Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:35 | September 7, 2018

Frans 5 months

Nu är Frans 5 månader och 2 veckor. Jag tycker det känns som vi känner honom bra vid det här laget, han är en glad kille med mycket energi, trött på både kväll och morgon (som jag) och skrattar åt allt och alla precis som många andra bebisar i den här åldern.

Han verkar vara en social prick, han älskar att få kontakt med människor! Annars gillar han att ligga på gymmet, stå och hoppa i knäet, gunga i sin gåstol, stoppa allting i munnen och äta. Haha. Jag slutade helamma för en månad sedan när Frans inte längre ville, nu när jag bara tar fram en flaska sträcker han ut händerna och vill hålla den själv. Det var så lustigt från en dag till en annan ville han inte amma längre så nu ammar jag kvällar, nätter och på morgonen. För mig var detta rätt jobbigt då jag gärna ville amma mer men nu får jag bara acceptera läget och huvudsaken är att han mår bra och det verkar han verkligen göra. Han är en glupsk liten kille. På BVC sa dom att han verkar ganska framåt och tidig så hon tyckte jag skulle börja med gröt som lunch istället. Hur länge kan man nattamma? Jag hoppas inte min mjölk sinar helt..

Numera är han vaken mer och napar längre på dagarna, för 2 veckor sedan kunde han bara vara vaken 1,5-2 timmar åt gången på dagarna nu ibland är han vaken i 3 timmar i taget och kan sova mitt på dagen i 2 timmar. Vi börjar hans kvällsrutin klockan 19 på kvällarna, han ÄLSKAR duschen, blir han väldigt ledsen är det bara ta in honom i badrummet så blir han tyst, han älskar vatten. Vi badar eller duschar med honom på kvällen sedan får han en flaska mat och så lägger vi honom själv i vår säng med sin snuttefilt så somnar han oftast jag brukar bulla upp med täcket på sidorna om honom så lägger jag honom på sidan, det gillar han och så behöver inte längre vaggas, det tog sin tid att få honom att gilla det, i början låg jag bara bredvid honom i 20-30 minuter och tittade på honom och klappade honom på magen. Vissa kvällar var han pigg och armarna och benen gick i ett men så låg jag och andades tungt bredvid honom och till slut hörde jag honom pusta ut. Så himla skönt att alltid slippa vagga för han blir ju tyngre! Likadant gör jag på dagarna när han ska napa, jag bara matar och lägger honom med sin snuttefilt mitt på sängen men på sidan så ligger han ibland och pratar med lampan i taket eller så “gnussar” han med sin filt i ansiktet tills han somnar. Jag håller på och listar ut hans nya rutiner nu efter att han är vaken mycket längre och sover längre. Han vaknar i alla fall oftast mellan 7.30-9 på morgonen. I morse vaknade han 6.30 och så gjorde jag i ordning en flaska som J gav honom sedan somnade han om till 8.45 bredvid mig, så skönt för en förkyld mamma.

Han är en pratglad liten grabb och munnen går i ett, nu håller han på med en massa lustiga ljud och pruttar med munnen. Han är en sådan liten glädjespridare här hemma, ibland på kvällarna längtar jag och J tills han ska vakna! Han fullkomligt älskar att bli bytt på även att bli påklädd haha, jag fattar inte vad som är så kul med det? Det är så roligt att följa honom och ser så mycket fram emot alla steg vi ska få se honom ta. Förra veckan hade han en lite jobbig vecka, jag vet inte om det är tänder eller om han bara blev förkyld, har hört att det kan komma i samband, sjukdom i samband med tänder alltså. Han hade även någon nattskräck, han vaknade typ en gång i timmen och grät så att jag fick trösta honom, stackars liten, så fort jag fick upp honom i famnen slutade han och det verkade som han sov. Han dreglar i alla fall extremt mycket och det verkar klia i tänderna men jag ser inga direkta tänder bara att dom ligger där. Kanske tandsprickning på g, det kanske dom också kan vakna av? Who knows.. bara lyssna till sitt barn <3

Han kan inte sitta själv men han kan stå, min känsla är att när han kan sitta kommer han stå, han är tillräckligt stark i benen men inte magen. Han kan rulla från mage till rygg och tvärtom men det händer inte så ofta, jag har sett han göra det men han gör det inte dagligen och det verkar inte naturligt för honom ännu.

Han har fått testa olika puréer, gröt och annat och han verkar inte tycka något är otäckt. Glupsk!

Han gillar närhet och gosar gärna. Dom tillfällena tar jag till vara på <3 En dag är jag nog inte så poppis att gosa med.


12 kommentarer12 kommentarer om “Frans 5 months”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så mysig läsning, ni verkar vara en fin familj! Jag har en dotter på 5 månader så tycker det är spännande att läsa, det är tydligt att alla små bebisar redan har sina egna små personligheter. Så gulligt! Kram

  Reply
 • Tack snälla <3 visst är det så! Så himla häftigt! kram!

  Reply
 • Hej! Har din blogg blivit en mammablogg nu? Får den känslan när man kikar in här då och då. Vet att du kanske inte vill det men eftersom att det är en så stor del av ditt liv nu varför kan du inte bara medge att det är en mammablogg?:) inget fel med det ju.

  Reply
 • Det är en blogg om mitt liv så mycket handlar ju om mammalivet 🙂 om jag tittar tillbaka på senaste inläggen så är 1 av 10 inlägg som handlade om just Frans resten är ju blandat! Kram!

  Reply
 • Pappa upp i dagen!

  Reply
 • <3

  Reply
 • Han liknar din pappa! 😀

  Reply
 • haha jaa faktiskt! <3 jag är ju väldigt lik min pappa!

  Reply
 • Hur ofta matar du på natten? Är så roligt och höra om era rutiner 🙂

  Reply
 • Hej! Så himla roligt att läsa om hans framsteg och rutiner. Min bebis är född 2 månader senare, så allt jag läser vad Frans gör vet jag att min lilla Harry kommer göra snart 🙂
  Ha en fin helg! Kram

  Reply
 • Vad härligt det är att läsa om frans, hans rutiner och utveckling! Har en bebis på snart 5 veckor och det är väldigt lugnande att läsa om andras upplevelser då det kan vara så olika. Hoppas att du fortsätter uppdatera ❤

  Reply
 • Ett tips är babysim om han gillar vatten. Går med min jämngamla bebis och är så kul att se hur han njuter i vattnet 😍😀

  Reply