Dining.

Här om kvällen lagade jag en jättegod rätt som jag inte lagat på ett tag. Nu när jag väl lagade den insåg jag att jag borde göra det oftare och dessutom att jag borde dela med mig av receptet till er, så gott!

Det är alltså kebab-köttfärsspätt med potatis & rotfrukter i ugn med tzatziki.

Du behöver (4 pers):

400 g blandfärs eller lammfärs
1 gul lök
3 vitlöksklyftor (1 till spätten, 2 till tzatzikin)
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1/2 msk curry
1 tsk sambal oelek
1 dl yoghurt
8 träpinnar
Potatisar
Morötter
Turkisk yoghurt
Gurka
Salt & peppar

Såhär gör du:
Skiva upp potatis och morötter, ringla över olivolja och flingsalt, ibland brukar jag ringla över lite honung också. Gott med sött och salt! In i ugnen på 200 grader, jag tittade till mina och det blev klart efter ca 40 min. Känn efter! Skala och finhacka lök, blanda färsen med lök och vitlök, salt, spiskummin, curry, sambal oelek, spiskummin och yoghurt. Forma färsen och trä på pinnarna. Grilla runt om över glöd eller på högsta värmen i övre delen av ugnen i ca 8 minuter. Jag körde mina i ugnen! För att göra tzatziki, ta 2 dl Grekisk yoghurt, riv en gurka (lägg den i papper så den inte är så blöt) Pressa i två vitlöksklyftor, salta och peppra och smaka av. Till detta serverade jag en sallad blandsallad, fetaost och tomater, passade utmärkt!

Hoppas det smakar!

3 reaktioner på “Dining.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.