Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:36 | February 21, 2013

The Secret

Har ni hört talas om boken The Secret? Jag har själv inte läst den men fick en länk skickad till mig av svärmor i morse som hon i sin tur hade fått av min svägerska som läst boken. Jag måste läsa den snarast!

Boken The Secret går ut på att du ska fråga efter det som du vill ha i ditt liv, visualisera det i tanke och känsla och sedan ta emot det. Fokusera på det som du vill ha istället för det som du inte vill ha. Här har ni bara några av alla slogans i filmen. “Your thoughts and your feelings create your life”. “Man becomes what he thinks about”. “What you resist, you persist.” “Inner happiness is the fuel of success”. Jag själv tror stenhårt på att tanken kan styra, tanken och inställning avgör så mycket mer än man någonsin kan tro. Jag lovar! Jag menar, en idrottsman för att ta ett exempel har jag garanterat bestämt sig för att bli världsbäst, du måste våga satsa fullhjärtat för att komma så pass långt du vill. Alla hinder du stöter på längs vägen är hinder som gör att alla oseriösa människor droppar av, det är verkligen tanken som styr dig och fokuserar du på att något ska bli bra så kommer det också att bli det trots motgångar som vi alla stöter på. Jag har ju nämnt tidigare att Good things comes to good people och det är lite samma tänk.

Nu när jag skulle ta mitt körkort kan jag lova att det var mycket mina tankar och min inställning som styrde en hel del. Inte fullt ut såklart, jag hade ju såklart kunskapen men nervositet kan i många fall ta över och även fel inställning. Jag hade ett par riktigt jobbiga dagar innan jag skulle göra mitt teoriprov samt körprov (samma dag) Jag mådde riktigt dåligt och var stressad, arg och ville ge upp- Jag vägrade. Jag vände all min frustration, rädsla och stress till energi och pluggade som ett as. På morgonen då det var dags vaknade jag upp med en känsla som om det vore min födelsedag. Jag bestämde mig för att, det här ÄR dagen. Idag tar jag körkort. Jag duschade länge, åt god frukost, klädde mig i en fin klänning, gjorde mig fin och kände att det här skulle bli dagen då jag tog körkort. Idag skulle det hända. Jag samlade på mig så mycket bra energi att ingenting kändes omöjligt. Nu i efterhand känner jag att en stor anledning till varför det gick så bra var på grund av min inställning. Jag menar, det kan ju ha blivit så om jag känt att det var omöjligt, börjat samla på mig en massa dumma tankar och energi kanske det hade kört ihop sig? Kanske inte, svårt att säga men jag vet ju i alla fall att det hjälper på traven att fokusera på det bra.

Jag och Simon pratar ofta inom både hans och mitt yrke hur mycket tankar på verkar. Vi är båda övertygade om att tankar styr mer än vi tror och att om man fokuserar på det bra kommer det bra att komma till dig. Ni vet väl att en negativ tanke leder till en annan och likadant med positiva tankar? Jag känner ofta hur jag intalar mig själv att jag kan något, peppar mig själv in i det sista, utför det jag ska göra och får känslan av att Ingenting är ömöjligt. Våga tro på dig själv, våga intala dig själv att du kan och att du är unik. Jag brukar ofta tänka- varför skulle inte just JAG klara detta? Och samma mot mina vänner, det klart DU kan. Alla kan, det gäller bara att våga och tro att man klarar det. Det är så psykiskt och det är så mycket som sitter i huvudet.

Jag menar, tror ni ett förhållande blir bättre för att man fokuserar på det negativa? Tjaffsar om oväsentliga saker, klagar och hackar på den andra? Förmodligen inte. Tror ni att man mår bättre om man snackar skit om andra människor, fokuserar på vad dom gör och inte gör och hur dom ser ut? Säker på att man inte gör. Tror ni att ni mår bättre för att man hittar en massa saker att vara arg på under en dag så som vädret, hur andra folk kör bil eller fokusera på hur äcklig matlåda man har med sig? Njae. Jag tror däremot att en människa som bestämt sig för att fokusera på sitt eget, vara vänlig mot andra, fokusera på sina egna mål och intalar sig att det kommer bli en magisk dag som kan leda till precis vad som helst känner mer lycka och behag? Det tror jag absolut.

Nu har jag bara babblat på en massa här fastän det jag ville kom fram till var att, klicka in på länken nedan och titta på alla fyra klippen. Jag tror ni också kommer bli inspirerade, jag blev det och fick världens häftigaste känsla. Jag blev lycklig och inspirerad samtidigt som jag ville gråta för att det berör så mycket.

Titta HÄR & sprid vidare till era nära & kära.


1 kommentarerEn kommentar om “The Secret”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jättebra skrivet och kloka ord. Tycker att de fint att det finns människor som tänker som du, och det är roligt att läsa din blogg eftersom den sprudlar av positiv energi:)

    Reply