From Greece

För några veckor sedan lagade jag Grekiska biffar med potatis & rotfrukt i ugn och tzatziki. SÅ gott och det var en del av er som ville ha receptet. Here u go! Perfekt att slänga ihop nu i helgen för er, ni kommer inte att bli besvikna.

För 4 personer.

Du behöver;

400 g Blandfärs

1 ägg

1 ml Svartpeppar

1 ml Vitpeppar

1 krm Salt

4 ml Oregano

2 vitlöksklyftor

En gul hackad lök

Potatis

Morötter

Olivolja

Gurka

Matyoghurt

Tillagning:

1. Blanda färs, ägg och kryddor. Rör i lök. Rör till en jämn smet.
2. Forma till biffar och stek i smör.
3. Dela potatisen i klyftor och lägg på bleck. Ringla över olja. Salta och peppra. Tillaga i ugn, 225° ca 30 min. Jag körde ca 40-45.
4. Riv gurka. Pressa ut så mycket vätska som möjligt, lägg gurkan i hushållspapper. Blanda matyoghurt med gurka och vitlök. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna med klyftpotatis och tzatziki. NJUT! Jag serverade detta med tomater & fetaost.

10 reaktioner på “From Greece”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.