Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:56 | August 29, 2017

Bröllopssnack – Vigseln // Wedding talk – The Ceremony

Då var det dags att berätta om vår vigsel. Vi var båda överens tidigt om att vi ville ha en borglig vigsel utomhus, jag vet, lite riskabelt med tanke på vädret men vi ville så gärna gifta oss utomhus och gärna så nära vattnet som möjligt. Vi båda älskade vår location vi valt, Sundbyholms Slott är så himla vackert på sommaren och vi kom fram till en bra plats för vigsel ganska tidigt. Vi hade först tänkt vara nere vid vattenkanten men vi gifte oss mitt i Juli och ville inte ha världens publik och massa folk omkring oss så vi hittade en liten plätt till vänster om slottet där vi var lite mer avskilda och ändå såg lite av vattnet. Vår back up plan var att ha vigseln under tält på slottets baksida där vi sedan hade vårt champagnemingel, vi höll såklart tummar och tår för att slippa regn. Man vet ju aldrig med Sverige men vi är två sanna optimister och vilket väder vi fick, vem tackar man för det?

Man får ju inte klaga när det är sommar i Sverige men våra gäster har i efterhand talat om hur svettiga dom var och jag och J kunde knappt se något under vigseln för att vi kisade med ögonen så mycket haha. Men det var ju riktiga lyxproblem för det blev hur varmt och härligt som helst! TACK vädret <3

Vi tog hjälp utav Brudblomman för dekoration, hon hade gjort min och tärnornas buketter samt killarnas corsage och bågen med blommor vi stod under. Hon hade även dekorerat med lite rosblad längs altaret. Så fint hade hon gjort! Vi ville ha det så enkelt och avskalat som möjligt, vi båda är väldigt enkla personer och vi ville att bröllopet skulle spegla oss så att vi ville ha en avslappnad vigsel och av någon anledning tycker jag att det blir lite mer avslappnat utomhus, jag vet inte varför men det är min känsla.. Och det var den känslan vi ville åt.

Vi hade valt att lägga upp vigseln så att det var fördrink för alla våra gäster 15.30, det bjöds på bubbel och folk skålade och pratade lite. Klockan 16.00 klev J och hans bestmans ut och ställde sig vid altaret, redo för att sätta igång vigseln. Här har J talat om att han var riktigt nervös! 16.02 cirka började vårt band, Soul Company spela en instrumental version av “Ed Sheeran – Thinking Oud Loud” och ut kom Engla, vår lilla brudnäbb ut genom slottskällaren där vi alla gömde oss, hon slängde rosblad längs altaret och efter henne kom mina tärnor arm i arm och sist när saxofonerna drog igång klev jag och pappa ut och alla gäster ställde sig upp. Jag hade det lite kämpigt att hålla ihop det här men jag kämpade allt jag kunde.

Efter det så presenterade vår vigselförrättare Lena Thurang alla gäster välkomna, berättade lite om Sundbyholms Slott historia och pratade om kärlek. Sedan spelade Soul Company sin första låt och det var ‘Coldplay – Yellow’ Här blev det en total känslostorm för många av oss. Vilken låt och så fint som Soul Company gjorde den var helt enormt, solsken, vatten, finklädda gäster och så en sådan låt. Det var känslosamt. Efter det var det dags för Lena att prata igen och denna gången berättade hon om mig och J, om vår story och hur vi efter många år isär hittade varandra igen. Här skojade hon även till det lite så det blev lite skratt men det var ändå väldigt laddat och känslosamt. Efter det var det dags för oss att få säga JA! Jag har aldrig hört J säga ett mer övertygande Ja, det kändes ju tryggt! Efter det spelade Soul Company sin andra låt, det var Adele – Make you feel my love, ännu en känslostorm och vi bet oss i läppen. Isak som sjunger i bandet har en röst som är helt fantastisk. Efter den låten var slut fick vi äntligen kyssas för första gången som Herr & Fru Josefson och det blev applåder! Så härlig känsla!!! Här spelades sedan ‘Etta James – At last’ Den här låten tog Isak i från tårna och jag vet att Simone, en av mina tärnor kunde inte hålla ihop det över huvud taget här. Efter att Lena sa några sista ord gick vi dansandes och glada ut till ‘Stevie Wonder – Signed, Sealed, Delivered’ och här var vi så enormt glada. Vigseln var gjord och vi var gifta!!

Vilken vigsel. Wow. Vi var alla helt golvade! Det var så himla fina 30 minuter av mitt liv, kanske dom finaste… <3 Stort tack till Lena Thurang och Soul Company för att ni gjorde vigseln så härlig.

// Our ceremony. We wanted a very relaxed ceremony outside. So we had a civil ceremony! We invited all of our guests at 3.30 for a pre drink before the ceremony. At 4 pm J and his bestmans walked down to the aisle and waited for us. At 4.02 Soul Company started to play the instrumental version of ‘Ed Sheeran – Thinking Out Loud’ and our little bridesmaid walked down the aisle and threw rose petals. So cute. After that my bridesmaids came out and when the saxophone started me and my dad started walking.. I was so nervous here. The ceremony started and our official at marriage welcomed everyone and told us all about the castle. After that our band played ‘Coldplay – Yellow’ and it was so emotional. After that we said YES and they played ‘Adele – Make you feel my love’ at this moment it was time for us to kiss each other for the first time as wife and husband, people were so happy and we felt so reliefed, we were officially married! Yay! The band played ‘Etta James – At Last’ and then we walked out to ‘Stevie Wonder – Signed, sealed delivered’ and we were happier than ever. What a ceremony, the weather was perfect, people were so happy and it was so casual and simple, just like we wanted it.

    

1 kommentarerEn kommentar om “Bröllopssnack – Vigseln // Wedding talk – The Ceremony”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Åh hade tårar i ögonen när jag läste detta. Vad fin er kärlek är.

    Reply