Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

16:18 | March 19, 2018

Probiotics, what health benefits?

Jag har ett lite hälsotips till er och detta är absolut inget samarbete utan ett inlägg jag skriver helt från hjärtat.

Ni vet väl att tarmfloran påverkar både vår fysiska och psykiska hälsa? Immunförsvaret sitter upp till 80 % i tarmfloran. Dålig tarmflora leder till att immunförsvaret sjunker och inflammationsgraden ökar och det är bevisat att många olika sorters sjukdomar trivs där inflammationer finns. Men man kan själv påverka kroppens försvar genom att äta rätt mat – mat som innehåller probiotika och prebiotika. Kraftigt förenklat: mycket grönsaker. På så sätt minskar risken för inflammation, vilket är en viktig komponent i många av våra kroniska sjukdomar, såsom alzheimer, cancer och diabetes. Men, vissa av oss känner kanske att man kan se till att få i sig lite extra! Jag försöker äta så icke-inflammatoriskt det bara går men tycker ändå att min kropp behöver en extra boost.

Jag äter probiotika och dricker mycket Kambucha (har det kommit till Sverige?) Just för tillfället äter jag en gravidanpassad probiotikatablett varje dag.

Faktiskt ett viktigt tips till er! Ni kanske har stressade magar? Blir uppblåsta? Eller kanske känner ni att ert immunförsvar är kasst? Alt att ni får mycket eksem eller allergi? Tro mig, tarmfloran styr så mycket. Ni kan hitta probiotika i hälsobutiker, på Apoteket m.m. Här kommer en lista på massor med fördelar med att äta probiotika;

– Stärker immunförsvaret, även minskad risk för allergier och infektioner
– Gör din mage gladare
– Ger färre hål i tänderna och bättre andedräkt
– Minskad risk för inflammatoriska tarmsjukdomar
– Hjälper mot både dålig mage och hård mage
– Bättre balans i underlivet
– Mindre stresssymptom
– Ökat skydd mot stroke
– Minskar risk för att föda tidigt
– Minskar risk för negativa tankar (ja, forskning visar att mängden negativa tankar kan bero på dåliga bakterier i magen)
– Gynnar matsmältningen
– Hjälper att reparera skadorna av socker (de onda bakterierna)

Bara lite tänkvärt! <3 Stay strong and healthy!


3 kommentarer3 kommentarer om “Probiotics, what health benefits?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Äntligen nån som delar min kärlek till probiotika! Har tagit det varje dag i 1,5 år nu och känner sån enorm skillnad! Skulle aldrig kunna tänka mig att sluta 🙂

  Reply
 • Jag äter synbiotika (probiotika i tablettform) i vanliga fall men slutade när jag blev gravid. Ska ta och ringa min barnmorska imorgon och kolla om de jag har från Holistics är ok att äta som gravid.

  Japp kambucha har kommit till Sverige men finns bara att hitta på vissa ställen men det är ganska hypat inom ”ekosfären”

  Reply
 • Vilka tabletter äter du? De finns ju så många olika ?

  Reply