dålig) jag la mig tidigt på kvällen om jag var trött, började yoga och meditera – något jag innan tyckte det var jobbigt eftersom tankarna fullkomligt exploderar men man får öva, jag hade små ritualer för mig själv som gjorde att jag mådde bra så som att ta oändligt många bad i lugn och ro, åt chokladmandlar inlindad i en filt och tittade på solnedgången och blev mer noggrann med att ha det mysigt om kring mig, organiserat och boat på ett bra sätt.

Nu i efterhand, efter att jag upplevt self love och efter att jag vet effekterna av det så kommer jag aldrig kunna sluta ge mig den tiden. Och dom gångerna jag tappar bort det märker jag det direkt, jag blir inte riktigt lika härlig och mina tankar blir jobbigare, jag blir oroligare, mer negativ, lättare irriterad och räddare för att saker kanske ska få fel. Jag blir helt enkelt inte lika härlig att spendera mina dagar med i mitt eget huvud. Så fort jag tar väl hand om mig själv och ger mig själv lite extra kärlek både genom att verkligen lyssna inåt och göra det som känns BRA men också genom att ge mig själv dom där små lugna stunderna vi alla behöver, med våra egna tankar och känslor så blir jag mig själv igen och väldigt lugn, stabil och harmonisk. Jag tacklar allt så mycket bättre, ja för livet kan ju vara lite upp och ner och saker händer ju hela tiden.

En sak som tillhör min self love rutin är att bada och numera när jag badar har jag gjort min rakningsrutin till något mysigt, något som kändes i princip omöjligt innan när jag oftast tog någon av J’s rakhyvlar som känns sådär härligt iskalla och vassa. Låt mig presentera ett märke jag håller varmt om hjärtat, nämligen Estrid. En ny rakhyvel och en produkt som gör skillnad på alla plan. Den är både snäll mot dig och naturen! Rakningen är inte obligatorisk men om man vill raka sig så ska det vara en härlig upplevelse och det ska inte vara dyrt, produkterna är helt magiska och helt veganska och om ni anger min kod Sanne så skänker Estrid 10 kronor till organisationen Kvinna till Kvinna som jobbar för kvinnors rättigheter runt om i världen. Så, om du är sugen på att antingen testa produkten eller signa upp på en prenumeration så att du får hem nya rakhyvlar varje månad så gör du nu också en god gärning <3 det känns ju alltid bra. In och spana in dom HÄR.

Dom är faktiskt inte bara väldigt sköna, bra för oss och naturen och bra pris dom är också sjukt fina. Här sitter min så fint på väggen i badrummet!

Hur tar ni hand om er själva och ger er lite extra self love?


3 kommentarer3 kommentarer om “Self love / self care”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här